LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD

D. 24. april 2013 udkom min første bog LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD i samarbejde med Politikens Forlag. Den har siden solgt i over 100.000 eksemplarer og er udkommet i både Island, Norge, Holland, Belgien og Tyskland.

Du kan bestille et eksemplar på fx  Saxo.com (reklamelink). Bogen fås også i boghandlere og i større supermarkeder. Den findes også som iBook til iPad og kan købes i iTunes.

Bogen gennemgår baggrunden for LCHF-principperne, og hvad du kan opnå ved at tilrettelægge din kost på denne måde. Den indeholder tips og gode råd til at komme i gang med at lægge korn og sukker på hylden og starte med at spise mad, som ikke bare smager godt, men som gør dig mæt og glad og giver dig energi og overskud til hele dagen. Bogen giver også et historisk tilbageblik på, hvordan vi er endt med de fedtfattige kostråd, som har præget al sundhedsformidling de sidste tre årtier. Og så får du selvfølgelig lækre og lettilgængelige opskrifter til alle dagens måltider.

Vil du bladre lidt i bogen, før du køber? Så klik HER eller på billedet nedenfor.

137 kommentarer til “LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD”

Skriv en kommentar

 1. Kære Jane
  Er denne bog “LCHF spis dig mæt og glad” også KETO? Jeg har dine to KETO bøger og jeg elsker dem. Men så fandt jeg lige denne i gemmerne, som jo også har en masse gode opskrifter, men jeg er i tvivl om den er KETO? ?

  Mvh. Louise

  Svar
  • Hej Louise

   Som du ved fra mine to Keto-bøger, er det jo ikke madvarer eller opskrifter, der ‘er keto’. Keto er et spørgsmål om samlet set at spise så få kulhydrater over dagen at kroppen kommer i ernæringsmæssig ketose. For de fleste betyder det 20-30 g kulhydrat (primært fra grøntsager) for de fleste mennesker. Så længe du holder dig inden for den ramme, kan du bruge alle de opskrifter, du synes. Men du skal bare selv holde styr på kulhydraterne.

   Du kan også læse mere her: https://www.madbanditten.dk/2019/01/14/er-det-keto/

   Svar
 2. Skulle gjerne ha kjøpt din bok Spis deg mett og glad, men virker ikke som den kan kjøpes på papir i Norge lenger.. Vet du hvor man kan få tak i den? Finnes den hos danske selgere som kan sende til Norge. Alternativt kan jeg selvsagt lese den på dansk og.. ;)

  Svar
  • Ah godt spørgsmål. Jeg ved ikke om den fås i Norge længere men ellers kan du jo få min nyeste bog KETO. Den er lige udkommet på norsk.

   Og skal det være Spis dig mæt og glad, skal du nok have fat i en dansk boghandler, der sender til Norge og det plejer desværre at være virkelig dyrt i fragt…

   Svar
 3. Hej Jane

  Jeg blogger ovre på glutenfrimagi.dk og går med drømmene om en dag at udgive en kogebog. Jeg håber, derfor du kunne tænke dig, at svare på et par mere praktiske spørgsmål omkring det at udgive en kogebog?

  Jeg kan godt lide tanken om at gå vejen alene, altså uden et forlag, hvilke fordele og ulemper synes du, der er ved at samarbejde med et forlag omkring at udgive en kogebog?

  Jeg kan se du har udgivet både som trykt og e-bog, hvilken har der været størst succes ved?

  På forhånd mange tak for hjælpen :)

  Pernille

  Svar
  • Hej Pernille
   Beklager det sene svar.
   Det er jo et stort spørgsmål, du stiller, men kort sagt vil jeg varmt anbefale dig at gå med et forlag. At være selvudgiver er meget andet end bare at få et trykkeri til at trykke bogen. Salgskanalerne er ikke på plads og boghandlerne tager kun bogen modvilligt hjem, og hvad nytter det at have lavet en bog, hvis den ikke kan købes nogle steder. De etablerede forlag sørger jo dels for at bogen sælges rette steder men har også marketingsafdelinger, som sikrer at bogen får omtale i pressen.
   Ulempen ved at samarbejde med et forlag er selvfølgelig at man skal blive enige om en række ting og at royaltyindtjeningen pr. bog er lavere. Men det opvejes langt af at bogen oftere vil få et flottere salg.
   Jeg har ikke rigtig nogen erfaring med e-bøger. Jeg samlede nogle juleopskrifter i en pdf for nogle år siden og gav den bort gratis. Men det er ikke en udgivelse, jeg tæller med. Mine trykte bøger har haft stor succes. Dels pga. emne, timing og indhold men mit forlag bærer bestemt også en del af æren.
   Håber det kan hjælpe dig lidt videre og pøj pøj med projektet!

   Svar
 4. Hej Jane.

  Jeg gav mig i kast med de gulerodsboller, som er i overstående bog. Men! – dejen blev ved med at være slatten(/for våd), – jeg kunne på ingen måde tage det i hænderne og forme en bolle af det, – som det står i bogen man skal. Jeg har fulgt opskriften slavisk!
  Det ENESTE det undveg fra din opskrift var, at jeg ikke brugte mandelmel fra “Funktionel Mad”, – men mandelmel fra Urtekram.
  Kan dét virkelig være forskellen!?? Ellers er jeg fortabt ..

  Mvh. Diana – en ny (begejstret!) fisk i LCHF verdenen

  Svar
  • Hej Diana. Ja, det er lige netop det, der gør forskellen. Mandelmel fra Urtekram er bare malede mandler mens det fra Funktionel Mad er fedtreduceret og til gengæld har et tårnhøjt fiberindhold, som gør at dejen kan hænge sammen. Man kan ikke bytte den ene slags til den anden. Så opskriften (og andre bageopskrifter) skal faktisk følges sådan rigtigt slavisk. I hvert fald indtil man lærer sig hvilke ingredienser, der kan gøre det ud for hinanden. Sorry.

   Svar
 5. Pingback: Foccasia
 6. Hej,
  Jeg har nu købt begge dine bøger. Jeg følger opskrifterne 100%, spiser 1/4 af retterne, drikker det vand jeg skal, spiser de grøntsager jeg skal og ingen snack. Men jeg kommer ikke ned i vægt. Min vægt står stille. Så jeg har brug for at få lidt hjælp til at finde ud af hvorfor jeg ikke kommer ned i vægt.

  Svar
 7. Hej jane
  Jeg købte din første bog for 14 dage siden og begyndte så småt og indføre det min kost da jeg syntes det lyder helt fantastisk man kan tabe sig ved at spise dette lækre mad :)
  Igår begyndte jeg at leve fuldt ud efter det og klarede det såå godt men da det blev aften var min sukkertrang så stor at jeg nærmest i søvne hentede is i fryseren.. Hvad gør jeg for at undgå denne sukkertrang.. Er mega fan er cola så er det helt ulovligt at drikke en dåse hver dag evt?
  Til morgenmad spiser jeg 3 æg med tomat, champignon og revet chaddar..
  Til middag spiser jeg grønsager med enten tun, markrel, rejer.. Idag og igår er det blevet til tun med cremefraiche, mayonaise, løg og salt..
  Til aften har jeg spist blandet grønsager stegt på panden med kylling.. igår lavede jeg kylling med chaddar og skinke indeni, svøbt i bacon og fløde i grønsagerne og idag blev kyllingen stegt og blandet i grønsagerne med Alioi som tilbehør.
  Ang. Mayonaisen så har jeg lavet den selv men er virkelig ikk fan af man kan smage olien så meget, kan man godt bruge almindelige mayo på tube?
  Bruger kokosolie til at stege i..
  Tak for en fed blog :)
  Hilsen Camilla (vejer 78 og vil gerne tabe mig ca 14 kg)

  Svar
 8. Kære Jane,

  Så fik jeg endelig fingre i din første bog. Den er rigtig fin både i layout og opskrifterne ser også dejlig indbydende og ikke besværlige ud, som andre kan være når det er en “speciel” livsstil som f.eks kernesund, hvor der er mange specielle ingredienser.
  Jeg kan virkelig godt li´at du har beskrevet antal carb som man må indtage alt efter om man vil tabe sig, eller bibeholde vægt osv. Det eneste jeg godt kunne tænke mig her var at der var lavet forslag til forskellige dags menuer i de forskelle carb intervaller. Jeg ved f.eks ikke hvilke måltider jeg kan lave over et døgn som indeholder de antal carb man må få i de forskellige intervaller? Ved du tilfældigvis om nogen har lavet en bog med måltider opdelt i antal carb alt efter hvor meget man ønsker at holde sig under?
  Kh
  Janne

  Svar
 9. Hej Jane
  Jeg har nu fået købt din første bog og hold da op sikke nogle lækre opskrifter og jeg vil helt klart have fat i din nye bog også :-).
  Jeg er blevet i tvivl i forhold til, hvad man må drikke. Er et glas vin og en øl ok en gang imellem? Altså jeg tænker på, hvis man er til middag eller ude og spise ikke til hverdag.
  Hilsen
  Lone

  Svar
 10. Hej.

  Jeg har læst din bog og har med glæde fundet din hjemmeside.

  Jeg synes egentlig det lyder meget logisk det med, at kroppen kører/smører bedre på fedt end med kulhydrater.

  Jeg har bare så svært ved at forstå, at jeg ikke bliver tyk af al den fedt?

  Og jeg har svært ved at gennemskue, hvor meget fedt du betegner som “meget fedt” – forstås som, at det kan være jeg spiser alt for meget/lidt fedt – i forhold til hvad der “er meningen”. For tænker, at jeg vel stadig kan komme til at spise for fedt – hvis jeg nu ikke synes at ”meget fedt” er det sammen som det du mener er ”meget fedt”?!

  Kan jeg spise ubegrænset af dit lækre knækbrød/kernebrød? I hvilke sammenhænge spiser du dem?

  Mine børn spiser også LCHF til måltiderne hjemme – men de har rugbrød med i madpakken og vil gerne have brune ris/grov-pasta til aftensmaden. Men det er vel ikke så godt for dem, at de så spiser så fedtrigt – når de samtidig får en del kulhydrater?

  Hvis jeg er på ferie, hos venner eller lign, og jeg så “falder i” en italiensk pizza, en bolle eller lign. Skal jeg så starte forfra – altså dvs. begynder kroppen så med det samme at køre på kulhydraterne i stedet for fedtet – eller kan man godt have en enkelt ups-dag og så op på den “FEDE” hest igen? :-) Det synes jeg ikke lige jeg kunne finde frem til i din gode bog.

  Og så et sidste spørgsmål: I dine opskrifter der skal i ovn – den temp. du skriver ovnen skal have – er det alm ovn (over-/undervarme) eller er det varmluft?

  På forhånd tusind tak

  Svar
  • Puh, det var mange spørgsmål. Når du spiser få kulhydrater og meget fedt bruger kroppen fedt som energi. Kroppen forbrænder altså fedtet – også når du ligger på sofaen. Læs mere om vægt her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-vaegttab/

   Jeg går mere i dybden med fedtet, hvilken slag og hvor meget i den nye bog. En god tommelfingerregel er, at du spiser nok fedt når du er mæt og ikke tænker på mad mellem måltiderne. Hovedmåltiderne, forstås! Du kan sagtens spise for meget fedt men min oplevelse er, at det er svært (og involverer noget “sødt” som fx sødemidler).

   Knækbrød må du selv finde ud af hvor mange du kan “tåle”. det er en enormt individuelt. Generelt vil jeg gå forsigtigt til brøderstatningerne, hvis du gerne vil ned i vægt.

   Jeg er ved at skrive et indlæg om hvad mine børn spiser, for det er der mange, der spørger til. Generelt spiser de ret meget, som du beskriver dine og det går fint.

   Hvis du spiser mange kulhydrater, sker der ikke andet end at dine glykogendepoter fyldes op og din krop kortvarigt ryger tilbage på kulhdyratdrift. Det er ingen katastrofe men skal selvfølgelig helst ikke ske hver anden dag, hvis du vil ned i vægt.

   Ovn er almindelig ovn.

   Og en sidste ting: Prøv at lytte til din krop. Sandsynligheden er, at den nok skal fortælle dig, om du er på rette spor og så behøver du ikke længere søge svar rundt omkring. Prøv dig frem. Se hvordan din UNIKKE krop reagerer. Og læg så kursen efter det. Det er mit klogeste råd.Pøj pøj med det!

   Svar
 11. Mere et spørgsmål end en kommentar.

  Jeg er netop gået igang med LCHF og har lager af havreklid fra en anden diæt.

  Kan jeg bruge havreklid, hvor der står loppefrøskaller i opskrifterne?

  Jeg glæder mig til den nye bog. Vil den være til salg i Føtex som den nuværende?

  Vh Jane

  Svar
 12. HEJ vil gerne ha din bog, men ville bare høre om alle de dejlige opskrifter der er herinde, også er i bogen? :)

  Svar
 13. Kære Jane

  Jeg blev så glad da jeg fik din bog i hænderne, slippe ag med ustabilt blodsukker, ikke skulle spise hele tiden, og nød min omelet om morgenen med lidt ost og grønt.
  Tiden gik, og jeg fik det lige så stille mere og mere dårligt, kunne mærke galdestenene flytte på sig, blev træt og her til sidst fik halsbrand, uff, det er dog stygt.
  Har så undersøgt meget grundigt hvorfor jeg fik det dårligt på mange forskellige teorier, og har fundet svaret (håber jeg)Jeg er blodtype A, åhhh nej vil nogen sikkert sige, hvis de har viden om blodtypekost, som der har været megen debat omkring, og mange meninger. Men blodtype er ikke super god til proteiner, og det er der jo i overflod i LCHF. Alle mine symptomer er helt klare:
  træthed, lever/galde problemer, dårlig fordøjelse,halsbrand,
  Blodtype O er de store proteinnedbrydere og kød/fedt elskende og de stortrives med det.
  Hvis du nu siger du er blodtyoe A, så er jeg lidt lost.
  Nå men, jeg tænker at der måske er andre med samme problemer, og tænker at der ingen grund er helt til at afskrive LCHF, jeg har da tænkt mig at omskrive nogle af opskrifterne, til mit formål.
  Det var tanker fra en stor blodtype A fan

  Svar
  • Jeg kender faktisk ikke min blodtype, men jeg ved, at den gode Charlotte fra bloggen Sundforsjov har det svært med for meget protein og skriver om blodtype ind imellem. Måske kan du finde inspiration der. Ellers tænker jeg, om du har undersøgt om du har nok mavesyre? Mange, som oplever sure opstød og halsbrand, tror fejlagtigt, at de har for meget mavesyre mens de i virkeligheden har for lidt. Du kan teste det nemt ved at lave natrontesten. Læs hvordan på denne side: https://www.madbanditten.dk/fordojelse-og-maveproblemer/

   For lidt mavesyre giver problemer med at nedbryde protein. Men ellers vil jeg sige, at der ikke er andet at gøre end at lytte til din krop. LCHF behøver jo ikke være kødtungt, det kan jo sagtens bestå af lettere kødtyper som fx fisk og så grønt og fedt. Rigtig meget held og lykke!

   Svar
 14. Hej jane
  jeg er igang med at læse din seneste bog (ved ikke lige om du har udgivet andre ), spændende læsning. Men jeg kunne godt tænke mig at vide om du kender til videnskabelige studier af langtidseffekt af en kost med en meget stor andel af kød og fede produkter. Jeg tænker her på at du skrive at man skal spise både fedtkant på koteletten og skinnet på hønen. Nu er det primært pga at man jo kender til virkningen af mættet fedt på f.eks blodkredsløbet at jeg ikke lige syntes det lyder som noget jeg kunne blive vild med, selvom om du selvfølgelig har ret i at det er der en stor del af smagen sidder. Men kød i store mængder, lige gyldig i hvilken form indeholder jo mættet fedt i større eller mindre grad.
  Men dejlige opskrifter, glæder mig til at prøve dem ;-)

  Svar
 15. Hej Jane!
  Glædede mig vildt meget til at komme igang, og købte derfor din bog via iBooks. Forestil dig min skuffelse, da den så ikke virker på iBooks??? Er det et problem du har hørt om før, og eventuelt har en løsning på?

  Svar
  • Hej Henrik – Nej, det har jeg aldrig hørt om før. Hvad er problemet?

   Du er nok nødt til at have fat i forlaget (Politikens forlag), som har lavet den. Jeg har ikke rigtig hverken indflydelse eller input her… :-/

   Svar
   • Hej Jane

    Bliver simpelthen bare nødt til at rose din bog!
    Jeg har efterhånden læst mange mere eller mindre komplicerede bøger om kost og sundhed og har lært rigtig meget men når venner og familie har spurgt hvad jeg kunne anbefale har jeg ikke haft noget klart svar før nu.

    En bog på dansk med en positiv, enkel og motiverende vinkel og samtidig lækre opskrifter som ikke er for svære eller for kedelige og som både dur til hverdag og fest.

    Mange tak for det.

    Svar
   • Jeg genstartede min iPad, og så var der hul igennem. Den virker, og jeg har allerede været på flere af opskrifterne. Rigtig spændende kogebog med rigtige mange gode smagsindtryk.

    Svar
 16. KAN DET VIRKELIG PASSE ??

  Hej Jane
  Jeg har længe smugkigget her på din blog, og også brugt nogle af dine opskrifter.
  I sidste uge købte jeg din bog, at har fulgt den striks siden.
  Jeg fødte for 12 dagen siden vores lille søn og oveni har vi vores ældste søn på 13 mdr. så der er nok at se til herhjemme.
  Valget om LCHF, kommer af flere grunde – især vægttab, sundhed og energi (det er et behov med ekstra energi, med to så små børn, den ene med ild i rumpen)
  Og i forhold til energien, så er der allerede et stor overskud, i forhold til før LCHF – kan det virkelig passe, eller er det min hjerne der spiller mig et puds? :-)

  Om ikk’ andet så er den svære 3. dag overstået og jeg har det bare rigtig godt – det er top motiverende !
  Har desuden præsenteret din blog og bog for to veninder, der nu også er med på vognen, hvilket jo bare er skønt – dejligt at have nogle at følges med så kan vi holde røven oppe på hinanden ;-)

  Så ja, bare lige en lille hilsen og tak, fra en glad nybegynder.

  Svar
  • Jamen, det er ret utroligt! Jeg ved ikke, om LCHF kan tage æren for det hele. Når du lige har født, har du jo superhormoner bragende rundt i kroppen. Men det er da en super start :–)

   Svar
 17. Hei.
  Takk for en inspirerende blogg :) Det går greit å lese dansk selv om jeg er norsk, men er boken din oversatt til norsk? Ev både papirutgaven og ebok? Jeg sliter litt med de danske navnene på en del produkter :)

  Svar
  • Hej Hilde – bogen findes desværre endnu kun på dansk. Hvad er det for nogle produkter, du er i tvivl om? Måske kan jeg hjælpe..

   Svar
 18. Hej Jane.
  Først og fremmest vil jeg gerne rose dig til skyerne. Din bog er helt igennem fantastisk og gennemført, for ikke også og nævne din hjemmeside.

  I flere år har jeg kæmpet med vægten og kosten. Oplevet jeg hvad dag kunne spise sødesager og ofte overspist om aften. Jeg har ofte haft hovedpine, følt mig sulten konstant, haft søvnproblemer og humørsvingninger. Alt dette er ændret, efter jeg begyndte at følge dine råd og opskrifter fra bogen og hjemmesiden her. Derfor vil jeg gerne sig dig tak, fordi du har været med til at ændre mit liv.

  På blot få uger, er min kroniske hovedpine forsvundet. Mit humør er blevet stabilt, sukkertangen er primært forsvundet. Jeg har ikke længere søvnproblemer og jeg føler mig mæt på en god måde efter måltiderne. Ikke nok med min vægt er begyndt at falde, har jeg fået en masse ny energi i min hverdag. En energi jeg ikke troede var muligt uden diverse kosttilskud.

  Jeg føler det som et mirakel og anbefaler glædeligt din bog til mine omgivelser. :)

  – Angelina

  Svar
 19. Hej Jane
  Vi er en familie på fem. Mig og manden og tre drenge på 6, 11 og 12 år. Midterste dreng er nok sukkerafhængig – han er lettere overvægtig og kan virkelig overspise. De to andre er meget tynde, men det gør så at den ældste især har svært ved at have et stabilt blodsukker. Desværre er han også meget kræsen og spiser helst kun havregryn med mælk, sukker og rosiner om morgenen. (vi har hele tiden tænkt – det er da bedre end chokopops..)
  MEN vi vil rigtig gerne have nogle bedre og mere sukkerfri spisevaner. Vi har desværre ikke tid til at stå og kokkerere om morgenen. Den mindste ankommer i SFO hver morgen kl 7 og de to store skal selv tage morgenmad osv inden de skal nå bussen kl 7.40. Så har du nogle forslag til hvordan vi kan løse morgenmadssituationen? Og hvordan man gør LCHF til børnemad?
  Jeg håber du har et par gode forslag oppe i ærmet :)

  Svar
  • LCHF er egentlig meget børnevenligt, synes jeg. Første skridt er at stoppe med at købe havregryn. Hvis de ikke er der, kan de ikke blive spist. I stedet kan I koge æg aftenen i forvejen eller lave kerneknækbrød eller lign, som alle kan spise med smør og ost. De mange pandekageopskrifter fungerer også fint kolde. Fyld dem med nøddesmør eller lav en salt version og rul dem med skinke og ost. Der er masser af muligheder! Jeg er helt sikker på at I vil se øjeblikkelig virkning på jeres sukkerafhængige søn, når han begynder at få stabiliseret blodsukkeret fra morgenstunden. Min søn (7 år) er umættelig i kulhydrater. Han stopper ikke før han bliver bedt om det. Når han får serveret god, fed LCHF-mad, spiser han sig mæt i helt almindelige portioner.

   Svar
 20. Hej Jane

  Jeg er helt vild med din blog, og finder den meget inspirerende.
  Jeg har som dig haft en del problemer med maven, og har hos lægen fået konstateret Hvede-intolerance. men nu er mit spørgsmål så, om jeg kan kombinere lchf kost med, at jeg spiser en skive rugbrød ind imellem? Jeg bager selv, så det er 100% hvede frit. Jeg har ikke den vilde sukkertrang, eller har andre dårlige vaner på den front (vokset op med en mor der er tandlæge) :-)

  mvh Ditte

  Svar
  • Det skal du gøre op med dig selv, synes jeg. Jeg ser ingen problemer med at tage en skive rugbrød (lavet på surdej) ind imellem, hvis det er livskvalitet for dig, men måske var det en idé at tage nogle uger helt uden først og så introducere rugbrøddet. Bare for at se om det påvirker dig i positiv/negativ/neutral retning… I mellemtiden kan du jo lave det gode kernebrød, hvis du savner en skive brød under dit pålæg: https://www.madbanditten.dk/2011/10/15/kernebrod-og-knaekbrod/

   Svar
   • mange tak for svaret.
    Det råd vil jeg følge, og så håbe at maven siger pænt ”ja tak” når brødet bliver introduceret.
    Og igen, mange tak for god mad, og god inspiration. :)

    Svar
 21. Hej Jane

  Jeg har netop købt din bog, og kan slet ikke vente med at komme igang med alle de lækre opskrifter. Jeg har været så heldig, at den i øjeblikket er på tilbud til 179 hos saxo og 89 (med plusabonnement) hos plusbog. Dejligt dejligt. :-)

  Svar
 22. Hej Jane… Er godt igang med at afprøve alle dine dejlige opskrifter i din bog ;) Har bare lige et spørgsmål, i nogle af dine opskrifter står der hjemmelavet mandelmel men jeg har købt økologisk mandelmel kan det bruges istedet for ?

  Mvh Susanne

  Svar
 23. Hej Jane.

  Super inspirerende blog du har og virkelig spændende kogebog.

  Jeg købte den “lidt” tilfældigt fordi jeg her efter ferien proriterede at komme lidt væk fra ris, paste og kartofler som har fyldt meget hele sommeren i vores madretter. Derfor har jeg prøvet DDV low carb og den har sammen med din super lækre bog samt diverse blogs givet mig modet til at at prøve LCHF som livsstil.. Starter småt med et par måneder og håber det bare kører derfra:-)

  Endnu engang tak for inspirationen. Kommer helt sikker til at være her meget!

  Mvh Mia

  Svar
 24. Hej Jane.
  Har lige købt din bog og glæder mig til at komme igang.
  Dvs. det der “sukkerfarvel” glæder jeg mig ikke til, ved det bliver nogle øv-dage, med hovedpine og uro osv., men håber, at med dine redskaber, at det går bare en lille smugle mere glat.
  Lækker bog!!
  Vh Rikke

  Svar
 25. Pingback: Sommerferielukket
  • Hvor er det godt, du spørger! For den findes faktisk allerede som iBook til iPad og det skal jeg da have skrevet ind i indlægget. Tak! :-)

   Svar
   • Vi driver en Apple-fri husstand her :)

    Jeg ville elske at kunne læse din bog på fx min Android-tablet. Det kan jeg gøre med bøger fra fx. Saxo.com, der også har mange andre danske bøger. Det er bare noget mere praktisk at have en tablet med i sofaen, på ferie, osv. i stedet for en stor kogebog (eller flere).

    Svar
    • Enig! Min findes desværre kun som iBook lige nu. Forlaget sysler med forskellige tiltag på e-bogsfronten men jeg tør ikke sige, hvad der kommer ud af det…:-/

     Svar
 26. Hej Jane,

  Tænkte lige du skulle have et link til min anmeldelse af din bog – det er bestemt ikke dårligt, at opnå så fornemt en anmeldelse på en side som Gastromand.dk, som jo primært er til det helt maskuline, men du har lavet en kogebog som formår at være både feminin og maskulin på samme tid, det er i hvert fald vores opfattelse – tillykke med det og keep up the good work!:
  http://gastromand.dk/anmeldelse-lchf-low-carb-high-fat/

  Svar
 27. Idag har jeg købt denne skønne bog,jeg er gået ind i uge 2 med Lchf,så jeg er ny i denne verden.
  Men med denne bog, skrevet på godt dansk,så selv jeg kan forstå det hi hi….er jeg blevet en del klogere.
  Dejlige enkle forklaringer som man skal unde sig selv at læse ordentligt igennem,især os har været igennem alle slags kostplaner.
  Skønne opskrifter, og det bedste…. Masser af flotte billeder.
  Sååå i aften står den på blomkålspizza.
  Mvh
  Tonni

  Svar
 28. Pingback: Foccasia
 29. Pingback: Chili con carne
  • I bogen får du ca. 50 siders intro til LCHF og en 80-100 opskrifter til alle dagens måltider. Der er både favoritterne her fra bloggen og en masse nyt materiale :-)

   Svar
 30. Meget tiltalende forside, selvfølgelig ville jeg ønske at bacon-stykket havde været større -bacon er jo trods alt det solide grundlag i enhver kostpyramide.

  Men jeg går ud fra at det gik til familiens morgenmad.

  De bedste ønsker for bogen

  Svar
 31. Den forside ser bare rigtig indbydende ud – osten og bacon’en gør lige at man bliver nysgerrig, og den signalerer ikke “slankekur”, hvilket jo heller ikke dybest set er meningen. Jeg har på fornemmelsen, at du får formidlet rigtig godt hvor stærkt du føler for at spise rigtig mad og dets gavnlige indflydelse på kroppen. Glæde mig til at se “barnet” :)

  Svar
  • Det håber jeg meget, jeg gør :-) Jeg kan godt lide at den er grøn og signalerer sund mad, men jeg ville nu gerne have haft noget smør på forsiden. ;-)

   Svar
 32. Vi glæder os til din bog, du e,r super til at formidle budskabet, men det er jo også et dejligt budskab ” spis dig mæt”

  Svar
 33. Flot cover til din bog, – jeg har bestilt den lige om lidt på adlibris!
  Kan godt se hvad du mener med “manglen på fedt” på billedet, men synes nu af den ser super indbydende ud alligevel. Fokus på det grønne, er vel lige så vigtigt, idet mange tror at LCHF nærmest kun svælger i smør og bacon!
  Jeg vil samtidig lige fortælletar flere i min familie nu spiser LCHF efter at jeg har fortalt om det, samt smidt billeder af lækker LCHF kost på FB. Resultat: Alle har tabt sig, synes de lever som konger hver dag, og den der evindelige sukkersult er lige så stille begyndt at forsvinde. :-)
  Ja, der er mange myter og undersøgelser der peger i alle mulige retninger, men man skal gøre det der virker for en. Det gør LCHF for mig og min familie. Glæder mig til at læse din bog.

  Svar
  • Hvor er det en sej historie! Men det er jo lige præcis det, som LCHF gør ved folk og vel også årsagen til at man slet ikke overvejer at vende tilbage til de gamle vaner. For hvorfor skulle man dog det?!

   Svar
 34. Jeg kan se du heller ikke ikke tåler mælk, men kan se mange af dine opskrifter indeholder mælk, hvad gør du? er der også mælk i dine opskrifter i bogen ?

  Svar
  • Jeg spiser mælkeprodukter som smør, ost og fløde. Det er dem, jeg får mindst ondt i maven af, og jeg synes simpelthen, at de er for svære at undvære. Ind imellem tager jeg en periode på nogle uger til en måned helt uden mælkeprodukter og så indfører jeg dem langsomt igen. Så jeg svinger lidt frem og tilbage. En del opskrifter i bogen indeholder også mælkeprodukter, mest disse tre.

   Svar
 35. Kære Jane

  Jeg faldt over LCHF for flere år siden i Malmø, og det har undret mig at LCHF var ukendt i Danmark og så stort i Sverige. Dejligt at se at Danmark endelig er ved at komme med.
  Jeg glæder mig til din bog – jeg er desværre ikke så glad for Politikens kogebogslayouts, men jeg SKAL altså have den – så må jeg bare have en lup frem og håbe de ikke har brugt farvede baggrunde …

  Svar
  • Tak for det, Anne. Jeg håber, min bliver mere læsevenlig, selvom jeg allerede nu kan sige, at du ikke slipper helt for de farvede baggrunde ;-)

   Svar
 36. Ooojjjjh, hvor jeg bare glæder mig Jane!! Og sikke en dødlækker forside :-)
  Har for længst forudbestilt den på Bog & Idé, men vil da hellere have den med din krusedulle i… Må lige se, hvordan jeg ormer mig ud af sådan én.
  Selvfølgelig også stort tillykke med virksomhedsoprettelsen. Jeg hepper på dig, kan du tro!

  Svar
 37. Ja tak. Jeg vil meget gerne købe din bog her fra bloggen. Selv er jeg novice inden for begrebet LCHF men er blevet meget inspireret af din blog som jeg fandt ved et tilfælde.
  Igennem flere år har jeg selv døjet med irritabel tyktarm og laktoseintolerans. På det seneste er jeg blevet opmærksom på, at brød (og dermed gluten) måske også kan have en indflydelse på mit velbefindende. Så derfor er jeg nu igang med at udforske muligheden for at få ændret min kost og dermed min livsstil for at opnå et afbalanceret velbefindende.

  Svar
 38. Pingback: LCHF version 2.0 ?
 39. Hej Jane.
  Jeg har først idag opdaget din fine blog, og hjemmeside. I mine forsøg på at finde nye opskrifter til vores familie uden laktose, faldt jeg over dine opskrifter. Vores datter har for 14 dage siden fået konstateret laktoseintolerence. Hun er nu 8 år og har haft ondt i maven i ca. 4 år. Hvilken lettelse at finde en årsag som vi selv kan fjerne. Lægerne bedyrer at hun ikke har cøliaki – men jeg er ikke helt sikker. Men søster lider af mælkeallergi og cøliaki – så det er ikke så fjernt fra os.
  Jeg glæder mig meget til at følge med her hos dig, og få en masse inspiration til god mad til vores familie.
  Venligst Betina.

  Svar
  • Hvor er det dejligt for jer, at I har fået klar besked. Min datter klager dagligt over ondt i maven. Jeg burde også få hende testet :-/ Hvem har testet din datter for laktoseintolerance? Er det lægen?

   Svar
   • Hej Jane.
    Vores læge henviste os til børneamb. Pga hendes mavesmerter. Børnelægen sendte os så videre til en laktosebelastning. Laktosebelastningen blev lavet sådan at vores datter skulle drikke koncentreret mælkesukker, og derefter få målt blodsukker i starten, og herefter hver halve time i 2 timer. Pigen skulle være rastende fra start. Hendes blodsukker startede fastende på 5,1 derefter faldt det stødt til 4,1 og der blev det liggende i den sidste time. Når man ikke kan optage og fordøje laktose vil ens blodsukker falde, så derfor fik hun diagnosen. Undersøgelsen er nem og ikke slem syntes vores 8 årig :-)
    Held og lykke med at få jeres datter undersøgt, det er så befriende at få svar istedet for at gå i det uvisse!
    Mange hilsner Betina.

    Svar
    • Spændende at høre om. Tak Betina! Og spændende at få opklaret at blodsukkeret vil falde, hvis man ikke kan fordøje laktose. Det kan måske forklare nogle ting :-)

     Svar
 40. Super flot layout!
  Det var egentlig meget tilfældigt at jeg endte på din blog her midt i en kedelig gang opgaveskrivning.
  Jeg surfede faktisk bare lidt i et forsøg på at finde en god opskrift på blomkålsris som jeg havde hørt om, og kunne ikke lade være med at læse lidt videre. Min meget kostinteresserede veninde, som også har talt om denne mærkværdige form for kost, har flere gange rådet mig til at følge denne, men jeg tror jeg har manglet dokumentation for at det var noget der var værd at kaste sig ud i. Jeg er ikke færdig med at gennemrode bloggen og kunne bestemt godt være interesseret i at købe bogen når den udkommer, så jeg følger i hvert fald lige med lidt endnu :-)
  Tak for en interessant og personlig side. Har dog haft besvær med at finde resultatet på “eksperimentet”… Håber det dukker op :-)

  Mvh L.

  Svar
    • Uha, det er lidt svært at sige. At købe min bog er ikke en garanti for vægttab. Det kræver også, at du læser den og herefter lever efter LCHF-principperne ;-)

     Spøg til side. Det er jo umuligt for mig at sige, men der er jo en grund til at LCHF er så populært. En af grundene er, at folk oplever at kunne gå ned i vægt uden at sulte. Men det er ikke noget hokus-pokus. Det kræver stadig arbejde og ikke mindst tålmodighed. Min bog er rimelig liberal LCHF. Mange, som ønsker vægttab, har brug for at være lidt striksere med kosten og fx undgå brøderstatningerne og de lækre desserter i en tid. Men om det gælder dig, kan du først vide, hvis du prøver det ad..

     Svar
   • Hej Jane

    Jeg synes det lyder spændende og kan godt li det at man ikke behøver at være fedtforskrækket.. Jeg er uddannet kok og elsker jo at lave god mad, og til det hører sig tit fløde og smør..
    Men jeg kan ikke overskue hvordan jeg skal gå igang med alle de opskrifter der er på siden. Vi tæller mor 34, far 37, to piger på 8 og 6 samt en baby på 4 mdr.

    Jeg startede efter fødslen med at lave kosten om og siden d. juli mdr har jeg tabt 9kg. Jeg vil rigtig gerne tabe de sidste 5 kg så jeg er på 70kg. Men de er svære. Synes ikke der sker noget. Ved godt det er de sidste der er svære.
    Jeg løber ca 3km næsten hver dag og har et styrketrænings program/mbl jeg laver hjemme efter løb så sammenlagt tager det en times tid. Det passer mig fint det ikke tager længere tid, og kan bedst når det om morgenen det foregår. Så det overstået.

    Jeg spiser et stykke knækbrød med ost til morgenmad.
    I løbet af dagen gulerødder evt frugt hvis sukkertrangen melder sig for voldsomt.
    Frokost et stykke knækbrød med pålæg og gulerødder.
    Frugt eller grønt gulerødder eller blomkål eftermiddagen
    Aften spiser jeg masser af grønt og kød. Men vejer grønt at til 300g.
    Efter aftenmaden kan det blive til frugt eller et stykke knækbrød hvis den er helt gal.
    Jeg drikker massser af vand iløbet af dagen.
    Fredag har vi “ædedag”. Der må vi spise hvad vi har lyst til.
    Vil du ikke hjælpe mig og sætte noget sammen for mig som jeg skal følge??

    På forhånd tak med venlig hilsen Majken

    Svar
    • Jamen, mit bud vil jo være at du skal spise LCHF. Det betyder farvel til dit knækbrød og til gulerødderne og frugten som mellemmåltid. Til gengæld får du mulighed for at spise dig ordentlig mæt i god mad. Du kan læse mere om LCHF i bogen selvfølgelig men også ved at søge rundt her på bloggen, fx her: https://www.madbanditten.dk/hvad-er-lchf/

     Et andet bud kunne være at skrue ned for motionen. Motion er godt ift. sundhed og velvære, men det er ikke nødvendigt ift. vægttab. Løb og styrketræning hver dag lyder af meget i mine ører og kunne passende skæres ned til hver anden dag.

     Svar
 41. Ej hvor “fedt”!! ;)

  Hvor er det stort ! Den glæder jeg mig til at kigge nærmere på – især på de lækre opskrifter, som vi allerde nyder gavn af !

  Svar
 42. Hej Jane.
  Hvor ser den fin ud :-)
  Den er længe ventet, så kom bare 24. April, så den kan komme hjem hvor den hører til…..inden for rækkevidde i mit køkken :-D
  Hilsen Pia

  Svar