LCHF
SPIS DIG MÆT & GLAD
af Jane Faerber
Sund livstil med få kulhydrater
reklamelink til Saxo.com
Baggrunden for LCHF
Bogen gennemgår baggrunden for LCHF-principperne, og hvad du kan opnå ved at tilrettelægge din kost på denne måde. Den indeholder tips og gode råd til at komme i gang med at lægge korn og sukker på hylden og starte med at spise mad, som ikke bare smager godt, men som gør dig mæt og glad og giver dig energi og overskud til hele dagen.
Bogen giver også et historisk tilbageblik på, hvordan vi er endt med de fedtfattige kostråd, som har præget al sundhedsformidling de sidste tre årtier. Og så får du selvfølgelig lækre og lettilgængelige opskrifter til alle dagens måltider.
Vil du bladre lidt i bogen, før du køber?
På mobil fungerer det måske bedre via linket her
reklamelink til Saxo.com
Hej Jane,
Tænkte lige du skulle have et link til min anmeldelse af din bog – det er bestemt ikke dårligt, at opnå så fornemt en anmeldelse på en side som Gastromand.dk, som jo primært er til det helt maskuline, men du har lavet en kogebog som formår at være både feminin og maskulin på samme tid, det er i hvert fald vores opfattelse – tillykke med det og keep up the good work!:
http://gastromand.dk/anmeldelse-lchf-low-carb-high-fat/
Jamen, hvor er det fine ord! Mange tak for det!
Idag har jeg købt denne skønne bog,jeg er gået ind i uge 2 med Lchf,så jeg er ny i denne verden.
Men med denne bog, skrevet på godt dansk,så selv jeg kan forstå det hi hi….er jeg blevet en del klogere.
Dejlige enkle forklaringer som man skal unde sig selv at læse ordentligt igennem,især os har været igennem alle slags kostplaner.
Skønne opskrifter, og det bedste…. Masser af flotte billeder.
Sååå i aften står den på blomkålspizza.
Mvh
Tonni
Hvordan ser din bog ud? Er det kun med opskrifter hér fra siden eller nye?
I bogen får du ca. 50 siders intro til LCHF og en 80-100 opskrifter til alle dagens måltider. Der er både favoritterne her fra bloggen og en masse nyt materiale :-)
Jeg har iøvrigt lige spist mig gennem min første omgang sauerkraut.
Meget velsmagende. Metoden er her.
http://www.youtube.com/watch?v=aAb8czzG7ns&feature=player_embedded
Det ser nemt ud og er lettere endnu :)
Meget tiltalende forside, selvfølgelig ville jeg ønske at bacon-stykket havde været større -bacon er jo trods alt det solide grundlag i enhver kostpyramide.
Men jeg går ud fra at det gik til familiens morgenmad.
De bedste ønsker for bogen
Hov, et forsinket tak for det, Læser Lars! :-)
Den forside ser bare rigtig indbydende ud – osten og bacon’en gør lige at man bliver nysgerrig, og den signalerer ikke “slankekur”, hvilket jo heller ikke dybest set er meningen. Jeg har på fornemmelsen, at du får formidlet rigtig godt hvor stærkt du føler for at spise rigtig mad og dets gavnlige indflydelse på kroppen. Glæde mig til at se “barnet” :)
Det håber jeg meget, jeg gør :-) Jeg kan godt lide at den er grøn og signalerer sund mad, men jeg ville nu gerne have haft noget smør på forsiden. ;-)
Vi glæder os til din bog, du e,r super til at formidle budskabet, men det er jo også et dejligt budskab ” spis dig mæt”
Tak for det, Dan! Og ja, man finder vel knap nok et mere positivt budskab end “spis dig mæt og glad” ;-)
YAY! :-) Den er lækker!! glæder mig til at se den live – med din signatur i :-)
Og jeg glæder mig til at signere :-)
Flot cover til din bog, – jeg har bestilt den lige om lidt på adlibris!
Kan godt se hvad du mener med “manglen på fedt” på billedet, men synes nu af den ser super indbydende ud alligevel. Fokus på det grønne, er vel lige så vigtigt, idet mange tror at LCHF nærmest kun svælger i smør og bacon!
Jeg vil samtidig lige fortælletar flere i min familie nu spiser LCHF efter at jeg har fortalt om det, samt smidt billeder af lækker LCHF kost på FB. Resultat: Alle har tabt sig, synes de lever som konger hver dag, og den der evindelige sukkersult er lige så stille begyndt at forsvinde. :-)
Ja, der er mange myter og undersøgelser der peger i alle mulige retninger, men man skal gøre det der virker for en. Det gør LCHF for mig og min familie. Glæder mig til at læse din bog.
Hvor er det en sej historie! Men det er jo lige præcis det, som LCHF gør ved folk og vel også årsagen til at man slet ikke overvejer at vende tilbage til de gamle vaner. For hvorfor skulle man dog det?!
Jeg kan se du heller ikke ikke tåler mælk, men kan se mange af dine opskrifter indeholder mælk, hvad gør du? er der også mælk i dine opskrifter i bogen ?
Jeg spiser mælkeprodukter som smør, ost og fløde. Det er dem, jeg får mindst ondt i maven af, og jeg synes simpelthen, at de er for svære at undvære. Ind imellem tager jeg en periode på nogle uger til en måned helt uden mælkeprodukter og så indfører jeg dem langsomt igen. Så jeg svinger lidt frem og tilbage. En del opskrifter i bogen indeholder også mælkeprodukter, mest disse tre.
Kære Jane
Jeg faldt over LCHF for flere år siden i Malmø, og det har undret mig at LCHF var ukendt i Danmark og så stort i Sverige. Dejligt at se at Danmark endelig er ved at komme med.
Jeg glæder mig til din bog – jeg er desværre ikke så glad for Politikens kogebogslayouts, men jeg SKAL altså have den – så må jeg bare have en lup frem og håbe de ikke har brugt farvede baggrunde …
Tak for det, Anne. Jeg håber, min bliver mere læsevenlig, selvom jeg allerede nu kan sige, at du ikke slipper helt for de farvede baggrunde ;-)
Ooojjjjh, hvor jeg bare glæder mig Jane!! Og sikke en dødlækker forside :-)
Har for længst forudbestilt den på Bog & Idé, men vil da hellere have den med din krusedulle i… Må lige se, hvordan jeg ormer mig ud af sådan én.
Selvfølgelig også stort tillykke med virksomhedsoprettelsen. Jeg hepper på dig, kan du tro!
Årh, tak for det, Josephine! :-)
Ja tak. Jeg vil meget gerne købe din bog her fra bloggen. Selv er jeg novice inden for begrebet LCHF men er blevet meget inspireret af din blog som jeg fandt ved et tilfælde.
Igennem flere år har jeg selv døjet med irritabel tyktarm og laktoseintolerans. På det seneste er jeg blevet opmærksom på, at brød (og dermed gluten) måske også kan have en indflydelse på mit velbefindende. Så derfor er jeg nu igang med at udforske muligheden for at få ændret min kost og dermed min livsstil for at opnå et afbalanceret velbefindende.
Hvor lyder det spændende, Susan. Håber, du finder dig til rette her :-)
Hvor er det bare stort Jane!! Super flot cover :-) Kæmpe tillykke!
kh Eva
Tak for det, søde Eva :-)
Hej Jane.
Jeg har først idag opdaget din fine blog, og hjemmeside. I mine forsøg på at finde nye opskrifter til vores familie uden laktose, faldt jeg over dine opskrifter. Vores datter har for 14 dage siden fået konstateret laktoseintolerence. Hun er nu 8 år og har haft ondt i maven i ca. 4 år. Hvilken lettelse at finde en årsag som vi selv kan fjerne. Lægerne bedyrer at hun ikke har cøliaki – men jeg er ikke helt sikker. Men søster lider af mælkeallergi og cøliaki – så det er ikke så fjernt fra os.
Jeg glæder mig meget til at følge med her hos dig, og få en masse inspiration til god mad til vores familie.
Venligst Betina.
Hvor er det dejligt for jer, at I har fået klar besked. Min datter klager dagligt over ondt i maven. Jeg burde også få hende testet :-/ Hvem har testet din datter for laktoseintolerance? Er det lægen?
Hej Jane.
Vores læge henviste os til børneamb. Pga hendes mavesmerter. Børnelægen sendte os så videre til en laktosebelastning. Laktosebelastningen blev lavet sådan at vores datter skulle drikke koncentreret mælkesukker, og derefter få målt blodsukker i starten, og herefter hver halve time i 2 timer. Pigen skulle være rastende fra start. Hendes blodsukker startede fastende på 5,1 derefter faldt det stødt til 4,1 og der blev det liggende i den sidste time. Når man ikke kan optage og fordøje laktose vil ens blodsukker falde, så derfor fik hun diagnosen. Undersøgelsen er nem og ikke slem syntes vores 8 årig :-)
Held og lykke med at få jeres datter undersøgt, det er så befriende at få svar istedet for at gå i det uvisse!
Mange hilsner Betina.
Spændende at høre om. Tak Betina! Og spændende at få opklaret at blodsukkeret vil falde, hvis man ikke kan fordøje laktose. Det kan måske forklare nogle ting :-)
Super flot layout!
Det var egentlig meget tilfældigt at jeg endte på din blog her midt i en kedelig gang opgaveskrivning.
Jeg surfede faktisk bare lidt i et forsøg på at finde en god opskrift på blomkålsris som jeg havde hørt om, og kunne ikke lade være med at læse lidt videre. Min meget kostinteresserede veninde, som også har talt om denne mærkværdige form for kost, har flere gange rådet mig til at følge denne, men jeg tror jeg har manglet dokumentation for at det var noget der var værd at kaste sig ud i. Jeg er ikke færdig med at gennemrode bloggen og kunne bestemt godt være interesseret i at købe bogen når den udkommer, så jeg følger i hvert fald lige med lidt endnu :-)
Tak for en interessant og personlig side. Har dog haft besvær med at finde resultatet på “eksperimentet”… Håber det dukker op :-)
Mvh L.
Tak for det, Louise. :-) Hvad mener du, når du siger “resultatet på eksperimentet”?
Kan jeg tabe mg ved hjælp af din bog ??
mg = mig ;-)
Uha, det er lidt svært at sige. At købe min bog er ikke en garanti for vægttab. Det kræver også, at du læser den og herefter lever efter LCHF-principperne ;-)
Spøg til side. Det er jo umuligt for mig at sige, men der er jo en grund til at LCHF er så populært. En af grundene er, at folk oplever at kunne gå ned i vægt uden at sulte. Men det er ikke noget hokus-pokus. Det kræver stadig arbejde og ikke mindst tålmodighed. Min bog er rimelig liberal LCHF. Mange, som ønsker vægttab, har brug for at være lidt striksere med kosten og fx undgå brøderstatningerne og de lækre desserter i en tid. Men om det gælder dig, kan du først vide, hvis du prøver det ad..
Hej Jane
Jeg synes det lyder spændende og kan godt li det at man ikke behøver at være fedtforskrækket.. Jeg er uddannet kok og elsker jo at lave god mad, og til det hører sig tit fløde og smør..
Men jeg kan ikke overskue hvordan jeg skal gå igang med alle de opskrifter der er på siden. Vi tæller mor 34, far 37, to piger på 8 og 6 samt en baby på 4 mdr.
Jeg startede efter fødslen med at lave kosten om og siden d. juli mdr har jeg tabt 9kg. Jeg vil rigtig gerne tabe de sidste 5 kg så jeg er på 70kg. Men de er svære. Synes ikke der sker noget. Ved godt det er de sidste der er svære.
Jeg løber ca 3km næsten hver dag og har et styrketrænings program/mbl jeg laver hjemme efter løb så sammenlagt tager det en times tid. Det passer mig fint det ikke tager længere tid, og kan bedst når det om morgenen det foregår. Så det overstået.
Jeg spiser et stykke knækbrød med ost til morgenmad.
I løbet af dagen gulerødder evt frugt hvis sukkertrangen melder sig for voldsomt.
Frokost et stykke knækbrød med pålæg og gulerødder.
Frugt eller grønt gulerødder eller blomkål eftermiddagen
Aften spiser jeg masser af grønt og kød. Men vejer grønt at til 300g.
Efter aftenmaden kan det blive til frugt eller et stykke knækbrød hvis den er helt gal.
Jeg drikker massser af vand iløbet af dagen.
Fredag har vi “ædedag”. Der må vi spise hvad vi har lyst til.
Vil du ikke hjælpe mig og sætte noget sammen for mig som jeg skal følge??
På forhånd tak med venlig hilsen Majken
Jamen, mit bud vil jo være at du skal spise LCHF. Det betyder farvel til dit knækbrød og til gulerødderne og frugten som mellemmåltid. Til gengæld får du mulighed for at spise dig ordentlig mæt i god mad. Du kan læse mere om LCHF i bogen selvfølgelig men også ved at søge rundt her på bloggen, fx her: https://www.madbanditten.dk/hvad-er-lchf/
Et andet bud kunne være at skrue ned for motionen. Motion er godt ift. sundhed og velvære, men det er ikke nødvendigt ift. vægttab. Løb og styrketræning hver dag lyder af meget i mine ører og kunne passende skæres ned til hver anden dag.
Ja tak! Glæder mig meget!!
Ej hvor “fedt”!! ;)
Hvor er det stort ! Den glæder jeg mig til at kigge nærmere på – især på de lækre opskrifter, som vi allerde nyder gavn af !
Jeg glæder mig til at fingrene i din bog :)
Hej Jane.
Hvor ser den fin ud :-)
Den er længe ventet, så kom bare 24. April, så den kan komme hjem hvor den hører til…..inden for rækkevidde i mit køkken :-D
Hilsen Pia