Meunière er et fancy fransk ord for “vendt i mel og stegt i seriøst meget smør!” Sådan da. Det er en fransk tilberedningsmetode, hvor man vender fisk i mel og steger dem i rigelige mængder smør. Ofte serverer man endda med ekstra smørsovs eller stegesky til. Er der noget at sige til, at jeg elsker det franske køkken?
Ingredienser
Sådan gør du
- Hæld Pofiber ud i en flad tallerken.
- Vend fiskefileterne i Pofiber. Fisken er jo “våd” i sig selv, så melet hænger fint ved uden brug af æg. Drys dem med salt og peber.
- Opvarm smør/kokosolie på en stegepande og steg fiskene heri på begge sider. Vær forsigtig, når du vender dem. Tynde fiskefileter går let i stykker.
- Smelt eller brun evt. lidt smør og server til. Ja, ja, jeg fik hjemmelavet remoulade til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad betyder Meunière?
Meunière betyder egentlig møllerens kone eller møllerfrue, hvis der er noget, der hedder det. Dvs. en, der har adgang til mel, og deraf kommer navnet.
Vi spiser en del fisk hjemme hos os. Fisk er næsten altid magert og kræver derfor, at vi lægger en del fedt til ved siden af for at blive mætte. Det kan være smeltet smør eller en god fed hollandaisesovs, som begge er fantastisk til fisk. Men at vende fisken i mel og herefter stege den i smør, gør også, at fedtindholdet øges, da fisken så suger mere af det gode smør.
Hvorfor i alverden skulle man ville have mere fedt? Det feeeeder jo og alt det der? Nej. Alle bør efter min mening spise nogen mængder fedt, men især på LCHF, hvor vi spiser færre kulhydrater er mere fedt altafgørende for, om det fungerer. Low Carb Low Fat er en miserabel kombination, som gør en sulten og energiløs.
Og så smager mad med fedt jo bare 1000% bedre! Jo, det gør!
Meunièrestegt fisk med Pofiber
Normalt bruger man hvedemel, når man meunièresteger fisk, men spiser man LCHF eller glutenfrit, fungerer Pofiber fantastisk til formålet. Det gode er at Pofiber er smagsneutralt, og du derfor får den gode smørsmag, uden at den er blandet med sød smag fra mandel eller kokos.
Pofiber fås i større supermarkeder (find det på glutenfrihylden), i helsekosten eller i Matas.
Jeg har lige stegt 11 små rødspættefileter på din måde: 5 min på skindsiden og 3 min på den anden. Lidt citronsaft og vupti: De bedste fileter nogensinde👍👌😄 Måske lidt remoulade, men ikke for meget, så ødelægger det fiskesmagen😉
Almindeligt majsmel, boghvedemel, havremel fungerer fint. Polentagryn giver en meget sprød og lidt bastant skorpet panering.. Altsammen lækkert!
Nok ikke LCHF, men fint hvis man bare vil undgå hvede: Jeg har ved at bruge Skagensfoods opskrifter lært, at polenta er fantastisk til panering af fisk.
Jeg laver en sjælden gang sovs. Har fu forslag til hvad jeg kan jævne den med? Når jeg ikke skal bruge mel.