Middelhavsgrøntsager er bare en helt simpelt omgang tilbehør med lune grøntsager lavet i airfryeren (eller ovnen). Retten opstod spontant og jeg puttede bare peberfrugt, rødløg, aspargesbroccoli og oliven i airfryeren, imens jeg stegte noget kylling. Men det smagte simpelthen så godt, at jeg synes, du skal have glæde af idéen også.

Middelhavsgrøntsager
Føj til favoritter Print PinUdstyr
- airfryer eller ovn
Ingredienser
- 200 g rød peberfrugt
- 100 g rødløg
- 200 g aspargesbroccoli
- 70 g oliven
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk tørret timian
Sådan gør du
- Skær peberfrugt i tern, rødløg i både og aspargesbroccoli i halve og vend dem sammen med oliven.
- Vend det hele i olivenolie og drys med timian, salt og peber
I airfryer
- Giv hele herligheden 15 minutter ved 180 grader i airfryer. Rod i dem et par gange undervejs.
I ovn
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Rod i dem et par gange undervejs.
- Server med lidt frisk timian og godt med flagesalt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Den sunde middelhavskost
Den der mytiske idé om middelhavskosten, der altid omtales i studier og sundhedsartikler er simpelthen et kæmpe scam. I’m sorry, men det er det. Den bruges som synonym for en kost, hvor man spiser fisk og masser af fuldkorn og masser af grøntsager med olivenolie. Men der er sgutte ingen ved middelhavet, der spiser sådan. Enhver, der har opholdt sig i et af landene ved Middelhavet, ved, at de spiser store mængder kød og at stort set alt brødet er kridhvidt.
Så navnet ‘middelhavsgrønt’ er lidt ironisk ment. Du kan putte nøjagtigt de grøntsager, i, du foretrækker. Jeg synes, at kombinationen af bagt peberfrugt, timian og oliven altid giver dejlige sommer-vibes.
Middelhavsgrønt = lynhurtigt hverdagstilbehør
Hvis du er som mig, så er der ‘gnavegrønt’ på bordet flere dage i ugen. Det her er den lune variant. Og det er stadig superhurtigt lavet. Bare hold øje med det og rod lidt i dem undervejs, så får du lækkert og lunt hverdagstilbehør.
Hvad spiser man til?
Til denne lækre lune salat fik vi kedelig-kylling. Det er det, vi kalder kyllingebryst. Det er udmærket men helt spændende bliver det jo aldrig. En steak, et stykke fisk eller en god kotelet kunne også have været lækkert til.
Lidt feta smulret over salaten kunne også være lækkert og lidt hummus eller tzatziki kunne give lidt lækker cremethed.

Betegnelsen middelhavskost henviser ikke til den kost vi ser dernede i dag, når vi rejser sydpå – men til den kost man spiste i Middelhavsområdet før i tiden, som var rig på fisk, grøntsager, olivenolie og bælgfrugter – Rigtigt nok en betegnelse, som derfor kan virke misvisende :)
Jeg forstår stadig ikke rigtigt, hvorfor man skulle gå tilbage i tid og tage en kost, som ingen spiser i dag og så lave studier på den og præsentere det som noget nutidigt.