Mexicansk kødsovs er en tilbagevendende gæst på vores middagsbord. Det er nemt, mættende og alle i familien elsker det.
Mexicansk kødsovs
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk taco/mexicansk krydderi købt eller hjemmelavet
- 1-2 dl oksebouillon
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør til stegning
Sådan gør du
- Opvarm smør på panden og brun det hakkede oksekød heri. Drys med mexicansk krydderi, salt og peber og vend det hele godt rundt.
- Tilsæt 1 dl oksebouillon og lad kødsovsen simre. Tilsæt evt. mere oksebouillon, indtil du synes, kødsovsen har rette konsistens.
- Snit spidskål fint.
- Skær avokado i tern eller lav guacamole.
- Riv cheddar.
- Server den mexicanske kødsovs på en bund af spidskål og top med revet cheddar, salsa, avokado og tomater.
- Server lidt limebåde med også.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kødsovs med mexicanske krydderier
Dybest set er det jo bare en kødsovs, der er peppet op med mexicanske krydderier, hvilket er en glimrende anledning til at toppe den med lækkerier som revet cheddar, avokado eller guacamole og salsa.
Det er samtidig en perfekt ret at lave i stor portion, så man har til flere dage. Det letter virkelig hverdagen meget.
Kødsovs i wraps
Denne opskrift på mexicansk kødsovs kan også bruges i wraps. Vi gør ofte det, at de voksne ruller i enten spidskålblade eller de lækre tortillas med flæskesvær (eller prøv også i en oste-taco-skal), mens ungerne får almindelige tortillas. Alle virker til at være glade for den løsning.
Helt enkelt at have lidt fintsnittet kål eller salat under fungerer altså også glimrende.
Spiser jeg rester til morgenmaden, gratinerer jeg den tit med osten i ovnen. Kødsovs med smeltet ost! Så er dagen da skudt perfekt i gang!
Hej Jane.
Jeg har siddet og kigget på din opskrift med Mexikansk kødsovs, da jeg elsker mexikansk mad, og jeg undre mig over hvordan der kan være så mange kh i denne ret. Hvad er det der gør, der er så mange i? Er det avokadoen der trækker det så meget op ?
Vh. Susan
Det er bare grøntsagerne. Det er jo en ret stor grøntsagsmængde pr. portion.
Uhhm det er altid lækkert og dejlig nemt ?