Mette spiste sig fra diabetesmedicinering og overvægt


I dag skal I møde Mette, som har en skøn og livsbekræftende historie. Overvægtig fra barnsben og en masse forskellige slankekure i teenage-årene og voksenlivet. En diabetesdiagnose fik Mette til at indse, at noget måtte gøres anderledes, og hun faldt over Madbanditten og Low Carb/Keto.

I dag er Mette 8 kg slankere og holder sin nye vægt uproblematisk. Diabetesmedicinen er lagt på hylden og blodsukkeret er helt normalt

Læs Mette selv fortælle sin historie her:

Jeg er 62 år og var overvægtig som barn – ikke vildt, men dog nok til at blive drillet en del i skolen, og igennem hele mit teenage- og voksenliv har jeg altid kæmpet med vægten og været på adskillige mere eller mindre underlige kure som Stewardessekuren, Grapefrugtkuren og hvad de nu hed alle sammen – også medlem hos Vægtvogterne.

Resultatet var en vægtmæssig Yo-yo-effekt med afsavn og mentale op- og nedture.

Diabetes
Så for nogle år siden fik jeg konstateret diabetes 2, hvilket primært skyldtes, at jeg drak meget store mængder af en dejlig alkoholfri drink, som det så viste sig at indeholde ufattelige mængder sukker, men det havde jeg ikke tænkt på, da jeg aldrig havde haft problemer med blodsukkeret, men jeg blev medicineret med piller.

Det ville jeg gerne ud af, så jeg søgte på nettet ……. og fandt Madbanditten!

Ud med kulhydrater og sukker
Jeg gik radikalt til værks, så jeg gennemgik alt, hvad jeg havde stående med kulhydrater og sukker og smed ud eller gav væk – alt fra kechup til nudler, mel, etc., og så købte jeg dine bøger og fik inspiration fra din hjemmeside – og andres.
Jeg var forbavset over, hvor skønne retter, jeg kunne lave og producerer regelmæssigt min egen ketchup, asiatiske sovse, mayo i forskellige udgaver og meget andet.

Sagen er nemlig den, at jeg altid har holdt meget af at lave lækker mad, så hvordan kunne jeg det, når “almindelige” ingredienser pludselig var væk fra de hjemlige hylder?

Fed lagerbeholdning
Hylderne – min lagerbeholdning – var nu spækket med fløde, flødeost, æg, smør, mandler, etc. – for slet ikke at tale om blomkål – og tilbudsaviserne blev grundigt gennemgået hver uge.

Vægttab
Det var godt nok underligt pludselig at spise så fedtholdigt. Jeg udvalgte retter, som tiltalte mig, og det smagte skønt – og også lidt syndigt:-)
Det gode ved alt det fedt var jo, at man følte sig virkelig mæt, og det gik hurtigt med vægttabet.

Da det er mig, der laver maden, så fik jeg jo også min mand – delvist – med på Keto, og vi kunne sidde ved middagsbordet med de lækreste retter og se på hinanden, grine lidt og være enige om, at det altså var “hårdt” med den nye livsstilsændring:-)

Vægten
I starten var jeg meget, meget fokuseret på vægten og vejede mig i tide og utide, hvilket kunne påvirke mit humør enten op eller ned, og det kunne så påvirke hele dagen, så det hold jeg op med – og kunne efterhånden slappe mere af, da jeg jo havde set, at det virkede.
Keto har resulteret i et stabilt vægttab på lidt over 8 kilo, så jeg vejer ca. 64 kg, og der er ingen problemer med at holde det.

Sukkertrang
Mit primære formål var jo at komme ud af diabetesmedicineringen, og så ville det jo heller ikke gøre noget at tabe sig, men blodsukkeret havde første prioritet.

Før havde vi altid slik og søde sager i huset og kunne ikke gå forbi hylderne i supermarkedet uden at købe lidt til om aftenen. Lidt og lidt er måske en underdrivelse, for der kunne da nemt glide en stor pose Haribomix og en pakke træstammer eller andet guf ned på sådan en aften.

Langsomt, men sikkert forsvandt sukkertrangen, og nu snupper jeg måske et æble om aftenen, og jeg savner overhovedet ikke at kunne svælge mig i Haribomixen!

Mere moderat med tiden
I starten var jeg meget striks og tog f.eks. mit eget Keto-brød med, når jeg var ude og prøvede at undgå alt, der ikke lige var Keto-venligt, men jeg har fået et lidt mere afslappet forhold til min kostomlægning.

Nu spiser jeg stort set alt, når jeg er ude, og det har ingen betydning for mit vægttab eller mit blodsukker, for – lettere omskrevet -: “Det er jo ikke det, man spiser mellem jul og nytår, men det man spiser resten af året, der er afgørende.”

Jeg tillader mig også en gang imellem at snuppe en almindelig sprød Håndværker, for jeg må indrømme, at sprødt bagværk er det eneste, som jeg egentlig stadig kan savne og ikke synes, at jeg kan opnå ved Keto-opskrifter.

Fedtindtaget er blevet mindre end i starten, men der bliver stadig holdt skarpt øje på sukker og kulhydrater til dagligt.

Keto har resulteret i, at jeg har spist mig ud af min diabetesbehandling, og min læge sagde, at han aldrig i sit liv havde set så hurtig og drastisk et fald i blodsukkeret. Og så vægttab oveni som sidegevinst – What’s not to like?!

Mette, 62 år
Mette – medicinfri og 8 kg slankere

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Mette spiste sig fra diabetesmedicinering og overvægt”

Skriv en kommentar