Meunièrestegt rødspættefilet – glutenfri & LCHF


Meunière  er et fancy fransk ord for “vendt i mel og stegt i seriøst meget smør!” Sådan da. Det er en fransk tilberedningsmetode, hvor man vender fisk i mel og steger dem i rigelige mængder smør. Ofte serverer man endda med ekstra smørsovs eller stegesky til. Er der noget at sige til, at jeg elsker det franske køkken?

Meunière betyder egentlig møllerens kone eller møllerfrue, hvis der er noget, der hedder det. Dvs. en, der har adgang til mel, og deraf kommer navnet.

Vi spiser en del fisk hjemme hos os. Fisk er næsten altid magert og kræver derfor, at vi lægger en del fedt til ved siden af for at blive mætte. Det kan være smeltet smør eller en god fed hollandaisesovs, som begge er fantastisk til fisk. Men at vende fisken i mel og herefter stege den i smør, gør også, at fedtindholdet øges, da fisken så suger mere af det gode smør.

Hvorfor i alverden skulle man ville have mere fedt? Det feeeeder jo og alt det der? Nej. Alle bør efter min mening spise nogen mængder fedt, men især på LCHF, hvor vi spiser færre kulhydrater er mere fedt altafgørende for, om det fungerer. Low Carb Low Fat er en miserabel kombination, som gør en sulten og energiløs.

Og så smager mad med fedt jo bare 1000% bedre! Jo, det gør!

Meunièrestegt fisk med Pofiber

Normalt bruger man hvedemel, når man meunièresteger fisk, men spiser man LCHF eller glutenfrit, fungerer Pofiber fantastisk til formålet. Det gode er at Pofiber er smagsneutralt, og du derfor får den gode smørsmag, uden at den er blandet med sød smag fra mandel eller kokos.

Pofiber fås i større supermarkeder (find det på glutenfrihylden), i helsekosten eller i Matas.

Meunierestegte rødspættefileter - dvs. fisk vendt i mel og stegt i rigeligt smør. Her i en glutenfri og low carb version --> Madbanditten.dk

Meunièrestegt rødspættefilet

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 4 Rødspættefileter eller anden flad fisk
  • 1 dl pofiber reklamelink
  • salt og friskkværnet peber
  • smør evt. blandet med smagsneutral kokosolie

Sådan gør du

  • Hæld Pofiber ud i en flad tallerken.
  • Vend fiskefileterne i Pofiber. Fisken er jo “våd” i sig selv, så melet hænger fint ved uden brug af æg. Drys dem med salt og peber.
  • Opvarm smør/kokosolie på en stegepande og steg fiskene heri på begge sider. Vær forsigtig, når du vender dem. Tynde fiskefileter går let i stykker.
  • Smelt eller brun evt. lidt smør og server til. Ja, ja, jeg fik hjemmelavet remoulade til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Meunierestegte rødspættefileter - dvs. fisk vendt i mel og stegt i rigeligt smør. Her i en glutenfri og low carb version --> Madbanditten.dk

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Meunièrestegt rødspættefilet – glutenfri & LCHF”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Almindeligt majsmel, boghvedemel, havremel fungerer fint. Polentagryn giver en meget sprød og lidt bastant skorpet panering.. Altsammen lækkert!

    Svar
  2. Nok ikke LCHF, men fint hvis man bare vil undgå hvede: Jeg har ved at bruge Skagensfoods opskrifter lært, at polenta er fantastisk til panering af fisk.

    Svar
  3. Jeg laver en sjælden gang sovs. Har fu forslag til hvad jeg kan jævne den med? Når jeg ikke skal bruge mel.

    Svar