Mexicansk gryderet med oksekød og pølser


Det var egentlig ikke meningen, at denne opskrift på mexicansk gryderet skulle på bloggen, men da jeg flashede den på Instagram i sidste uge var der flere, der spurgte til opskriften, så nu kommer den alligevel.

Mexicansk gryderet med oksekød og pølser --> madbanditten.dk

Mexicansk gryderet med oksekød og pølser

Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
1 time

Ingredienser

  • 1 kg hakket oksekød
  • 4 gode pølser med højt kødindhold
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • smør eller kokosolie til stegning
  • 2 dl oksebouillon eller anden bouillon
  • 2 dl tomatpassata / mosede tomater eller hakkede tomater fra dåse
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 2 spsk stødt koriander
  • 1 spsk kokossukker reklamelink
  • 2 tsk røget paprika eller cayennepeber
  • salt og friskkværnet peber
  • frisk koriander

TILBEHØR

Sådan gør du

  • Hak løg og pres hvidløg. Halver chili, fjern stenene og skær kødet i små stykker.
  • Opvarm smør eller kokosolie i en gryde og steg løg og hvidløg heri ved middel varme, til løgene bliver blanke.
  • Brun kødet ned oveni løgene. Skær pølserne i skiver og hæld dem i gryden også.
  • Tilsæt nu oksebouillon og mosede tomater og alle krydderierne og rør det hele godt sammen.
  • Lad simre i 0,5-1 time (eller hvor længe du nu har – den bliver kun bedre af at simre). Smag til med salt og peber. Pynt med friske korianderblade inden servering.
  • Server med dit valgte tilbehør til.

Noter

Normalt ville jeg servere blomkålsris, men jeg havde ikke lige noget blomkål, så i stedet blev det til kinaradise og squash, som jeg snittede fint. Det kan gøres enten i foodprocessoren, eller du kan vælge at gøre det ved hjælp af julienneskæreren eller spiralizeren.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mexicansk gryde

Denne mexicanske gryde opstod nemlig lidt spontant, da vi forleden fik besøg omkring spisetid med kort varsel. Når man skal lave mad til mange, er det så dejligt nemt at gå efter en lækker gryde.

Og holder man sig i det mexicanske tema og serverer hjemmelavet guacamole og fed cremefraiche til, er der ingen, der tænker, at det da var lidt kedelig gæstemad.

Denne er vel næsten en slags chili con carne, hvor bønnerne er byttet ud med pølser. Uanset herkomst, så smagte den virkelig lækkert. Både til aftensmad, til frokost og til morgen.

Jeg er virkelig stor fan af de gode gryderetter og derfor er der efterhånden også så mange, at de er samlet i én kategori for sig selv. Alle gryderetterne finder du lige her.

Mexicansk gryderet med oksekød og pølser --> madbanditten.dk

SÅDAN

Server med dit valgte tilbehør til. Normalt ville jeg servere blomkålsris, men jeg havde ikke lige noget blomkål, så i stedet blev det til kinaradise og squash, som jeg snittede fint. Det kan gøres enten i foodprocessoren, eller du kan vælge at gøre det ved hjælp af julienneskæreren eller spiralizeren.

Rester fra herlighederne spiste jeg næste dag til morgenmad. Jeg elsker stærk mad om morgenen!

Mexicansk gryderet med hjemmelavet guacamole --> madbanditten.dk

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Mexicansk gryderet med oksekød og pølser”

    • Jeg tror, det er nemmere, hvis du tager en tur i dit lokale supermarkede og læser næringsdeklaration på de produkter, der er i køledisken. Så kan du også forholde dig til flere ting, såsom kulhydratindholdet og ingredienslisten og ud fra det vælge dem, du synes passer dig bedst. Dem, som har et kødindhold på fx 80%, har typisk omkring 4 g kulhydrat pr. 100 g.

      Vil du have pølser på endnu ærligere vis og med mere kød og færre kulhydrater, kan du kigge på produkterne fra rigtigmad.dk De smager simpelthen så godt.

      Svar
  1. Hvor dejligt at læse, at jeg ikke er den eneste, der synes godt om (rigtig?) mad til morgenmad… og gerne krydret (skulle vist have boet i Asien) ;-)

    Svar
  2. Hej Jane.
    Da jeg så dagens blogindlæg i dag, blev jeg simpelthen fristet til at prøve at lave en din version af en lasagne med squash i stedet for pastaplader. Din mad ser altid super lækker og appetitlig ud, og jeg synes virkelig, at din blog oser af vise ord og fantastiske råd. Håber at du fortsætter længe endnu med at være sådan en fantastisk madblogger!
    Fortsat god onsdag…(Snart weekend) ;-)
    Hilsen Sarah :-)

    Svar