Mexicansk burgerfad, hvor hovedingredienserne er kød og kål, er jo perfekt Keto aftensmad. Egentlig var det bare en hurtig hverdagsaftensmad, jeg lige biksede sammen, men da den faldt i god jord hos 3 medspisende teenagere, er den måske alligevel lige værd at dele.

Ingredienser
- 800 g hakket oksekød
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 400 g spidskål
- 3 spsk taco/mexicansk krydderi fx den fra Urtekram eller den hjemmelavede
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Mexisovs
- 200 g tacosauce fx fra Santa Maria
- 2 spsk syltede jalapenos
- 1 æg
Topping
- 150 g revet ost fx cheddar eller mozzarella
- syltede jalapenos
- frisk koriander
Sådan gør du
- Hak løg og snit spidskål fint.
- Opvarm smør på en stor pande og steg først løg heri, til de er blevet blanke.
- Brun nu oksekødet ned oveni løgene og lad det stege til det er gennemstegt.
- Tilsæt resten af ingredienserne og vend det hele godt sammen på panden. Lad retten simre i 5-10 minutter.
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Hæld hele molevitten over i et stort, smurt ovnfast fad.
- Rør mexisovsen sammen og hæld over kødet. Drys osten over og fordel de sidste jalapenos over også.
- Bag fadet i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil osten er smeltet og let gylden.
- Tag ud, lad afkøle og server med godt med koriander.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mexicansk burgerfad – nem hverdagsaftensmad
Jeg ville faktisk lave cheeseburgerfadet men opdagede, at jeg ikke havde noget bacon (uskik!). I stedet lavede jeg det om, og fyrede op for de mexicanske krydderier og vupti, havde vi et mexicansk burgerfad.
Det er en af den slags retter, du næsten kan lave i blinde. Rode det hele sammen i en stor pande, over i et fad og gratinere med ost i ovnen. Ikke så mange dikkedarer men stadig god, sund og mættende mad.
Se under opskriften hvor jeg giver dig forslag til tilbehør.
Hvad spiser man til?
Som tilbehør til mexicansk burgerfad, kan du servere noget helt enkelt tilbehør, som fx en grøn salat, lidt letkogt broccoli eller måske bare lidt frisksnittet spidskål til at have i bunden.
Vil du gerne gøre lidt mere ud af tilbehøret, kan du overveje den mexicanske coleslaw eller de mexicanske blomkål
Du kan også se hele min samling af mexicanske opskrifter her.
Hvor mange dage kan den holdes sig i køleskabet? :)
Det kan den fint i nogle dage.
Retten simrer på komfuret endnu, så kan ikke rate førend jeg har spist. Bare ud af nysgerrighed, hvad gør ægget i Mexi sovsen? 🤗
Det putter jeg nogle gange i for at give lidt samling/fasthed til de der burgerfade. Jeg gør det samme i cheeseburgerfadet men der bruger jeg 4 æg, kan jeg se, så måske burde det være flere her også.
Mums den er bare god – hver gang🤗
Er den fryseegnet, så man, i lethedens tegn, kan lave dobbelportion?
Endnu engang tak for oceaner af lækre og letanvendelige opskrifter❤️😊
Ja det tror jeg sagtens den kan – og dælme dejligt med sådan en i fryseren til dage, hvor man ingenting orker ❤️
en helt fantastisk ret, det bliver ikke sidste gang jeg laver den.
denne gang blev der serveret en lækker grøn salat til som var rester at alt grønt i køleskabet med et godt drys af salat ost på :-)
Så fik jeg også lavet denne. Hold da Magle den smager godt. Som tilbehør lavede jeg blomkålsmos. Fantastisk. Tak. 😊
Kan den laves uden ovn?
I klimaets navn
I klimaets navn eller i elregningens navn? I klimaets navn er det nok bedst at lave noget andet. Linsegryde fx.
I elregningens navn… ja, altså hvis du gerne vil spare de 1-2 kroner, det vil koste at bruge din ovn, så ja, klart. Lav den på dit komfur, udelad gratineringen. Der er så mange muligheder for at tilpasse til eget ideal/økonomi. Ked af at høre hvis det står så hårdt til😔
Punkt 7: hvor meget er de sidst jalapenos?
Bare så mange, som du foretrækker at have på som topping.
Yum yum det skal prøves i aften.
Måske et dumt spørgsmål men hvordan passer retten sammen med din “sommerprotekol”?
Altså i forhold til om man så burde skrue ned for ost eller om det egentlig passer fint nok ind?
Hav en skøn aften ☺️
Uh godt spørgsmål. Jeg synes da måske egentlig godt den kan passe ind. ja måske er ostemængden lidt stor men det ville ikke bekymre mig så meget i det ene måltid, tror jeg. Man kan jo altid bare undlade at lægge avokado eller nødderne til den dag fx. Så synes jeg faktisk det ser helt anstændigt ud :)
Årh tusind tak for hurtigt svar – fedt (no pun intended😂) det er måske den eneste ting jeg lige savner ved protokollen – de “nemme” sammenkogte/ovnretter. Eller savner er måske er stort ord men som jeg har haft svært ved at vurdere.. så denne er jo er super pejlemærke☺️
Jeg brugte i øvrigt kyllingekød (det var det der var på tilbud) blandet med lidt stegte svampe – mååååms😋😋😋😋
Tak🙏🙏🙏
Det er muligvis mig, der ikke er helt skarp, men jeg kan ikke lige gennemskue, hvordan man gør med den mexisovs, der er oplistet ingredienser til? Det lyder ellers lækkert :-)
Shit, den havde jeg da også helt glemt🙈 Har skyndt mig at skrive den ind nu – tak❤️