LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD

D. 24. april 2013 udkom min første bog LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD i samarbejde med Politikens Forlag. Den har siden solgt i over 100.000 eksemplarer og er udkommet i både Island, Norge, Holland, Belgien og Tyskland.

Du kan bestille et eksemplar på fx  Saxo.com (reklamelink). Bogen fås også i boghandlere og i større supermarkeder. Den findes også som iBook til iPad og kan købes i iTunes.

Bogen gennemgår baggrunden for LCHF-principperne, og hvad du kan opnå ved at tilrettelægge din kost på denne måde. Den indeholder tips og gode råd til at komme i gang med at lægge korn og sukker på hylden og starte med at spise mad, som ikke bare smager godt, men som gør dig mæt og glad og giver dig energi og overskud til hele dagen. Bogen giver også et historisk tilbageblik på, hvordan vi er endt med de fedtfattige kostråd, som har præget al sundhedsformidling de sidste tre årtier. Og så får du selvfølgelig lækre og lettilgængelige opskrifter til alle dagens måltider.

Vil du bladre lidt i bogen, før du køber? Så klik HER eller på billedet nedenfor.

137 kommentarer til “LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD”

Skriv en kommentar

  1. Hej jane
    jeg er igang med at læse din seneste bog (ved ikke lige om du har udgivet andre ), spændende læsning. Men jeg kunne godt tænke mig at vide om du kender til videnskabelige studier af langtidseffekt af en kost med en meget stor andel af kød og fede produkter. Jeg tænker her på at du skrive at man skal spise både fedtkant på koteletten og skinnet på hønen. Nu er det primært pga at man jo kender til virkningen af mættet fedt på f.eks blodkredsløbet at jeg ikke lige syntes det lyder som noget jeg kunne blive vild med, selvom om du selvfølgelig har ret i at det er der en stor del af smagen sidder. Men kød i store mængder, lige gyldig i hvilken form indeholder jo mættet fedt i større eller mindre grad.
    Men dejlige opskrifter, glæder mig til at prøve dem ;-)

    Svar
  2. Hej Jane!
    Glædede mig vildt meget til at komme igang, og købte derfor din bog via iBooks. Forestil dig min skuffelse, da den så ikke virker på iBooks??? Er det et problem du har hørt om før, og eventuelt har en løsning på?

    Svar
    • Hej Henrik – Nej, det har jeg aldrig hørt om før. Hvad er problemet?

      Du er nok nødt til at have fat i forlaget (Politikens forlag), som har lavet den. Jeg har ikke rigtig hverken indflydelse eller input her… :-/

      Svar
      • Hej Jane

        Bliver simpelthen bare nødt til at rose din bog!
        Jeg har efterhånden læst mange mere eller mindre komplicerede bøger om kost og sundhed og har lært rigtig meget men når venner og familie har spurgt hvad jeg kunne anbefale har jeg ikke haft noget klart svar før nu.

        En bog på dansk med en positiv, enkel og motiverende vinkel og samtidig lækre opskrifter som ikke er for svære eller for kedelige og som både dur til hverdag og fest.

        Mange tak for det.

        Svar
      • Jeg genstartede min iPad, og så var der hul igennem. Den virker, og jeg har allerede været på flere af opskrifterne. Rigtig spændende kogebog med rigtige mange gode smagsindtryk.

        Svar
  3. KAN DET VIRKELIG PASSE ??

    Hej Jane
    Jeg har længe smugkigget her på din blog, og også brugt nogle af dine opskrifter.
    I sidste uge købte jeg din bog, at har fulgt den striks siden.
    Jeg fødte for 12 dagen siden vores lille søn og oveni har vi vores ældste søn på 13 mdr. så der er nok at se til herhjemme.
    Valget om LCHF, kommer af flere grunde – især vægttab, sundhed og energi (det er et behov med ekstra energi, med to så små børn, den ene med ild i rumpen)
    Og i forhold til energien, så er der allerede et stor overskud, i forhold til før LCHF – kan det virkelig passe, eller er det min hjerne der spiller mig et puds? :-)

    Om ikk’ andet så er den svære 3. dag overstået og jeg har det bare rigtig godt – det er top motiverende !
    Har desuden præsenteret din blog og bog for to veninder, der nu også er med på vognen, hvilket jo bare er skønt – dejligt at have nogle at følges med så kan vi holde røven oppe på hinanden ;-)

    Så ja, bare lige en lille hilsen og tak, fra en glad nybegynder.

    Svar
    • Jamen, det er ret utroligt! Jeg ved ikke, om LCHF kan tage æren for det hele. Når du lige har født, har du jo superhormoner bragende rundt i kroppen. Men det er da en super start :–)

      Svar
  4. Hei.
    Takk for en inspirerende blogg :) Det går greit å lese dansk selv om jeg er norsk, men er boken din oversatt til norsk? Ev både papirutgaven og ebok? Jeg sliter litt med de danske navnene på en del produkter :)

    Svar
    • Hej Hilde – bogen findes desværre endnu kun på dansk. Hvad er det for nogle produkter, du er i tvivl om? Måske kan jeg hjælpe..

      Svar
  5. Hej Jane.
    Først og fremmest vil jeg gerne rose dig til skyerne. Din bog er helt igennem fantastisk og gennemført, for ikke også og nævne din hjemmeside.

    I flere år har jeg kæmpet med vægten og kosten. Oplevet jeg hvad dag kunne spise sødesager og ofte overspist om aften. Jeg har ofte haft hovedpine, følt mig sulten konstant, haft søvnproblemer og humørsvingninger. Alt dette er ændret, efter jeg begyndte at følge dine råd og opskrifter fra bogen og hjemmesiden her. Derfor vil jeg gerne sig dig tak, fordi du har været med til at ændre mit liv.

    På blot få uger, er min kroniske hovedpine forsvundet. Mit humør er blevet stabilt, sukkertangen er primært forsvundet. Jeg har ikke længere søvnproblemer og jeg føler mig mæt på en god måde efter måltiderne. Ikke nok med min vægt er begyndt at falde, har jeg fået en masse ny energi i min hverdag. En energi jeg ikke troede var muligt uden diverse kosttilskud.

    Jeg føler det som et mirakel og anbefaler glædeligt din bog til mine omgivelser. :)

    – Angelina

    Svar
  6. Hej Jane
    Vi er en familie på fem. Mig og manden og tre drenge på 6, 11 og 12 år. Midterste dreng er nok sukkerafhængig – han er lettere overvægtig og kan virkelig overspise. De to andre er meget tynde, men det gør så at den ældste især har svært ved at have et stabilt blodsukker. Desværre er han også meget kræsen og spiser helst kun havregryn med mælk, sukker og rosiner om morgenen. (vi har hele tiden tænkt – det er da bedre end chokopops..)
    MEN vi vil rigtig gerne have nogle bedre og mere sukkerfri spisevaner. Vi har desværre ikke tid til at stå og kokkerere om morgenen. Den mindste ankommer i SFO hver morgen kl 7 og de to store skal selv tage morgenmad osv inden de skal nå bussen kl 7.40. Så har du nogle forslag til hvordan vi kan løse morgenmadssituationen? Og hvordan man gør LCHF til børnemad?
    Jeg håber du har et par gode forslag oppe i ærmet :)

    Svar
    • LCHF er egentlig meget børnevenligt, synes jeg. Første skridt er at stoppe med at købe havregryn. Hvis de ikke er der, kan de ikke blive spist. I stedet kan I koge æg aftenen i forvejen eller lave kerneknækbrød eller lign, som alle kan spise med smør og ost. De mange pandekageopskrifter fungerer også fint kolde. Fyld dem med nøddesmør eller lav en salt version og rul dem med skinke og ost. Der er masser af muligheder! Jeg er helt sikker på at I vil se øjeblikkelig virkning på jeres sukkerafhængige søn, når han begynder at få stabiliseret blodsukkeret fra morgenstunden. Min søn (7 år) er umættelig i kulhydrater. Han stopper ikke før han bliver bedt om det. Når han får serveret god, fed LCHF-mad, spiser han sig mæt i helt almindelige portioner.

      Svar
  7. Hej Jane

    Jeg er helt vild med din blog, og finder den meget inspirerende.
    Jeg har som dig haft en del problemer med maven, og har hos lægen fået konstateret Hvede-intolerance. men nu er mit spørgsmål så, om jeg kan kombinere lchf kost med, at jeg spiser en skive rugbrød ind imellem? Jeg bager selv, så det er 100% hvede frit. Jeg har ikke den vilde sukkertrang, eller har andre dårlige vaner på den front (vokset op med en mor der er tandlæge) :-)

    mvh Ditte

    Svar
    • Det skal du gøre op med dig selv, synes jeg. Jeg ser ingen problemer med at tage en skive rugbrød (lavet på surdej) ind imellem, hvis det er livskvalitet for dig, men måske var det en idé at tage nogle uger helt uden først og så introducere rugbrøddet. Bare for at se om det påvirker dig i positiv/negativ/neutral retning… I mellemtiden kan du jo lave det gode kernebrød, hvis du savner en skive brød under dit pålæg: https://www.madbanditten.dk/2011/10/15/kernebrod-og-knaekbrod/

      Svar
      • mange tak for svaret.
        Det råd vil jeg følge, og så håbe at maven siger pænt ”ja tak” når brødet bliver introduceret.
        Og igen, mange tak for god mad, og god inspiration. :)

        Svar