Min første videoblog og en lille spørgeleg!


Der er sket noget helt vildt! Madbandittens Facebookside har nået 100.000 følgere! 100.000 gode mennesker, der har liket min side! Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Andet end TAK. Af hele hjertet tak!

Men hvordan fejrer man lige det? Jeg har været ude i alt muligt med at lave Madbanditten-merchandise og lave konkurrencer med dette og hint. Men helt ærligt syntes jeg, det blev for ordinært. Og hvem gider egentlig have et forklæde, hvor der står Madbanditten på? Jeg gider jo knap nok…

I stedet gjorde jeg noget andet: Jeg kastede mig ud i at lave min allerførste videoblog. Det var sjovt, og jeg håber, du har lyst til at se den lige her:

Hvis nu du ikke gider se filmen, opsummerer jeg lige indholdet her:

Først er der en lille takketale og noget om, hvor glad jeg er for, at du følger med.

Senere foreslår jeg, at vi skal lege en lille leg. Legen hedder: SPØRG MIG OM ALT! – Den går ud på, at du stiller mig et spørgsmål i kommentarfeltet herunder. Det kan være, du har et spørgsmål til noget med kost, vægt eller sundhed, men det kan også være, du gerne vil spørge mig om noget med børnene, eller hvad jeg gør, når jeg rejser, spiser på restaurant eller måske noget helt andet, som du går og brænder inde med.

Så samler jeg spørgsmålene, slår dem sammen som handler om det samme og svarer på dem i et separat indlæg. Lyder det sjovt? Jeg håber, du vil være med!

VIGTIGT: til denne leg skal du stille spørgsmålet her på bloggen. Dvs. ikke på Facebook, ikke på Instagram og ikke på Snapchat. Men herunder i kommentarfeltet. For overblikkets skyld er jeg nødt til at have spørgsmålene samlet ét sted.

Og hvis du gerne vil spørge anonymt, kan du sagtens det. Så skriver du bare et alias, når du lægger kommentaren.

Og hvis du ikke har noget at spørge om, er det også okay. Så vil jeg bare sige pænt tak fordi du læser med. Det er en ære og et kæmpe priviligium at få lov at få lidt af din tid hver dag.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

76 kommentarer til “Min første videoblog og en lille spørgeleg!”

 1. Hej igen
  Til mit indlæg/spørgsmål skulle der i sidste linje have stået ” …., men opnår måske ikke ketose”
  Sorry
  Christina

  Svar
 2. Lære Jane
  Ketose er en tilstand hvor vores krop forbrænder fedt, men du skriver at du nok spiser for liberal LCHF til at være i ketose, men samtidig til spørgsmålet om hvor bliver fedtet af, siger du i videoen at når man spiser LCHF omdannes fed til ketonstoffer og forbrændes. Mit spørgsmål er: vi som spiser liberal LCHF, bruger vores krop også fedt som primær energi eller hvordan hænger det sammen, vi spiser jo også meget fedt, men opnår måske ketose?
  Mh. Christina

  Svar
  • Teoretisk set er enhver kost med under 120 g kulhydrat om dagen ketogen. Hjernen skal bruge ketonstofferne til at forsyne den med energi i fravær af tilstrækkelig glukose. Spiser du liberal LCHF vil kroppen altså stadig forbrænde fedt som primær energi. Men spiser du fx low carb low fat vil kroppen være tvunget til selv at danne glukose, og det er en hård proces (hvorfor protein som energikilde ikke er anbefalelsesværdig).
   I øvrigt kan kroppen sagtens veksle mellem at forbrænde fedt og kulhydrater. Det er så nemt at få det til at lyde som om det er enten-eller, men det er det ikke. Kroppen forbrænder det, du giver den.

   Svar
   • Tak Jane for hurtig svar ?
    Jeg har, siden jeg startede for ca. 8 måneder siden spekuleret og prøvet at læse mig frem til svaret – skulle jo bare have spurgt!

    Det giver jo rigtig god mening! Jeg er nok faldet i fælden – at det burde være enten eller! Man kan vel dermed sige enten LCHF eller ej, for hvis kroppen går over til at forbrænde kulhydrat, er det vel ikke LCHF-kost længere… ?

    Jeg vil også gerne lige benytte lejligheden her til at rose dig for alle dine helt fantastiske bøger og hjemmesiden “Madbanditten” med både rigtig godt teoretisk indhold og meget lækre opskrifter og nu også vlogs, som er på absolut samme høje niveau! Det er en fornøjelse at følge med og det giver rigtig god motivation og inspiration! Tak!
    M.h. Christina

    Svar
 3. Kære Jane
  Tak ? for opskrifter, viden og foredrag – jeg har tabt 20 kg på 14 måneder, og bedst af det hele: Jeg vil IKKE blive svært overvægtig igen, som det altid tidligere er sket. For nu har jeg fundet den mad, jeg skal leve af.
  Desværre er vægttabet stagnerende, og så undrer det mig, at jeg på bare én aften med det hele (fx en fest) kan tage næsten 2
  kg på! Hvad er det lige, der sker der? Mange hilsner fra Anna

  Svar
  • Hej Anna
   Tillykke med dit flotte vægttab! Eksplosiv vægtopgang er altid væske så ingen panik. I den første uge, da du startede på LCHF tabte du en del væske (3-4 kg), i takt med at du spiste færre kulhydrater. det væske binder kroppen til sig igen, når du pludselig spiser kulhydrater igen.

   Svar