Mexicansk pozole


Denne mexicanske pozole er en fordansket version af den lækre latinamerikanske suppe. Ikke desto mindre blev det en virkelig lækker suppe, som varmer godt her i det kolde vintervejr. Den kræver lidt ekstra god tid til at simre, så lav det en kold lørdag eller søndag og nyd en omgang lækker mexicansk comfort food.

Hvad er pozole?

Pozole er som skrevet en mexicansk suppe. Den tradtionelle suppe er typisk lavet med svineskulder og revelsben eller nakkekød.

Derudover er en vigtig ingrediens i pozole også nogle særlige hvide majs kaldet hominy. Dem har jeg dog udeladt og erstattet af kikærter. Det skyldes først og fremmest, at de er vildt svære at opdrive her i Danmark. Derudover indeholder kogte hvide majs 34 gram kulhydrat pr. 100 gram, hvor til forskel kogte kikærter indeholder omkring 20 gram.

En anden vigtig ingrediens i den originale opskrift er de milde tørrede Guajillo chilier, som bruges til at lave den røde sauce. Igen skal du til en specialkøbmand, eller på nettet, for at finde dem. Jeg har derfor i stedet brugt hakkede tomater, soltørrede tomater og chiliflager.

Suppen serveres med toppings af limesaft, snittet spidskål, radiser og avokado.

Mexicansk pozole rojo

Mexicansk pozole

Føj til favoritter Udskriv Pin
latinamerikansk suppe med nakkefilet, kikærter og chili
4
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 600 g nakkefilet i store tern
  • 0,5 løg
  • 2 tsk salt
  • 2 laurbærblade
  • 1 liter vand
  • 240 g kikærter

Tomatsauce

  • 400 g hakkede tomater
  • 5 soltørrede tomater
  • 0,5 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk grøntsagsbouillon fx herbamare
  • 1 dl kogevand

Topping

Sådan gør du

  • Skær kødet i store terninger ca. 2×2 cm. Skær det værste fedt fra.
  • Kom vand i en gryde og kog op. Tilsat salt og kød og lad det koge op igen.
  • Skum det værste fra overfladen af kogevandet. Tilsæt et halvt løg samt laurbærblade, lad kødet simre ved lav varme i 1 time.
  • Tjek om kødet er mørt, eller giv det lidt længere tid.
  • Kom kikærterne ned til kødet.

Tomatsauce

  • Kom hakkede tomater, soltørrede tomater, løg, hvidløg, krydderier, bouillon og kogevand ned i et blenderglad og blend det hele sammen til en tomatsauce.
  • Kom tomatsaucen over i gryden til kødet. Smag til med salt, chili og evt. flere krydderier.
  • Lad det simre yderligere i 25-30 min.
  • Server suppen med limesaft, radiser i skiver, snittet spidskål, frisk koriander samt avokado i tern.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mexicanske supper

Udover denne lækre pozole rojo, har jeg faktisk to andre meget populære mexicanske supper. Nemlig tacosuppe med kylling som serveres med topping af cheddar, cremefraiche, avokado og evt. tortillachips.

Derudover er en af mine favoritter også mexicansk suppe med kylling som også laves med kylling og hakkede tomater, men som rundes af med både fløde og flødeost. Mums!

Der er naturligvis også opskriften på ægte chili con carne, altså simre versionen, som også spises i skåle med lækre toppings.

Mexicansk pozole rojo

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Mexicansk pozole”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?