Mexicansk burgerfad


Mexicansk burgerfad, hvor hovedingredienserne er kød og kål, er jo perfekt Keto aftensmad. Egentlig var det bare en hurtig hverdagsaftensmad, jeg lige biksede sammen, men da den faldt i god jord hos 3 medspisende teenagere, er den måske alligevel lige værd at dele.

Mexicansk burgerfad – nem hverdagsaftensmad

Jeg ville faktisk lave cheeseburgerfadet men opdagede, at jeg ikke havde noget bacon (uskik!). I stedet lavede jeg det om, og fyrede op for de mexicanske krydderier og vupti, havde vi et mexicansk burgerfad.

Det er en af den slags retter, du næsten kan lave i blinde. Rode det hele sammen i en stor pande, over i et fad og gratinere med ost i ovnen. Ikke så mange dikkedarer men stadig god, sund og mættende mad.

Se under opskriften hvor jeg giver dig forslag til tilbehør.

Mexicansk burgerfad - lækker Keto aftensmad

Ingredienser

Mexisovs

  • 200 g tacosauce fx fra Santa Maria
  • 2 spsk syltede jalapenos
  • 1 æg

Topping

  • 150 g revet ost fx cheddar eller mozzarella
  • syltede jalapenos
  • frisk koriander

Sådan gør du

  • Hak løg og snit spidskål fint.
  • Opvarm smør på en stor pande og steg først løg heri, til de er blevet blanke.
  • Brun nu oksekødet ned oveni løgene og lad det stege til det er gennemstegt.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og vend det hele godt sammen på panden. Lad retten simre i 5-10 minutter.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Hæld hele molevitten over i et stort, smurt ovnfast fad.
  • Rør mexisovsen sammen og hæld over kødet. Drys osten over og fordel de sidste jalapenos over også.
  • Bag fadet i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil osten er smeltet og let gylden.
  • Tag ud, lad afkøle og server med godt med koriander.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad spiser man til?

Som tilbehør til mexicansk burgerfad, kan du servere noget helt enkelt tilbehør, som fx en grøn salat, lidt letkogt broccoli eller måske bare lidt frisksnittet spidskål til at have i bunden.

Vil du gerne gøre lidt mere ud af tilbehøret, kan du overveje den mexicanske coleslaw eller de mexicanske blomkål

Du kan også se hele min samling af mexicanske opskrifter her.

Mexicansk burgerfad - lækker Keto aftensmad

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Mexicansk burgerfad”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • I klimaets navn eller i elregningens navn? I klimaets navn er det nok bedst at lave noget andet. Linsegryde fx.
      I elregningens navn… ja, altså hvis du gerne vil spare de 1-2 kroner, det vil koste at bruge din ovn, så ja, klart. Lav den på dit komfur, udelad gratineringen. Der er så mange muligheder for at tilpasse til eget ideal/økonomi. Ked af at høre hvis det står så hårdt til😔

      Svar
  1. Yum yum det skal prøves i aften.
    Måske et dumt spørgsmål men hvordan passer retten sammen med din “sommerprotekol”?
    Altså i forhold til om man så burde skrue ned for ost eller om det egentlig passer fint nok ind?
    Hav en skøn aften ☺️

    Svar
    • Uh godt spørgsmål. Jeg synes da måske egentlig godt den kan passe ind. ja måske er ostemængden lidt stor men det ville ikke bekymre mig så meget i det ene måltid, tror jeg. Man kan jo altid bare undlade at lægge avokado eller nødderne til den dag fx. Så synes jeg faktisk det ser helt anstændigt ud :)

      Svar
      • Årh tusind tak for hurtigt svar – fedt (no pun intended😂) det er måske den eneste ting jeg lige savner ved protokollen – de “nemme” sammenkogte/ovnretter. Eller savner er måske er stort ord men som jeg har haft svært ved at vurdere.. så denne er jo er super pejlemærke☺️
        Jeg brugte i øvrigt kyllingekød (det var det der var på tilbud) blandet med lidt stegte svampe – mååååms😋😋😋😋
        Tak🙏🙏🙏

        Svar
  2. Det er muligvis mig, der ikke er helt skarp, men jeg kan ikke lige gennemskue, hvordan man gør med den mexisovs, der er oplistet ingredienser til? Det lyder ellers lækkert :-)

    Svar