Mezze – Mellemøstens svar på tapas er jo superlækkert og ligesom det traditionelle tapasbræt noget, der er nemt og hurtigt at trylle frem. Inspireret af det mellemøstlige køkken byder mezze på en skøn blanding af småretter, der både kan nydes som forret, let frokost eller et overdådigt måltid i sig selv. Min version her er lavet som et middelhavsinspireret tapasbræt. Tænk cremet hummus, tzatziki, feta, skinke/pølse, lidt grøntsager, marinerede oliven og artiskokker, den slags – alt sammen anrettet på et fad, så man kan smage lidt af det hele og sidde og hygge med det rundt om bordet.

Mezze-bræt
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- Hummus
- Tzatziki
- feta
- parmaskinke
- salami
- sorte oliven
- grønne oliven
- Skoleagurker
- Små tomater
- Pistacienødder
- små peberfrugter med flødeost både grønne og røde
- grillet artiskok
Tilbehør
Sådan gør du
- Start med et par skåle til hummus og tzatziki og evt. også nødderne.
- Anret pølse og skinke rundt om.
- Skær agurk i stave og evt. tomater i både og anret det ved siden af.
- Smuldr feta og anret det sammen med oliven, små peberfrugter og grillet artiskok. Pres det gerne godt sammen, så det ligger helt tæt.
- Server fx sammen med chiaknækbrød og/eller brødpinde.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mezze eller meze?
Meze er den oprindelige betegnelse og meget brugt i fx tyrkisk, græsk, mellemøstlig og balkansk sammenhæng. Mezze er ofte den form, man ser på engelsk eller i lidt mere international brug, måske for at signalere mellemøstlig association (fx libanesisk mezze).
Så der er lidt frit slag her. Mit mezze-bræt er mere middelhavsinspireret end mellemøstligt, så måske er meze mest korrekt her?
Anyway, jeg ville bare lave et hyggeligt og sommerligt tapasbræt og uanset navn er det det, du får her.
Mest til inspiration
Dette er jo ikke en opskrift som sådan, Det er bare til inspiration. Sommeren byder jo tit på gæster, hvor man enten har brug for en lidt snacks før middagen eller måske bare et uformelt besøg, hvor der ikke skal spises som sådan men hvor man gerne vil servere lidt alligevel.
Og her kan mezze brættet være super at bruge.
Flere lækre tapas eller småretter
Jeg elsker at lave og servere denne slags mad. Tit serverer jeg det som en lille appetizer inden måltidet eller også hvis der skal noget snackish på bordet til fodboldkamp, håndboldkamp, du ved, den slags.
Jeg har en hel samling med idéer til den – gå på opdagelse i dem her: Tapas opskrifter og idéer
0 kommentarer til “Mezze-bræt”