Mange efterspørger laktosefri / mælkefri koldskål og jeg har derfor lavet en opskrift på koldskål, der er helt fri for mælkeprodukter. Herudover er den også fri for tilsat sukker og den indeholder heller ikke soja. En rigtig allergivenlig koldskål.

Ingredienser
- 500 ml kokosmælk (Coop Änglamarks er lækker her)
- 100 g banan ca. 1 stk pr person
- 1 øko-citron øko (saft og skal heraf – hold evt. lidt af saften tilbage og brug den til at smage til med)
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Blend hele balladen.
- Smag til og server med jordbær.
- Du kan også vælge at blende et par jordbær i. Så får du den fineste lyserøde koldskål.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Opskrift på koldskål
Blandt alle mine koldskålopskrifter synes jeg denne er virkelig dejlig.
Det er meget forvirrende, at vi skal alle årstider igennem hver dag. Men lige nu her udenfor mit køkkenvindue er det sommervejr, og jeg vil derfor skynde mig at dele min opskrift på laktosefri koldskål. Koldskålopskrifter kan man ikke få for mange af. Og denne er altså mælkefri og helt naturlig.
Denne opskrift er kommet for at blive i mit liv. Helt LCHF bliver den dog aldrig, men sådan er det, hver gang jeg skal lave noget, der er sødt. Så skal der vælges for og imod på skalaen mellem smag, naturlighed/ sødestoffer med mærkelige navne og ophav og blodsukkerpåvirkning. Og her ender smag og naturlighed tit med at veje tungest for mig.
Mælkefri og laktosefri koldskål
En anden god ting med denne koldskål er, at den indeholder ganske få ingredienser. Faktisk bare kokosmælk, banan, øko-citron og vanilje.
Men koldskål er jo som religion og meningerne er mange.
Vil du se flere bud på koldskål, har jeg en samlet nogle stykker her:


Tusinde tak for dine, altid gode opskrifter, og store inspiration. Jeg er igen startet på lchf, og må erkende det er en kost jeg har det rigtig godt på.
Jeg har mange af dine bøger, men det er bare endnu nemmer bare at slå det hele op her, ???
Hvor er det dejligt at høre, Lene. Tak :)
Tuuusind tak for denne lækre opskrift! :) Lavede det i går og det var et stort hit hos både mig og min 3-årige datter. :)
Der var en rest tilbage som jeg satte i køleskabet – og tænk sig, her til morgen var det blevet helt tykt og havde konsistens som youghurt! :) Ekstra bonus for os da vi lever mælkefrit og især min datter savner sommetider sin youghurt om morgenen! :)
Så tusind tak – hos os bragte den dobbelt lykke! :)
/Louise
Hvor skønt! Nu du siger det, har min datter også markant mindre ondt i maven, efter vi har byttet mælken ud med kokosmælk… :-/
Koldskål med jordbær er simpelthen det bedste!
Det får jeg altid om sommeren hos min farmor (koldskålen er dog lavet på gammeldags manér med sukker og hele pivetøjet, men hvad pokker de få dage om året jeg ser min farmor overlever jeg nok).
Da jeg var barn havde farmor og farfar hele baghaven fuld af jordbær og der var koldskålen selvfølgelig med helt nyplukkede jordbær som farmor og jeg havde været nede og plukke… Åh minder!
Åh, nu længes jeg ud i sommerlandet! :-)
Sikke en let og enkel opskrift – mums :)
Den opskrift må jeg simpelthen også bare prøve!!! Jeg har copy pastet den og gemt den på mit “skrivebord”, da jeg så den i din konkurrence. Jeg skal bare have fat i noget ordentlig kokosmælk… uhhh mon ikke det bliver en weekend ting :-)
Hej Jane lyder super lækkert, tænker om man sku være så heldig at du havde en opskrift på LCHF kammerjunker ??
Nej det har jeg aldrig prøvet. Jeg elsker koldskål med jordbær og har været for doven til at kaste mig ud i andet. Men der var en, der sendte mig denne opskrift i en besked på Facebook. Jeg har endnu til gode at prøve den:
Kammerjunker u. sukker og mel ca. 75 stk.
2 æg (l/xl)
8-10 tsk. sukrin
50 g. smør smeltet og afkølet
300 g. mandelmel
1 tsk. bagepulver/natron
1/2 korn af en halv vaniljestang
1/4 tsk salt
Pisk æg og sukrin sammen i ca. 3 min. tilsæt det smeltede og afkølede smør. Bland mandelmel, salt og bagepulver i dejen. Ælt det let sammen og stil den tildækket i køleskabet en lille times tid.
Herefter er blandingen meget mere medgørlig og har absorberet væsken. (føles lidt som rå marcipan)
Del dejen i i 3-4 portioner og rul ud til pølser ca.1,5 cm i dia. og skær ud som var det pebernødder. Giv dem et let tryk i midten.
Bag dem ved 175 g. i ca. 25 min. til den er flotte gyldne.
Ser lækkert ud! Men det er helt umuligt at opdrive den ekstra creamy kokosfløde i Holbæk! Har nogen set noget tilsvarende hos etniske købmænd? Så kunne det være et forsøg værd..
Jeg er ikke så vild med kokossmagen – synes den overdøver for meget, så i stedet putter jeg sojamælk (sukkerfri) i. Det bliver også rigtig godt. Og en skvis kanel i. Siden den blev forslået i konkurrencen er jeg blevet helt afhængig af den. Smager SÅ godt :-)
spændende – men vanilie? Er det vaniliesukker? Eller?
Nej bare vanilje. Som denne. Korn fra vaniljestang kan selvfølgelig også bruges :-)
Hmmm, det skal vist afprøves. Men smager det ikke meget af kokos?
Du kan godt smage kokos lidt. Men jeg synes, smagen går fint i spænd med citronen og vaniljen :-)
Nemt og enkelt – og så lyder den rigtig børnevenlig. Den må testes :) Tak for opskriften