Denne lækre opskrift på mexicansk coleslaw er skønt tilbehør til alle mexicanske retter. Det er nok ikke gået din næse forbi ,at jeg er mere end almindeligt begejstret for det mexicanske køkken. Og det endda selvom jeg stadig har til gode at besøge landet. Men jeg elsker simpelthen krydderierne og smagen af chili, lime, koriander osv. At det samtidig går super i spænd med at spise Low Carb / Keto er jo bare et ekstra plus.
Ingredienser
- 250 g spidskål
- 250 g rødkål
- 1 håndfuld frisk koriander
- 70 g forårsløg
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk chilisauce
- 2 lime saften fra lime
- salt og friskkværnet peber
- evt. en smule sødning
Sådan gør du
- Snit kålen helt fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
- Snit forårsløgene og hak korianderen.
- Rør mayonnaise sammen med resten af ingredienserne til dressingen og smag til.
- Bland grøntsagerne med dressingen.
- Drys med ekstra koriander og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mexicansk coleslaw – både til mexi-mad og almindelig mad
Jeg savner dog tit noget grønt tilbehør som er andet end bare blomkåls eller lign. Og her kommer opskriften på mexicansk coleslaw ind i billedet. Men faktisk går denne helt fint til retter, som ikke er mexicanske i udgangspunktet. Det kan være, hvis man en dag skal have noget kedelig kylling fx. Så kan denne mexicanske coleslaw være med til at peppe den aftensmad lidt op.
Vil du hellere prøve en mere traditionel coleslaw, kan du prøve min opskrift her.
Ikke koriander-fan?
Tilhører du gruppen af mennesker, der synes, at koriander smager af sæbe, kan du prøve med fx persille i stedet.
Jeg tilhørte faktisk engang den gruppe men et eller andet har ændret sig, for nu kan jeg nærmest ikke få nok af den lækre urt.
Spørgsmål til mexicansk coleslaw: hvilken chilisauce er det? Stærk/sød….?
Jeg bruger som regel en harissa eller sambal oelek.
Jeg elsker også mexikansk mad! Har også været i landet, min ældste søn har bosat sig i Mexico! ?
Hvilken chilisovs skal man bruge?
Fx harissa eller sambal oelek hvis du har en af dem :)