Det her er min for tiden favorit-morgenmad: En god gammeldags æggemad med avokado!
Eller næsten “gammeldags”, for i stedet for at lægge mine kogte æg på rugbrød, bruger jeg chia-knækbrød eller mine sprøde grøntsagsbrød, som har fået et godt lag smør. Kombinationen af æg, smør, avokado og karse er bare så overlækker.
Nemt, hurtigt og mættende!
Æggemad med avokado
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 skiver chiaknækbrød eller sprøde grøntsagsbrød
- smør
- 2 æg hårdkogte
- 100 g avokado
- lidt karse eller spirer til toppen
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Det er jo ikke så meget en opskrift, som det er en idé til inspiration. Men smør et godt lag smør på grøntsagsknækbrødet eller kerneknækbrødet, del ægget og fordel skiverne ovenpå.
- Halver avokadoen og skær den ene halvdel i tynde skiver og læg ovenpå æggemadderne og spis den anden halvdel ved siden af.
- Drys med urtesalt og peber. Jeg fik desuden min morgensjus og en kaffe med fløde og vaniljepulver.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tip til kogte æg
Kender du det med, at du lige har kogt et æg, og så er det, som om skallen er groet fast til selve ægget, og du ender med at ødelægge ægget i din iver efter at pille det? Årh, få ting kan gøre mig så arrig.
Nogle mener, at det beror på, hvor frisk ægget er, men jeg ved faktisk ikke med sikkerhed, om det hænger sådan sammen. Udover altid at hælde koldt vand over de færdigkogte æg, gør jeg altid det, at jeg putter 1 tsk bagepulver i kogevandet sammen med æggene. Så slipper skallen 8 ud af 10 gange. Husmoderråd hermed videregivet. Har du andre tip til nemt-pillende æg, så skynd dig til at skrive dit bedste tip her nedenunder!
Halløj – det tip med bagepulveret skal jeg have afprøvet.
Jeg fik på et tidspunkt at vide (kan ikke huske hvorfra) at jeg skulle putte en sjat eddike i kogevandet.
Punkt 1: Det lugter IKKE særligt godt, punkt 2: det virker ikke.
Så nu skal jeg da prøve dette – det lugter i det mindste ikke….