Her får du min bedste guacamole opskrift. Jeg kan spise guacamole til alle måltider. Også til morgenmad. Jeg synes, det smager sygt godt til sådan cirka alting.
Ingredienser
Sådan gør du
- Mos avokadokødet med en gaffel sammen med limesaft.
- Hak rødløg fint og skær tomaten i små tern og knug væsken ud af den.
- Bland alle delene i en skål, smag til og lad den gerne trække en lille times tid inden servering.
- Server og vær glad.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Da jeg i mine meget unge dage arbejdede som tjener på Hard Rock Café, havde vi altid sådan nogle upselling-konkurrencer, som skiftede hver aften.
Nogle aftener skulle vi fx opsælge “sides or extras”. Would you like some extra bacon in your cheeseburger?”. Den slags. Jeg solgte guacamole, så det stod ud af køkkenet. Jeg syntes bare, det passede til alle retterne. Jeg forsøgte mig endda med at sælge det til desserter, men det havde jeg ikke den store succes med. Would you like a side of guacamole with your Hot Fudge Sundae, Sir? Nå ikke? Okay.
Den bedste opskrift på guacamole
Herhjemme laver jeg tilfældigvis den bedste guacamole. Desværre er jeg tit for doven til at lave den. Jeg ved ikke hvorfor, for så besværligt er det jo heller ikke.
Guacamole er jo lidt et trosspørgsmål. Nogle kan lide den stærk, nogle synes korianderen overdøver avokadosmagen og andre synes, den skal være mere neutral i smagen, så den fungerer som dæmper på den – ofte – stærke mad, den spises med. Jeg kan lide min stærk og aromatisk. Jeg vil gerne have, at den smager af noget, og jeg elsker jo koriander. Så hvis du prøver denne opskrift, så smag dig lidt frem.
Jane, du er simpelthen så god til at få alt mad til at smage godt. Jeg er stor fan ♥️
Tusind tak❤️
Den er rigtig lækker, lige som den skal være. Jeg var lidt skeptisk mht. mængden af de tørre krydderier, men må sige det er fint afstemt. Har lavet den med friske chili fra supermarkedet, og man kan roligt komme 1-2 i.
Tak for en lækker opskrift ?
Yay hvor godt! Og det er jo blevet endnu nemmere nu hvor man kan få avokadotern på frost. Så slipper man for bøvlet med avokadoer, der ikke er modne, for modne osv. Love it!
Hej Jane
Enig mht. guacamole – smager såååå lækkert. Har en del avokadoer lige nu, der skal spises, så jeg vil prøve ovenstående. Hvor lang tid kan den færdige guacamole holde sig i køleskabet – altså teoretisk ;-) ??
God weekend,
Heidi
Åh problemet med den er jo at den ret hurtigt bliver brun. Jeg plejer dog at spise den alligevel og skraber evt. bare det brune lag af eller rører rundt. Men 1-2 dage måske..
Hej Jane
Tak for svar ?. Skal til at lave den nu, så spændende om den når at holde 2 dage ?.
God aften,
Heidi
Knuger du væsken fra tomaterne ned i guacamolen eller skal det kasseres?
Jeg er sikker på den fungerer fint uden koriander. Frisk koriander og dild har samme virkning på mig, jeg føler jeg får åndenød bare af at dufte til det. Meget mystisk, men sådan er det bare.
/Pelle
Hej Jane og tak for nogle fede og lækre opskrifter.
Jeg har 1 spørgsmål: jeg kan ikke tåle lime, kan man bruge citron i stedet, eller har du et andet forslag?
På forhånd tak
Pia
Og så en helt anden kommentar, som du slet ikke skal godkende/offentliggøre:
Jeg har lige lavet mig en hjemmeside, og vil også gerne have denne mulighed for at folk kan kommentere. Hvilket plugin bruger du, og evt. hvordan sikrer du dig, så du ikke bliver spammet? Hvis du har tid og lyst til at fortælle, vil jeg blive rigtig glad – og ellers er det selvfølgelig helt ok!!
Mange hilsner Anette, og tak for dine mange dejlige opskrifter og kommentarer!
Jeg har en udvikler, der tager sig af den slags for mig, så jeg kender ikke alle de plugins, siden bruger. Jeg ved, at vi bruger Akismet til spamhåndtering og det fungerer super. Og jeg godkender jo så manuelt alle kommentarer og kan sortere fra, hvis der ryger enkelte igennem :)
Uha, det ser lækkert ud det hele!! Vil du også dele opskrifter på resten? Jeg søger alternativer til kulhydrater, men kommer bare ikke rigtig i gang… Men dine squash-strimler (tror jeg det er) ser lækkert ud! Gør du andet ved dem, end bare at rive dem?
Yes, gerne. Der ligger opskrifter på det hele her på bloggen. Erstatning for ris, pasta, kartoffel har du her: https://www.madbanditten.dk/8-alternativer-for-ris-pasta-og-kartoffel/
Chili con carne her: https://www.madbanditten.dk/mad-til-mange-chili-con-carne/
Alle aftensmadsopskrifter her: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/aftensmad/
Du er da en skat! Tak! Jeg må i gang med at kokkerere!
Hej Jane.
Det er også en af mine favoritter :) En perfekt modnet avokado er bare SÅ DEJLIGT.
Men jeg oplever at de avokadoer jeg køber, ofte er noget vandede og noget tamme i smagen. Andre igen er ikke modne nok – men er alligevel lysegrønne inde i – og har trevler. Det duer bare ikke og er ikke værd at spise eller bruge penge på.
Har du fif til hvordan jeg undgår disse to typer?!
Gode hilsner
Anette
Jeg oplever det samme. Jeg har fundet et mærke, som jeg har ret meget held med. Nu kan jeg selvfølgelig ikke huske, hvad de hedder men det er sådan en to-pak i papbakke. Avokadoer i net er dem, jeg har dårligst erfaring med, men hvordan man skelner dem fra hinanden, ved jeg ikke…
Hej Jane, tak for opskriften. Jeg er rimelig ny og forsøger at være striks, så jeg vil meget gerne vide om man kan bruge avokado når man er striks.
MVH Mette L.
Elsker elsker elsker det.
Er bare pisse dårlig til at finde de modne advokadoer. Jeg må da prøve opskriften.
Mvh
Mette
ÅÅÅÅrrh ja gucamole…! æælsker det. Jeg er bare utoligt dårlig til at fange avokadoer på det rigtigte tidspunkt..Enten er de for hårde og bare jeg vender ryggen til, er de pilrådne. Øv, der går for mange til og jeg har lidt opgivet at købe dem.
Måske skulle jeg lige prøve bare én gang mere…:-))
Heidi, et trick til at se om avocadoer er perfekt modne: den lille sump stilk som sidder tilbage skal være nem at vippe af, og hullet inde under skal være lysegrønt. Hvis den sidder så fast at den ikke kan vippes af med én finger, er avocadoen umoden, og hvis den falder nemt af, men hullet inde under er brunt, er den overmoden. Holder stik hver gang – eller, det har i hvert fald endnu ikke snydt mig :)
tak for det tip! det skal jeg prøve af.
I’m on your side!
Guacamole kan spise til alt og på alle tidspunkter af døgnet og den skal være spicy med masser af koriander!
Jeg får den vildeste lyst til guacamole nu, men mine avokadoer er ikke perfekte til det endnu, men så snart de er så skal der dæleme laves gaucamole!
God dag Jane
Kh maria
Også til dig, smukke!