Meximad og Mensamand


Vi får faktisk sjældent mexikansk mad herhjemme. Hvorfor ved jeg ikke, for hver gang vi får det, overraskes jeg af, hvor smagfuldt og farverigt det er. Og mad, hvor man frit kan hælde ost og god creme fraîche på, er bare et hit! I samme moment slog det mig, hvor koloenorm forskel, der er på creme fraîche 18% (eller endnu værre Cheasy modellen), og jeg er helt sikker på, at dem, der siger, at de ikke kan lide creme fraîche, de har ikke smagt 38 %. Så et godt tip til fremtidig madglæde er aldrig igen at købe creme fraîche med en fedtprocent lavere end 35. Men nok om tilbehøret.

Maden i går blev lavet med hakket hjortekød, for Middagsfred har jo en klimevenlig profil og serverer derfor hellere vildtkød end oksekød. Og det var da udmærket, men jeg vil nok foretrække oksekød, hvis jeg selv kunne vælge.

Hvis der nogen, der sidder og undrer sig over, hvor guacamolen/avokadoen er, så var jeg kommet til at spise den til frokost, fordi jeg ikke havde tjekket menuen til aften. Tsk tsk…:-/

What else? I denne uge er jeg på fire dags kursus/worskhop, hvilket gør det lidt svært at nå øvrige arbejdsopgaver, som jo ikke forsvinder fordi jeg sidder nede på Kosmopol. Og det giver mig også lidt udfordringer ift. at læse op til projektlederuddannelsen, hvor jeg springer ind i modul 3 på lørdag fra 10-16. Hvor DMI har lovet solskin. Jeg er glad og taknemmelig for kurset, men det vender sig inde i maven på mig, at jeg skal gå glip af min lørdag.

Men måske skulle i stedet fokusere på, at det er godt for mig at blive klogere, for bedre halvdel har lige gennemgået en række hardcore tests på sit arbejde for at definere IQ, personlighedstype, motivationsfaktorer, lederstil, etc. og det er derfor nu officielt, at han er pivklog, ham jeg deler seng med. Ja altså, det vidste jeg jo godt, at han var, men at han faktisk med en IQ på 134 hører til de 2% af befolkningen, der kan være medlem af Mensa, var i hvert fald en overraskelse for ham selv. Godt for ham, ikke? Men det lægger da unægteligt lidt pres på os almindelige dødelige. Så inden han melder sig ind i den eksklusive klub og får en masse en kloge venner, må jeg hellere oppe mig lidt på den front. ;-)

Ej, spøg til side, det er er da selvfølgelig et interessant resultat at få, og det skal nok lige lande lidt, inden man afgør, hvad det betyder i ens liv. Men det sætter da selvfølgelig gang i tankerne at få at vide, at man langt fra udnytter sit fulde potentiale.

Ellers er det jo virkelig ved at være forår. Der er plusgrader og solen skinner, og jeg har kun haft én eneste depressiv dag siden Thailand, og den skyldtes nok mere manglen på søvn, men jeg higer alligevel efter, at vi kommer helt derhen, hvor vi lægger vinterjakkerne fra os og springer ud i lidt lettere tøj Og der er vi da næsten. Det fortæller min have mig.  Se selv…

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Meximad og Mensamand”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane,
  Uhm… meximad. I dag har jeg taget oksekød op til chili con carne – det er på tide, at jeg kommer tilbage på low carb-sporet (vægten er lige fløjet en tur i vejret i løbet af den seneste måned… så den skal jeg have ned på jorden igen).
  Går det godt med LCHF hos dig? Kan sikkert finde det et sted på bloggen – men hvor lang tid går der typisk før kroppen vænner sig til at forbrænde fedt frem for carbs? Er det nok at skære de typiske carb-kilder væk: brød, pasta, ris, gryn eller? Hvad spiser du typisk i løbet en dag?
  Det var lige en masse spørgsmål, håber det er okay ;-)
  – frk. sveske

  Svar
  • Hej Sveske
   Det er lidt svært at´svare på, hvor lang tid der går før kroppen vænner sig til at bruge fedt som brændstof. Mange oplever overgangsbesvær og nogle slet ikke. For mig tog det vist et par uger eller sådan.

   Jeg fåt tit spørgsmålet om hvad jeg spiser på en dag, så det vil jeg prøve at få skrevet om. Men helt overordnet synes jeg jo, at jeg spiser helt normalt ;-) Jeg spiser bare ikke korn og heller ikke sukker (altså bortset fra når jeg så gør det alligevel). Kød, æg, grøntsager, en smule mælkeprodukter (mest smør og fløde), nødder og af og til lidt bær/frugt.

   Jeg har ikke rigtigt nogle klare retningslinjer. Det handler meget om at lytte til kroppen. I perioder spiser jeg f.eks. slet ikke frugt, fordi den mindste antydning af noget sødt, kan få mit blodsukker til at gå amok. Andre gange spiser jeg et stykke frugt hver dag. Om vinteren siser jeg tungere mad end om sommeren, men det er nok ens for alle. God morgenmad er det vigtigste. Protein og fedt. Så kan man fylde på med grøntsagerne senere på dagen. Sådan som tommelfingerregel… :-)

   Svar
 2. Tillykke med manden
  – selv jeg har det lidt anstrengt med Mensa- da jeg ikke er så enig i lige det intelligens begreb – da intelligens jo er ret bredt begreb og ikke kun det primære logisk matematiske begreb de bruger.
  Jeg har selv været igennem en masse af den slags test og jeg synes faktisk at ennegrammet var det jeg lærte mest af og at så den test som fortalte mig at jeg ville være en god personalechef; det må jeg da lige tygge på – det er vist kun over for teenageren jeg er det :)

  Svar
  • Mit forhold til den matematisk/logiske form for intelligens er også anstrengt. Mest fordi jeg ville dumpe med bravour :-)

   Eneagrammet bruger vi (i teorien) på min arbejdsplads, og det er i min optik langt mere relevant og interessant end den traditionelle IQ.

   Svar