Middag på 42RAW


Det er okay snart at beskylde mig for at være vanemenneske. For det er jeg vist. I hvert fald når det kommer til valg af restaurant, når jeg skal spise ude i indre København. Sådan gik det til, at jeg igen forleden spiste på 42RAW i Pilestræde. Jamen, jeg elsker det sted! Deres mad er simpelthen så delikat, og jeg har en skøn fornemmelse i kroppen efter at have spist der.

Jeg plejer altid at vælge deres lasagne, for den smager guddommeligt. Men forleden fik jeg den mindst lige så lækre sandwich. Øj, det er godt, altså!

Sandwichen er uhørt lækker. Lavet på dehydreret “brød” og med tomat, avokado, syltede løg og “chilimayo”. Sidstnævnte sikkert lavet af cashewsmør eller lign.

Sammen med sandwichen delte bedre halvdel og jeg en juice af spinat, basilikum, agurk og æble. Også en klar favorit.

Til dessert tog jeg en energy ball med spirulina. En fræk lille grøn trøffel af abrikoser, valnødder, hampefrø, kokos og noget andet, som gjorde den dejlig fedtet og svampet. I knooow… den fik jeg også sidste gang. Men den smager skønt, altså. Og egentlig var jeg forelsket i chokoladekagen, men jeg var lidt bekymret for, hvad alle de dadler ville gøre ved mit blodsukker. Så valget faldt på denne.

Som altid overrasker det mig, at jeg kan blive mæt af deres mad. Der er jo ikke noget kød i! Og en hulekvinde som mig skal jo have nogle proteiner for at blive mæt. Eller sådan går jeg i hvert fald rundt og tænker. Men sandheden er, at jeg gang på gang bliver fint mæt på 42RAW. Denne gang spiste vi aftensmad der kl. 17.00, inden vi skulle til foredrag med Lola Jensen på Fritteren, og jeg blev ikke sulten før næste morgen. Men jeg indrømmer, at det er en anden form for mæthed, end når man har spist en middag med protein/fedt. Den er lettere, men den varer stadig pænt længe.

Jeg kunne godt blive inspireret til at prøve at leve en uge raw. Bare for at se hvilken følelse, det ville give i kroppen. Men jeg må indrømme, at jeg ikke helt har mod på det. Dels synes jeg tilberedningsdelen er lang og besværlig. I hvert fald hvis man skal lave lækker og deikat mad og ikke bare sidde og køre rundt i de samme rå grøntsager og nødder on the side. Og så er der selvfølgelig en del af mig, der er bange for at dø af sult, hvis jeg ikke længere kan starte min dag med min gode protein/fedt-morgenmad. Men det er jo netop den modstand, som jeg synes, man skylder sig selv at undersøge nærmere. Så jeg vil overveje, om jeg ikke skal prøve det. Hvis ikke en uge, så måske bare en dag eller to.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Middag på 42RAW”

Skriv en kommentar

 1. Jeg må altså se at få prøvet raw 42 næste gang jeg skal et smut til KBH ;)
  Jeg kan virkelig godt lide raw mad- men mest som supplement til mine æg, ost og kød… måske skyldes det mine mislykkede veganerdage at jeg alligevel synes at jeg mangler noget ?
  Men om sommeren synes jeg det er skønt at spise halvdelen af min mad rå:)

  Svar
  • Kom til KBH og så skal jeg personligt tage med dig på 42RAW :-)
   Jeg kan alligevel godt følge dig i at det kan føles som om man mangler noget. Jeg tolker det som om mætheden er anderledes. Til gengæld synes jeg deres mad mætter sanserne virkelig godt, og det har vi jo tidligere talt om også er med til at give denne her følelse af tilfredsstillelse.

   Svar
 2. 42Raw er et hit en sjælden gang. Det bliver kun sjældent fordi jeg ikke er så heldig, at jeg kan holde mig mæt ligeså lang tid som dig. Jeg plejer at supplere med kedelige kyllingespyd fra den nærliggende 7-Eleven for at opnå mæthed. Har du prøvet Simple Raw på Vesterbro? Den kan også anbefales.

  /Anita

  Svar
  • Jeg vil sige at energy ball’en også var med til at sikre lang mæthed! :-)

   Jeg har ikke prøvet Simple Raw på Vesterbro. Hvorhenne på Vesterbro er det? Men i dag anbefalede min kollega en raw restaurant, der hedder Firefly og ligger på Frederiksborggade, tror jeg det var. Så der er jo masser at prøve :-)

   Svar
   • Simple Raw ligger i Oehlenschlægersgade. Der skulle også være en på Nørrebro, men den har jeg ikke prøvet endnu. Der er åbnet en i Frederiksborggade, siger du? Den gade arbejder jeg på (altså på et kontor, der har til huse i gaden. Jeg er ikke glædespige. ;-)) -Av, det kunne godt blive dyrt. Paloe ligger lige rundt om hjærnet og det er allerede en dyr vane. Kan man kræve lønforhøjelse med den begrundelse, at man arbejder for tæt på de gode madsteder?

    Svar
    • Har lige tjekket Firefly og NØJ, det ser godt ud! Se her: http://go-firefly.com/ Det er mere “rigtig” restaurant end take out, og jeg skal bare SÅ meget finde en, der kan invitere mig derhen snart :-) Frederiksborggade 26 i øvrigt.

     Jeg arbejder i Pilestræde. Heller ikke billigt! – altså at arbejde der, ikke min pris ;-)

     Svar
 3. Mmmm, jeg eeeslker RAW42! Når jeg er på Strøget, SKAL jeg spise derinde – uanset mit oprindelige ærinde! Og en tur i Helsemin bagefter ;-) Bogen er nok ikke helt min smag. Hvis motivationen er lig nul, og man lige har fyldt hovedet med chokolade, har man da ikke behov for skældsord…? Eller har man…?

  Svar
  • Jeg arbejder længere nede ad gaden fra RAW, så det er jo fristende lige at smutte derned, hvis frokosten i kantinen ikke falder i smag :-)

   Og bogen er heller ikke lige min stil. Der er rigeligt, der råber af mig i forvejen – well, hvis det ikke er de to 6-årige, så i hvert fald inde i hovedet på mig ;-)

   Svar