Disse mexicanske blomkål à la mexicanske majskolber smager simpelthen overraskende godt. Jeg ved ikke, om du nogensinde har smagt de mexicanske majskolber, som er krydrede og toppet med lækker dressing? Dette er mit forsøg på at lave en Keto-venlig blomkåls-version. Og det kan altså godt anbefales.
Mexicanske blomkål (à la mexicanske majskolber)
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 blomkål delt i mindre buketter
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 spsk sød paprika
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk cremefraiche 38%
- 1-2 spsk limesaft
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk chipotle eller chilipulver
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Bland paprika, hvidløgspulver og salt sammen med olien og vend blomkålen i det.
- Fordel blomkålen i et ovnfast fad, og bag i ca. 20 minutter, til blomkålen er blevet lidt brun i kanterne.
- Blend alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
- Dryp dressingen over blomkålen og smuldr fetaen ovenpå.
- Server med frisk koriander og evt. mere limesaft.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kan blomkål egentlig smage rigtig godt, har jeg nogle gange lyst til at spørge, og så bliver jeg alligevel overrasket over, hvor anvendelig den grøntsag er. Den fungerer bare i så mange sammenhænge og ændrer karakter alt efter om den er rå, bagt, stegt, dampet, most etc.
Mexicanske blomkål – virkelig lækker opskrift
Jeg er jo en hund efter alt, der bare lugter lidt af TexMex. I love it! Jeg elsker chili, lime, koriander. Det er nok min favorit-kombi. Og det kan altså få selv blomkål til at smage forrygende.
Denne opskrift er dejligt tilbehør og passer til al slags kød. Fx er den lækker til noget lime-chili-marineret kylling, men jeg ville heller ikke takke nej til den sammen med en marineret flanksteak, der kom rygende varm fra grillen.
Super lækkert tilbehør, selv min mand kunne lide det, så jeg laver ny portion i morgen til resten af vores også super lækre flanksteak.
Tak for lækker opskrift og god inspiration
Kh Ulla 🐞
Rigtig meget velbekomme. Dejligt at I kunne lide den. Jeg er også helt vild med den :))
Den vil forever være en favorit her hos os.
Den går til alt slags kød og fisk, selv som kold salat i boxen til frokost.
Næste gang (læs imorgen) laver jeg dobbelt portion. Mega lækker.