Min sommerferie 2020


Min sommerferie er ved at være slut for i år. Den næste uges tid starter jeg op på lidt løst defineret tid og når ungerne starter skole på næste mandag skal jeg finde mig til rette i arbejdslivet igen. Det bliver en lidt anderledes opstart i år, for forud for sommerferien gik jo mange uger med anderledes hverdag pga. nedlukningen. Så det er jo faktisk flere måneder siden, vi har haft en regelmæssig hverdag.

Plan B sommerferie

Sommerferien blev jo også præget af Plan B. Vi havde en lang og fed rejse planlagt i Sydøstasien, som selvfølgelig blev aflyst. Vi endte i stedet med et smut i Sydfrankrig, hvor vi besøgte min far og hans kone og senere var vi et smut i Aarhus, hvor vi besøgte min mor og hyggede rundt i byen. Resten af tiden blev overvejende tilbragt i Valby med lidt små ture ud i landet. Selvom det er svært at holde fri i samme omgivelser, som man arbejder, gik det fint nok.

Det er dog ikke det mest spændende i verden at berette om. Jeg har afrimet min ene fryser, organiseret køkkenskuffer og garderobe og ryddet ud og op i alle vores rodeskuffer og vi har alle hjulpet Søren med at få klippet vores næsten lange, ondskabsfulde hæk, lavet momsregnskab og den slags festligheder.

Glamourøst, ikke? ?

Da Coronakrisen ramte, fik mange pludselig mere tid at skulle fylde ud, men herhjemme gjaldt det modsatte, hvor Søren arbejdsmæssigt var i en temmelig presset situation som direktør for Danmarks største hotelkæde og mig, som pludselig fik travlt med at følge med den pludselige 30-40% stigning i besøg og spørgsmål her på bloggen.

Og ovenpå det var det faktisk meget dejligt at beskæftige mig med noget så håndgribeligt som at afrime en fryser. Og jeg tror egentlig, det er meget sundt lige at tage en periode i et lidt lavere tempo. Det sætter jo også tingene i perspektiv at sætte farten lidt ned.

Jeg vil gerne skrive lidt om, hvordan det var at holde fri fra Facebook og Instagram, men det kræver et indlæg for sig selv.

Sommerferiebilleder

I stedet kan du i dag få lov at kigge med i mine sommerferiebilleder. Mangeårige læsere af denne blog vil måske undre sig over, hvem de to unge mennesker er, men det er såmænd bare Silas og Vega.

Det, der er sket i de sidste par måneder er, at de er blevet cirka 5 år ældre. Sådan føles det i hvert fald.

Alt, jeg gør og siger er ved samme lejlighed blevet håbløst forældet. Jeg bruger de forkerte ord, siger tingene på den forkerte måde og de smileys, jeg bruger, er fx ‘kun for gamle mennesker’. Grinesmiley, den der oh no-smiley og grædesmiley er kun for gamle mennesker. Thumbs up er direkte pinlig. Bare hvis du heller ikke vidste det.

Den form for accelereret ældning må I erfarne teenage-forældre gerne lige forklare for mig.

Vega mangler desuden kun 1 cm for at være lige så høj som mig og Silas er godt på vej til at indhente os allesammen på højden. Det er sindssygt så hurtigt det går med ham lige pludselig. Jeg forstår da virkelig godt, at han sover så meget.

Det er vitterligt to unge mennesker nu. Men de bliver jo for pokker også 15 til november.

Okay, billeder:

Frankrig

Frankrig 2020

Maden

Vi spiste som altid godt i Frankrig. Ikke meget af det blev foreviget på billeder men et par enkelte billeder fik jeg taget.

Aarhus

Aarhus stod mest på shopping for at tilgodese familiens yngste men vi kom også ud og så det nye Aarhus Ø. Megafedt kvarter. Glæder mig til at se, hvordan det udvikler sig derude.

Skovtårnet

Vi besøgte skovtårnet og det var en fed oplevelse. Og også lidt klam. Jeg er ellers ikke højdeskræk, men her syntes jeg godt nok, man kom lige vel højt op. Det blæste også helt vildt den dag, vi var der og det gjorde det måske ikke bedre.

Jeg gik hele turen op og sprang den sidste øverste runde over. Så havde jeg fået nok, syntes jeg. Vi havde Vegas kæreste med og han var egentlig højdeskræk men var alligevel mere modig end mig, da vi kom helt op.

Skovtårnet Skovtårnet

Møns Klint

Vi har også været en tur ved Møns Klint, hvor vi vandrede og nød den smukke natur. Det har jeg haft lyst til længe.

Der var selvfølgelig virkelig mange mennesker, hvilket selvfølgelig påvirkede oplevelsen lidt, men vi havde en fin dag og tog hjem med ømme og trætte ben efter at have gået op og ned af de lange trapper hele to gange.

Turen gav mig lyst til at vandre endnu mere i Danmark. Næste tur går til Stevns Klint, har vi aftalt.

Møns Klint Møns Klint Møns Klint Møns Klint Møns Klint

Men det var min sommer. Hvordan har din været?

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Min sommerferie 2020”

Skriv en kommentar

 1. Havearbejde, havearbejde, havearbejde.
  Jeg mangler endnu at møde dem, der arbejdede MINDRE under lockdown, jeg og alle jeg kender ( inkl. offentligt ansatte) har arbejdet mere.

  Svar
 2. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan de lige pludselig ser så meget ældre ud, når du ikke gør! :P ;)

  Jeg gruer lidt for, når den ældste nevø vokser mig over hovedet – han er pt. 13, og jeg vil tro, at det sker inden for det næste års tid… :O

  Men Danmarksferie kan nu også noget. At vores ferie så delvis går til at rive loft ned er så en hel anden sag…!

  Svar
  • Haha I know, right???

   Der går mindre end et år, så er jeg den laveste herhjemme, vil jeg tro. Og jeg er altså 1,70. De vokser jo som ukrudt. I øjeblikket er det dog mest de mentale ændringer, der er svære at håndtere. Den helt store adskillelse er i gang og jeg er nærmest fra dag til dag blevet helt uaktuel?

   Svar
 3. Hej Jane.

  Jeg leder efter gode råd som jeg tænker du måske kan hjælpe med. Jeg har nu været på keto i 2,5 måned og er blevet rigtig glad for det, plus der er røget 8 kg hvilket er mega skønt ??
  Dog oplever jeg desværre problemer med min fordøjelse ? normalt kan jeg komme på toilettet hverdag men efter jeg er startet på keto kan der gå 3-4 dage, hvilket er rigtig ubehageligt og kan mærkes i maven. Jeg har prøvet at købe vitabiosa men det virker ikke til at hjælpe så meget. Har du nogle gode råd som kan hjælpe mig? ?

  De bedste hilsner Francisca

  Svar
  • Hej Francisca
   Øj det er også træls. Min erfaring er at forstoppelse i helt utroligt mange tilfælde skyldes elektrolytubalance. Følger du saltanbefalingerne?

   Og ellers vil jeg sige, rent anekdotisk, at jeg har set utroligt mange eksempler, hvor det hjælper at ikke spise æg om morgenen. Så er der æg i din morgenmad, kan du teste at bytte dem til kød/aftensmadsrester.

   Der er masser af andre ting at teste af men disse to er de to store og dem skal du starte med, synes jeg.

   Svar
 4. Det både ser ud og lyder som en rigtig dejlig ferie i har haft.
  Dine teens kan sagtens genkendes, men det kan da vist ikke kun være grønt, fedt og kød du fylder på dem. Mon du tilsætter et skvat substral i salatdressingen? Smukke unge mennesker.
  Ferie starter her idag, og der er bare lovet solskin.
  Vi skal ikke så meget, mest bare gå ture, læse en masse bøger og hygge.
  Jeg venter levering fra Rigtigmad i morgen så der skal også kokkereres til fryseren og til når det bliver hverdag igen. Det skal siges at jeg virkelig hygger når jeg laver mad. Så dejligt du er tilbage med lækre opskrifter og inspiration. Keto på 4 uger skal også lige læses igennem igen, det er altid godt at blive opfrisket.
  Vores mad i ferien er keto men der ryger et godt glas vin og en drink med i ugernes løb.
  En dag står den også på besøg hos Schønemann, lang fra keto men altså en gang om året skal det bare være sådan.

  Svar
  • Hvor lyder det dejligt, heidi. Og hvor heldigt for jer, at I starter ferie lige når det gode vejr vender tilbage.

   Håber, I får nogle dejlige uger❤️

   Svar
 5. Hej Jane :-)

  Tak for det her indlæg med skønne billeder og en opdatering på dit og din families liv. Og hold da op, hvor er det vildt med børnene. Der er jo sket så meget! Hele deres udtryk er forandret og vokset. Sikke fine de er. :-) Og med kæreste og det hele – jeg synes jo nærmest lige, du har skrevet om, at de fyldte 12 år ;-)

  Har du så noget info om, hvilke smileys der ikke kun “er for gamle mennesker”? For selvom jeg føler mig ok ung med mine 33 år, så bruger jeg så åbenbart også gammeldamesmileys :-)

  Svar
  • Godt spørgsmål ? Såvidt jeg har forstået er hjerter stadig ok men farven er en kode, der betyder forskellige ting. Smiley med hjerter i øjnene er vist også ok. Herudover er jeg lidt i tvivl??‍♀️

   Og ja, de er blevet så store. Også i opførsel. ‘Nå men hej hej, jeg tager ud og bader på Bryggen’

   Mig: ?????? (imens jeg prøver at stoppe mig selv fra et sige ‘ vær sød at lade være med at drukne og pas nu på solen og bad kun hvor livredderen er og lad være med at springe i på hovedet blablabla…’

   Det er en umulig opgave efterhånden?

   Svar
 6. Kære Jane
  Så godt, at du er tilbage❣️
  Har også holdt ferie – også fra low carb/keto meeen er klar til at hoppe tilbage på vognen mandag – kører bare dit gode 6 ugers forløb selv:-)
  Ang. de snart 15 årige…. YES har selv været der, hvor alt hvad der var ok for fem sekunder siden nu er pinligt for så igen at være fint dagen efter… det er ikke til at blive klog på. Bedste råd er ‘‘lay low’? Og ser lys for enden af tunnelen med mine to på hhv. 19 og 21 år – og nu ikke længere skolesøgende men til tider fornuftige unge mænd med job og studier?
  Kh
  Mette (så-klar-på-hverdag-og-keto)

  Svar