Mette tabte 30 kg med Keto


Mettes historie er genkendelig for mange, er jeg sikker på.

Kilo, der kom snigende med hver graviditet, men som ikke forsvandt igen. Fejlslagne forsøg med diverse kure og piller. Ledsmerter i knæ og fødder, kraftige hovedpiner, forstoppelse, sure opstød, og oveni det en øget risiko for udvikling af diabetes 2, da hun allerede havde haft svangerskabsdiabetes.

Læste om Keto i et ugeblad, købte Keto-bogen og blev tiltalt af idéen med at kunne gå ned i vægt uden at sulte. Gik i gang og tabte 4 kg den første uge. Herefter ventede tre ugers ferie i Italien, som gik over al forventning og da Mette steg på vægten efter ferien, var der røget 12 kg!!

Yes, vægttab på 12 kg på sommerferien.

Italien er faktisk super Keto-venligt og min erfaring er, at det faktisk er et af de nemmeste lande at spise Low Carb/Keto i. At tro det kun er pizza/pasta på de breddegradder er helt forkert.

Men ikke mere om mig.

Lad Mette fortælle sin historie om, hvordan hun nu har tabt 30 kg med Keto. Og se lige den flotte forvandling. Mette er i øvrigt 38 år og mor til tre.

Vægttab Keto Mette tabte 30 kg med Keto Vægttab Keto Mette tabte 30 kg med Keto Vægttab Keto Mette tabte 30 kg med Keto

Læs Mette fortælle om sin vægttabsrejse her:

Da jeg mødte min mand Morten, trænede jeg 5 gange i ugen og vejede 68 kg.

Jeg blev hurtig gravid og tog 23 kg på, for baby skulle jo have chokolade??

Efterfølgende formåede jeg ikke at smide de overflødige kilo og tog endda mere på.

Ved mine to andre graviditeter holdt jeg vægten, men havde reddet mig svangerskabsdiabetes pga. af min høje vægt.

Slankekure og forbrændingspiller

I tiden efter tog jeg mere og mere på, og har prøvet diverse kure, både hurtige og nogen der skulle vare længere og over en længere periode, men jeg holdt aldrig ved og syntes, at det var for besværligt, og mistede tålmodigheden.

Jeg prøvede også diverse piller der efter sigende skulle kunne enten øge forbrændingen eller bare give vægttab – igen uden effekt.

Jeg læste i foråret en artikel i et ugeblad hvor de præsenterede Keto for mig, og der blev min interesse vakt. Jeg kom fra det igen, og levede stadig det fede liv, med masser af chokolade og ingen bevægelse.

Smerter, forstoppelse, halsbrand og risiko for diabetes 2

Kroppen var efterhånden begyndt at sige stop. Jeg havde ledsmerter i knæ og fødder, kraftige hovedpiner, forstoppelse, sure opstød, og risikoen for diabetes 2 var tårnhøj, da jeg allerede havde haft det i graviditeten.

Så kom jeg igen i tanke om Keto og blev enig med mig selv om, at nu skulle det prøves. Det kunne jo ikke være værre end alt det andet, jeg havde prøvet.

Startvægt 110 kg – nu skal Keto prøves!

Min vægt var nu nået op på 110 kg, og jeg startede med at sætte mig et mål på at komme under 100kg.

Så gik jeg igang, havde allerede købt både LCHF og KETO bogen inden, så det var bare at gå i krig.

Startede hårdt ud og lige på, og fik også den typiske keto-flu? Hold op, min krop skulle afgiftes, men da den uge var gået kunne jeg mærke, at der var sket noget.

Allerede der var de sure opstød forsvundet og halsbranden.

4 kg den første uge og 12 kg i sommerferien!

Vægten viste også -4 kg – kæmpe motivation!

Vi nærmede os sommerferien, som skulle gå til Italien i 3 uger, og jeg frygtede virkelig, hvordan jeg fik det hen dernede, med pizza, is osv.

Men jeg valgte at holde ved, og holdte mig til diverse salater, gode steaks, og FEDT! og havde selv proviant med hjemmefra, og manglede intet.

På ferien tabte jeg 12 kg, og kunne næsten ikke få armene ned af begejstring!

Keto er blevet hverdag

Efterfølgende har det kørt lige ud af vejen, har ingen trang til hverken sukker eller kulhydrater, heller ikke når resten af familien får det.

Det er blevet en naturlighed for mig, at det er sådan min hverdag er og fremover vil være det.

Hele familien har heldigvis bakket 100% op om det.

Ingen sult og mere energi

Jeg har aldrig følt mig sulten, nok fordi jeg får det fedt jeg skal have, og da det var varmest og på ferien supplerede jeg mit salt indtag med salt tabeletter.

Og vigtigst af alt er, at jeg har fået overskud og energi i hverdagen, hvor jeg før tit var oppe og sove i løbet af dagen.

Det skal siges, at jeg har kørt den strenge version, da jeg er meget sort/hvid.

Minus 30 kg – uden motion

Jeg har under forløbet ikke dyrket det der ligner sport, men er nu dog begyndt at træne i fitness og ride igen, for at stramme op og bygge muskler op igen.

Jeg startede omkring sankt hans, men har ikke en reel dato, og har på nuværende tidspunkt nået til -30kg.

Jeg er ikke færdig med at tabe mig endnu, og frygter lidt, når jeg skal til at holde vægten, for er ikke i tvivl om at det bliver det værste.

Igen tusind tak for hjælpen, hvis det ikke havde været for din blog, din bog og både Facebook og Instagram var jeg ikke nået så langt.

Er dig evigt taknemmelig❤️

Jeg har fået det bedre med mig selv, mere end som nogen sinde før og fået en selvtillid, for har jo bevist overfor mig selv at jeg kan?

Så flot! Jeg håber, Mettes historie kan være med til at give et kærligt lille puf og en opmuntring om at det kan lade sig gøre. Også selvom det kan se urealistisk ud.

Vil du se mere til Mette, finder du hende på Instagram, hvor hun har profilen @fruskovdal

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Mette tabte 30 kg med Keto”

Skriv en kommentar

 1. Heyhey

  Jeg er på dag 3 på keto ved at dø af sure opstød. Har mærket en lille smule til sure opstød i forbindelse med graviditet men ellers ikki. Har taget omeprazol to gange i dag og 6 tyggetabletter. Mon maven vænne sig til kosten efter en tid? Jeg har ikki lyst til at stoppe forde det er så dejligt ikke at være sulten. Har det ellers helt ok men de sure opstød konstant er slemt.

  Svar
  • Hej Ketty
   Sure opstød er ikke en normal bivirkning på Keto, så det har jeg desværre ikke meget erfaring med. Kan du mon lykkes med at isolere det til bestemte madvarer, måltidsstørrelser/intervaller eller andet? Jeg ved at nogle tidligere har nævnt at kaffe og mælkeprodukter var en trigger.

   Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg har læst lidt om Keto. Jeg overvejer meget, om jeg skal prøve den. Jeg er dog meget udfordret på kosten, da jeg er meget kræsen. Har problemer med mange grønsager, er nok mest til råkost og salater. Minus osteprodukter,
  skaldyr og ikke noget yoghurt, skyr.
  Vil jeg kunne finde varierende opskrifter nok alligevel.
  Jeg er 65, 167 cm og vejer desværre 85 kg nu, så der skal ske noget nu.
  Hilsen Marianne.

  Svar
  • Hej Marianne
   Det synes jeg helt sikkert. Det kræver på ingen måder særlige opskrifter at spise Keto. I stedet handler du bare de madvarer du kan lide, som er kulhydratfattige, dvs. forskellige slags kød/fisk/fjerkræ, de (ovenjords)grøntsager, du kan lide og et par fedtkilder fx smør, olivenolie, pesto, mayonnaise, piskefløde eller hvad du foretrækker. Og så spiser du keto med udgangspunkt i det, du kan lide. Det er hundrede gange nemmere end at skulle finde opskrifter, der matcher lige netop dit behov. Og det gode er at det også er mere realistisk på den måde.

   Rigtig god fornøjelse ❤️

   Svar
 3. Så sejt Mette…

  Jeg er selv startet på keto igen. Efter mit første vægttab på knap 40 kilo gik det hele lidt i stå og jeg kom fra mine gode vaner. Det resulterede i at min vægt steg lidt igen.
  Nu jeg på vej igen startede den 6.1 2020 og har indtil nu tabt knap 7 kilo…
  Det er vildt inspirerende at læse om din vej til vægttab. Sejt af dig og alle andre..
  Skal lige siges at jeg er meget overvægtig og derfor er mit vægttab på ingen måder slut endnu.

  Svar
 4. Super sejt Mette??jeg har selv tabt ca 12 kg siden juli og er nu på den vægt jeg gerne vil være:) min man er også hoppet med, og har tabt 10 kg.. vi fortsætter helt sikkert med livsstils ændringen , for hold nu op hvor det virker.

  Stor respekt til dig og stor TAK til Jane for at åbne mine øjne??

  Svar
 5. Godt gået, Mette ?virkelig inspirerende!
  Jeg har indtil videre tabt mig 11kg og mangler 8kg. Min mand har jeg også fået med på toget, men jeg er ret udfordret med at få ham mæt. Det gik godt i starten, men her 4 uger inde “klager” han hver aften kl. 21 at han er sulten.. Tror snart, han giver op. ?

  Svar
  • Seje jer!

   Din mand skal spise mere protein og formentlig også mere fedt. Og mere salt, hvis han ikke allerede gør det.

   Svar
 6. Hej Jane

  Min situation er lidt ala Mettes ved start. Jeg synes det lyder rigtig spændende med Keto, men da jeg ikke spiser kød, kun fisk, er jeg i tvivl om det er en livsstilændring der kan passe. Kan du komme det lidt nærmere, inden jeg investerer i bogen?

  God søndag ?

  Svar
  • Hej Anne
   Det mener jeg godt, det kan. Prøv evt. at læse dette indlæg om forskellige måder at gribe Keto an på: https://www.madbanditten.dk/keto/forskellige-typer-keto/

   Ift. min bog og mine produkter, så indgår der jo kød. Jeg sigter efter at lave en ligelig fordeling af fisk, okse, svin, fjerkræ og æg for at tilgodese så mange som muligt. Mine opskrifter til Keto er jo super enkle, så ofte går det nemt at bytte ud, så det passer til ens egne præferencer.

   Svar
 7. Skøn læsning. Mette – du er supersej!
  Jeg har været i gang siden 29. april. Kunne tydeligt mærke en forskel efter “afgiftningen”, og fik straks en bedre nattesøvn og mere energi, og slap for kommentarerne “hvor ser du træt ud”.
  Kolesterol, insulin, blodtryk mv har jeg aldrig haft problemer med, men jeg tager næsten aldrig hovedpinepiller mere, og har heller ikke de store problemer med infiltrationer i nakke og skuldre (har det mon noget med sukkerindtaget at gøre, eller måske er det den bedre nattesøvn).
  Jeg plejer at have problemer med blødende tandkød, men også det er blevet meget bedre – tandlægen var ret forbløffet over, hvad der kunne være sket.
  Jeg er 54 og vægttab går ikke stærkt i min alder. Indtil videre har jeg tabt 14 kilo, og vægten har været stagneret et stykke tid nu, så jeg skal have givet kosten et kritisk eftersyn. Jeg spiser de rigtige ting, men spiser måske for meget af noget af det. Men er fortsat optimistisk.

  Svar