Mexi bowl med fisk


Denne mexi bowl med fisk er den lækreste mexi-ret, jeg har spist længe. Lækker krydret fisk i bowl med masser af friske grøntsager og en lidt stærk chilidressing.

Mexi bowl med mexikansk fisk, avocado, cili og mango

Mexi bowl med fisk

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

  • 400 g torsk gerne torskeloins (eller anden hvid fisk)
  • 1 spsk taco/mexicansk krydderi eller cajunkrydderi
  • salt
  • smør eller kokosolie til stegning

Salat

Chilidressing

  • 40 g mayonnaise
  • 1 spsk Srirracha eller anden chilisauce

Sådan gør du

  • Dup fisken med køkkenrulle og drys med salt og krydderi.
  • Snit kålen fint og hak blomkål til 'ris'
  • Snit forårsløgene fint, gerne på den lange led.
  • Skær rødløg i tynde både (medmindre du bruger syltede)
  • Skær avocadoen i skiver eller tern.
  • Skær mangoen i tern.
  • Skær jalapenoen i små tern.
  • Rør mayonnaisen sammen med chilisaucen og smag til.
  • Fordel grøntsagerne i to skåle.
  • Opvarm lidt smør eller kokosolie på en pande.
  • Steg fisken i et par minutter på hver side, til den er akkurat gennemstegt.
  • Anret fisken ovenpå de to salatbowls og drys med koriander. Riv den gerne en smule fra hinanden.
  • Server dressing og lime til og drys med koriander.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mexi bowl eller taco bowl

Oprindeligt er dette jo en Taco bowl, og oprindeligt er de jo serveret i en skål lavet af tacoskal. Eller salaten her er det fyld, man bruger i de små traditionelle taco skaller.

Det er der ikke noget af her, så jeg har kaldt den Mexi bowl med fisk. Idéen er dog den samme. En lækker salat med godt med protein (her fra fisk) og masser af grønt og masser af smag.

Og skulle du have en fiske-skeptiker i huset, er det denne her, du går vedkommende i møde med. Og er det helt umuligt, bruger du bare kylling i stedet.

Og vil du hellere prøve en Taco Bowl med oksekød, er jeg selvfølgelig leveringsdygtig i det også. Se bare her: Tacosalat med oksekød

Mexi bowl med fisk eller kylling

Som jeg skrev længere oppe, kan du helt uden problemer bytte fisk til kylling i denne mexibowl. Af en eller anden grund er der mange, der ikke spiser fisk og det er jo dødærgerligt for dem. Men kylling smager også dejligt i sådan en mexicansk bowl som denne her.

Er man ikke så vild med fisk men har man alligevel mod på at prøve, er denne her et rigtig godt sted at starte. For det første fordi fisken er godt krydret, hvilket kamuflerer eventuel fiskesmag og for det andet fordi der er smæk på smagen fra alle de andre ingredienser.

OMG… Mango😅

Og ja, jeg har puttet lidt mango i. Jeg ved godt, at det kan give svedperler på panden hos de mest engagerede Keto tilhængere, så derfor har jeg skrevet ind, at den selvfølgelig kan udelades i denne mexi bowl.

Men spiser man Low Carb, kan der fint være plads til lidt frugt og det samme gælder, hvis man følger Sommerklar-protokollen. Og det er netop fordelen ved at teste en protokol som den. Især hvis man kommer fra Keto og føler, man har fået malet sig op i et hjørne. Så kan det være dejligt lige at blive udfordret lidt og se, at verden stadig står, selvom man spiser lidt frugt.

Og passer det ikke ind i din kontekst med frugt, udelader du den bare og spiser den lækre mexi bowl med fisk uden. Der er rigeligt smag i stadig.

Mexi bowl med fisk

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Mexi bowl med fisk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Når der nu står Kulhydrat 18g er det så MED mangoen? Hvad er der så af Kulhydrater uden 🤔😳
    Er lige blevet meldt ind, så har ikke helt fundet ud af det endnu. Men glæder mig vildt til at prøve en masse fler af dine lækre retter. Har alle dine bøger, men gud hvor er det lækkert med sådan et digitalt opslagsværk herinde….tak for den! 🙏

    Svar
    • Hej Bettina
      Velkommen indenfor❤️

      Kender du FRIDA? DTU’s fødevarebank. Her kan du slå alle madvarer op og finde kulhydratindhold. Mange kan du fx se her: MANGO Den indeholder 16 g kulhydrat pr. 100 g. Min beregning i opskriften er med mango og du kan derfor trække 8 g kulhydrat fra pr. person, hvis du laver den uden mango.

      Hvis du er ny til kulhydrattælling, så læs også denne (PLUS-)artikel: Sådan tæller du kulhydrater

      Svar
  2. Ser lækkert ud, men hvorfor i himlens navn, lægger du opskrifter ud med 18g. kulhydrat, når man kun må spise 20-30 PR. dag, man kan da ikke nøjes med 2 kulhydrater resten af dagen🤔☺️

    Svar
    • Jamen kære Lis dog. Du forstår vel nok forskellen på Low Carb og Keto, ikke? Og at det ikke er Keto eller intet men at low carb har mange meritter også!
      Og lad mig da til sidst anbefale at du læser HELE min tekst inden du bliver fortvivlet. Her vil jeg anbefale at stille særligt skarpt på det afsnit, der hedder “OMG… mango!”

      Svar