Mexicansk birria


Denne mexicanske birria smager helt fantastisk! Den er dog ikke helt autentisk, så se den som en slags fordanskning af den 🙂

Mexicansk birria

Mexicansk birria

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
3 timer

Ingredienser

Simresovs

  • 1 løg hakket
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 2 spsk mexicansk oregano se noter
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk kanel
  • 100 g chipotle i adobo se noter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • sødning
  • smør eller kokosolie til stegning

Til servering

Sådan gør du

  • Skær kødet i mindre stykker.

Simresovs

  • Opvarm smør eller kokosolie i en gryde og svits løg og hvidløg i et par minutter.
  • Tilsæt krydderierne og steg med, til det begynder at dufte.
  • Kom løg-krydderimassen i et blenderglas eller i foodprocessoren sammen med chipotlesaucen og de hakkede tomater. Blend, til du har en masse uden klumper.

Kød og sovs

  • Varm lidt mere smør eller kokosolie op i gryden og brun kødet godt af.
  • Hæld simresovsen over sammen med fond og laurbærblade og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen, læg låg på og lad retten simre i 2 ½ – 3 timer, til kødet er helt mørt.
  • Smag til med sødning, salt og peber.
  • Server med rødløg og frisk koriander til blomkålsris eller små tortillas.

Noter

Chipotle i adobo er en eddike-agtig-tomat-chili-sovs. Den fås flere steder efterhånden bl.a. i Meny, Mad og vin, Føtex og større Irmaer. Kig efter en lille dåse, som står sammen med andre mexi-varer.
Kan du ikke finde den, kan du bruge chipotle i anden form og så tilsætte ca. 2 spsk eddike og 1-2 spsk tomatpure. 
Mexicansk oregano er lidt misvisende for navnet, og er ikke i familie med den almindelige oregano men er mere citrusfrisk og i familie med citron verbena. Jeg har købt min i ASA men har også set den i større supermarkeder fra Mill & Morter og ellers kan den udelades, hvis det bliver for bøvlet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er mexicansk birria?

Birria er tradtionelt en mexicansk gryderet, stuvning eller suppe med gedekød. Den kan dog også laves med lam, kylling eller oksekød som her i denne opskrift.

Opskriften på birria er en gammel mexicansk opskrift, som stammer fra delstaten Jalisco i Mexico. Den spises som oftest sammen med taco fx som en såkaldt quesabirria eller quesatacos.

Originalt indeholder opskriften særlige tørrede chilier, ancho og guajillo, ca. 3 af hver, hvis man får dem opstøvet. Jeg kunne dog ikke få fat i de forskellige tørrede chillier, man skulle bruge og har derfor brugt chipotle og almindelige chiliflager. Det smager dog stadig dejligt.

Advarsel: Denne er ret stærk, så den er ikke for de sarte!

Om ingredienserne

Chipotle i adobo er en eddike-agtig-tomat-chili-sovs. Den fås flere steder efterhånden bl.a. i Meny, Mad og vin, Føtex og større Irmaer. Kig efter en lille dåse, som står sammen med andre mexi-varer.

Kan du ikke finde den, kan du bruge chipotle i anden form og så tilsætte ca. 2 spsk eddike og 1-2 spsk tomatpure. 

Mexicansk oregano er lidt misvisende for navnet, og er ikke i familie med den almindelige oregano men er mere citrusfrisk og i familie med citron verbena. Jeg har købt min i ASA men har også set den i større supermarkeder fra Mill & Morter og ellers kan den udelades, hvis det bliver for bøvlet.

Tilbehør til birria

Til denne mexicanske birria har jeg serveret blomkålsris, rødløg og frisk koriander. Du kan dog også sagtens vælge at servere fx tacos til enten de bløde tacos eller de sprøde tacos.

Tortillas er også en mulighed, der har jeg både mozzarellawraps og Low cab tortillas med flæskesvær.

Mexicansk birria

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Mexicansk birria”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Nej åh gud nej😅🌶
      Chili i adobo er sådan en chili-tomatagtig sovs. Prøv at se noterne nederst i opskrifterne. Der giver jeg også tip til hvordan man kan lave den selv.

      Svar
  1. Du skriver en dåse chipotle i adobo. Hvor stor er en dåse? Chilihouse.dk har en på 170 gr. Er det passende? Glæder mig til at prøve denne her en weekend når der er tid.

    Svar
    • Ej sorry, jeg har lige skrevet gram ind i opskriften. Min var nemlig kun 105 g og jeg troede kun den fandtes i den størrelse🙈
      Så nu står det i gram i stedet for i ‘dåse’.
      God fornøjelse i weekenden :)

      Svar