Denne skønne mellemøstlige grønkålssalat med tomat og urter får sin sødme fra de små sprøde granatæblekerner og sin gode smag fra den lækre tahindressing. Salaten vil gøre sig godt som tilbehør til krydret kød som fx kofta (krydrede kødspyd) eller måske de lækre broccolifalafler.
Det mellemøstlige køkken har jo virkelig meget at byde på med både brugen af urter og krydderier og lækker knas og konsistens fra nødder. Jeg har brugt grønkål i denne opskrift og det er jo en råvare, der hører mere vores breddegradder til. Og på den måde er det en slags norden møder mellemøsten. Den grove grønkål i selskab med mynte og persille og toppet med granatæblekerner og tahindressing.
Opskriften er fra FIX din fordøjelse – en fantastisk bog til dig, der bøvler med maven og har brug for hjælp til at finde ud af, hvordan du får den til at fungere optimalt igen.
Mellemøstlig grønkålssalat
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 150 g grønkål
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 200 g tomater
- 150 g agurk
- 1 dl granatæblekerner
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld persille
- 1 forårsløg kun den grønne top
Sådan gør du
- Rib grønkålen fra stilken, hak den fint og vend den i en skål med olie og salt. Masser kålen med hænderne, til den bliver blød.
- Skær tomater og agurk i mundrette stykker.
- Halver granatæblet.
- Læg det i en stor skål med koldt vand og vrid kernerne ud under vandet. Kernerne synker til bunds og skrællen til tops.
- Fjern skrællen og hæld vandet fra kernerne.
- Vend grønkål med tomater, agurker, hakkede krydderurter og forårsløg samt granatæblekerner i en stor skål.
- Server salaten med tahindressingen. Gem resten i køleskabet, hvis du ikke bruger den hele.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. PORTIONTarmvenlige opskrifter
Bogen er jo fyldt med tarmvenlige opskrifter, men det er jo et udsagn med modifikationer, for strategien til at adressere de forskellige fordøjelsesproblematikker er jo forskellig, alt efter hvilken type fordøjelsesproblematik, der er tale om. Og ikke alle skal fx spise rå grøntsager som her.
Men dem, som har gavn af flere fibre, kan med fordel spise denne grove mellemøstlige grønkålssalat.
Læs alle mine artikler om fordøjelsesproblemer her >>
Mellemøstlig salat – en historie fra det virkelige liv
Et knap så sjovt fun fact: Jeg kan ikke se på billedet her uden at se for mig det, som skete, da vi tog billedet. Vi skød billeder til FIX din fordøjelse hjemme hos mig og selve fotostudiet var nede i stuen, hvor vi har store vinduespartier og masser af lys. Columbus, fotografen, havde bygget fotopladsen op med fotobaggrunde stående på mælkekasser og sådan arbejder vi jo lidt minimalistisk nogle gange.
Men altså, vi har nogle meget fine (og dyre) trægulve i stuen og på en eller anden måde fik, Anne, tror jeg, det var, vippet til fotopladen, så salaten her fløj op i luften og landede på gulvet. Granatæblekerner er ikke lige det, du allerhelst vil have på dine lyse, ubehandlede trægulve, så vi endte allesammen på gulvet og skrubbede på livet løs🫣
Well, gulvene overlevede, det samme gjorde vi og salaten blev spist til frokost (5 sekunders reglen, ikke?😅). Sammen med broccolifalaflerne i øvrigt. Men det er vitterligt det eneste, jeg ser, når jeg ser billedet.
Salaten smager dog stadig virkelig godt.
0 kommentarer til “Mellemøstlig grønkålssalat”