Mexicansk pulled pork er den klassiske langstidsstegte nakkefilet, i selskab med den lækreste, krydrede, mexicanske rub og smagfulde, spicy toppings. Det tager lidt tid både at forberede og tilberede pulled pork, men jeg synes altid, det er det hele værd, når den er færdig. Samtidig er det nemt at lave i en stor portion, og så har du til både aftensmad og frokost i nogle dage. Pulled pork er af samme grund på listen over ting, jeg tit foodprepper.
Jeg har tidligere delt både min ‘almindelige’ opskrift på pulled pork og endda også en lynversion, hvor jeg har lavet den i airfryer.
Forskellen til denne ligger i krydderiblandingen og i at denne er toppet med en en blanding af løg, hvidløg og chili – og appelsin. Det giver virkelig lækker smag.
Ingredienser
- 2,5 kg nakkefilet svineskulder eller anden stor udskæring
Mexicansk rub
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk stødt spidskommen
- 2 tsk røget paprika kan udelades
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk fint salt
Topping
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 øko-appelsin saften herfra
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland krydderierne til rubben i en lille skål. Gnid rubben godt ind i kødet og læg det i slowcookeren.
- Hak løget groft, pres hvidløgsfeddene, halver chilien og fjern frøene og skær chilikødet i små tern.
- Fordel blandingen over kødet, drys med salt og peber og hæld saften fra de to appelsiner over.
- Sæt slowcookeren på low og lad den passe sig selv i de næste 7-8 timer. Alternativt kan du lave den i ovnen fx i en Römertopf, stegeso eller blot ovnfast fad, giv den de 7-8 timer ved 100 grader.
- Tag kødet forsigtigt op. Læg det i et stort fad og riv det fra hinanden med to gafler.
- Rør nogle spisesker af stegeskyen ind i kødet. Brug kun den mængde, der gør, at du får saftigt kød. Det skal ikke sejle i saft.
- Hvis der er stegesky tilovers, kan du gemme den i køleskabet og bruge den som base i en lækker sovs en dag, hvor i skal have halvkedelige rester.
- Server med lige det tilbehør du har lyst til. Det kan fx være en coleslaw.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til mexicansk pulled pork
Jeg synes personligt, at nærmest alting kan spises til mexicansk pulled pork, det er nok også derfor jeg ofte laver det som en del af min food prep – og iøvrigt spiser det til både morgen, middag og aftensmad.
Hvis jeg alligevel skal give lidt forslag vil den klassiske jo være en god coleslaw, her også en mexicansk udgave, evt. sammen med Pico de gallo og cremet avocadodressing. Andet tilbehør, i en helt anden genre, kunne være falske flødekartofler (aka glaskål i fad).
Hej Jane
Er der en grund til, at du undlader at marinere med rubben, fx over natten?
MH Mette
Tidsnød nok mest;) Man kan altid fint lade kød marinere længere. Ofte bliver det kun bedre sådan.