Denne mexicanske pozole er en fordansket version af den lækre latinamerikanske suppe. Ikke desto mindre blev det en virkelig lækker suppe, som varmer godt her i det kolde vintervejr. Den kræver lidt ekstra god tid til at simre, så lav det en kold lørdag eller søndag og nyd en omgang lækker mexicansk comfort food.
Hvad er pozole?
Pozole er som skrevet en mexicansk suppe. Den tradtionelle suppe er typisk lavet med svineskulder og revelsben eller nakkekød.
Derudover er en vigtig ingrediens i pozole også nogle særlige hvide majs kaldet hominy. Dem har jeg dog udeladt og erstattet af kikærter. Det skyldes først og fremmest, at de er vildt svære at opdrive her i Danmark. Derudover indeholder kogte hvide majs 34 gram kulhydrat pr. 100 gram, hvor til forskel kogte kikærter indeholder omkring 20 gram.
En anden vigtig ingrediens i den originale opskrift er de milde tørrede Guajillo chilier, som bruges til at lave den røde sauce. Igen skal du til en specialkøbmand, eller på nettet, for at finde dem. Jeg har derfor i stedet brugt hakkede tomater, soltørrede tomater og chiliflager.
Suppen serveres med toppings af limesaft, snittet spidskål, radiser og avokado.
Mexicansk pozole
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g nakkefilet i store tern
- 0,5 løg
- 2 tsk salt
- 2 laurbærblade
- 1 liter vand
- 240 g kikærter
Tomatsauce
- 400 g hakkede tomater
- 5 soltørrede tomater
- 0,5 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk grøntsagsbouillon fx herbamare
- 1 dl kogevand
Sådan gør du
- Skær kødet i store terninger ca. 2×2 cm. Skær det værste fedt fra.
- Kom vand i en gryde og kog op. Tilsat salt og kød og lad det koge op igen.
- Skum det værste fra overfladen af kogevandet. Tilsæt et halvt løg samt laurbærblade, lad kødet simre ved lav varme i 1 time.
- Tjek om kødet er mørt, eller giv det lidt længere tid.
- Kom kikærterne ned til kødet.
Tomatsauce
- Kom hakkede tomater, soltørrede tomater, løg, hvidløg, krydderier, bouillon og kogevand ned i et blenderglad og blend det hele sammen til en tomatsauce.
- Kom tomatsaucen over i gryden til kødet. Smag til med salt, chili og evt. flere krydderier.
- Lad det simre yderligere i 25-30 min.
- Server suppen med limesaft, radiser i skiver, snittet spidskål, frisk koriander samt avokado i tern.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mexicanske supper
Udover denne lækre pozole rojo, har jeg faktisk to andre meget populære mexicanske supper. Nemlig tacosuppe med kylling som serveres med topping af cheddar, cremefraiche, avokado og evt. tortillachips.
Derudover er en af mine favoritter også mexicansk suppe med kylling som også laves med kylling og hakkede tomater, men som rundes af med både fløde og flødeost. Mums!
Der er naturligvis også opskriften på ægte chili con carne, altså simre versionen, som også spises i skåle med lækre toppings.
0 kommentarer til “Mexicansk pozole”