Mexicanske blomkål (à la mexicanske majskolber)


Disse mexicanske blomkål à la mexicanske majskolber smager simpelthen overraskende godt. Jeg ved ikke, om du nogensinde har smagt de mexicanske majskolber, som er krydrede og toppet med lækker dressing? Dette er mit forsøg på at lave en Keto-venlig blomkåls-version. Og det kan altså godt anbefales.

Mexicansk blomkål - virkelig lækker opskrift med blomkål

Mexicanske blomkål (à la mexicanske majskolber)

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
Virkelig lækkert tilbehør med blomkål.
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 1 blomkål delt i mindre buketter
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie

Dressing

Topping

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Bland paprika, hvidløgspulver og salt sammen med olien og vend blomkålen i det.
  • Fordel blomkålen i et ovnfast fad, og bag i ca. 20 minutter, til blomkålen er blevet lidt brun i kanterne.
  • Blend alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
  • Dryp dressingen over blomkålen og smuldr fetaen ovenpå.
  • Server med frisk koriander og evt. mere limesaft.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kan blomkål egentlig smage rigtig godt, har jeg nogle gange lyst til at spørge, og så bliver jeg alligevel overrasket over, hvor anvendelig den grøntsag er. Den fungerer bare i så mange sammenhænge og ændrer karakter alt efter om den er rå, bagt, stegt, dampet, most etc.

Mexicanske blomkål – virkelig lækker opskrift

Jeg er jo en hund efter alt, der bare lugter lidt af TexMex. I love it! Jeg elsker chili, lime, koriander. Det er nok min favorit-kombi.  Og det kan altså få selv blomkål til at smage forrygende.

Denne opskrift er dejligt tilbehør og passer til al slags kød. Fx er den lækker til noget lime-chili-marineret kylling, men jeg ville heller ikke takke nej til den sammen med en marineret flanksteak, der kom rygende varm fra grillen.

Mexicansk blomkål - virkelig lækker opskrift med blomkål

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Mexicanske blomkål (à la mexicanske majskolber)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Super lækkert tilbehør, selv min mand kunne lide det, så jeg laver ny portion i morgen til resten af vores også super lækre flanksteak.
    Tak for lækker opskrift og god inspiration
    Kh Ulla 🐞

    Svar
  2. Den vil forever være en favorit her hos os.
    Den går til alt slags kød og fisk, selv som kold salat i boxen til frokost.
    Næste gang (læs imorgen) laver jeg dobbelt portion. Mega lækker.

    Svar