Sukkerfri lagkage


Low Carb lagkage er det virkelig muligt? Oh yes! Og så er den også helt uden raffineret sukker. Og glutenfri!Til gengæld kan jeg ikke love dig, at du kan spise et helt stykke, for den mætter helt abnormt meget.

Lagkage, sukkerfri og glutenfri

Lagkage

Føj til favoritter Udskriv Pin
glutenfri og sukkerfri
14
|
1 time

Ingredienser

Bunde – 3 stk

Chokoladesmør

Hindbærcreme

Vaniljecreme

I og på lagkagen

  • 200 g jordbær i tynde skiver
  • 2 bananer i tynde skiver (udelad hvis du vil have færre kulhydrater)
  • 100 g hindbær til pynt

Sådan gør du

Bunde

  • Del æggene i blommer og hvider i to skåle.
  • Pisk blommerne med philadelphiaost i den ene skål og pisk hviderne stive i den anden.
  • Tilsæt resten af ingredienserne til æggeblommemassen og vend forsigtigt hviderne i, til dejen har en luftig konsistens.
  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Dejen skal nu deles i tre og over i en stor, smurt springform – en af gangen. Bag bunden i 20-25 minutter og læg den til afkøling på en bagerist. Gentag til de har tre bunde.

Chokoladesmør

  • Smelt smør og chokolade ved lav varme mens du rører. Hæld massen over i en skål og sæt den til afkøling i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stivnet.
  • Sæt den på køkkenbordet, til den har opnået rumtemperatur og pisk den igennem med elpiskeren i ca. 2 minutter.

Hindbærcreme

  • Pisk fløde til skum.
  • Blend hindbærerne og vend dem med glødeskummet.

Vaniljecreme

  • Bland æggeblommer, sukrin, fløde og vanilje i kasserolle og varm op. Smelt smør heri og lad det hele afkøle. Rør massen ind i det piskede flødeskum.
  • Saml lagkagen med kagecreme og jordbær og evt. banan og chokoladesmør.
  • Smør hindbærcremen på toppen og pynt med frisk hindbær.

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lagkage til fødselsdag

Denne her lagkage stammer helt tilbage fra mine børns 7-års fødselsdag i november, men jeg fik aldrig bragt opskriften. Den får du til gengæld i dag. Opskriften er lang som et ondt år, så hvis du ikke står foran at skulle holde fødselsdag, kan du nøjes med at nyde billedet!

Jeg lavede de sukkerfri bunde dagen før og opbevarede dem på køl med bagepapir imellem. Det gjorde det nemt lige at lægge lagkagen sammen på selve dagen.

Set i bagklogskabens lys ville to lagkagebunde have været tilstrækkeligt. Lagkagen blev megahøj og den mættede som sagt helt utroligt meget.

Fyldet i lagkagen bestod af bananskiver, jordbærskiver og tre slags creme, også lavet uden sukker – men mindre eller andre ville også kunne gøre det. Lidt i den besværlige ende, altså. Men hvis familien vil have lagkage, så lad dem få lagkage :-)

Low Carb lagkage, glutenfri og sukkerfri med lagekagebunde uden sukker

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

77 kommentarer til “Sukkerfri lagkage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Et tip:
    Bag bundene som en bund, og gerne i firkantet form. Skær i mindre stykker og frys. Så er det let at tage et lille stykke op, når lækkersulten melder sig, og lægge lidt fløde/creme/mascarpone og frugt på.

    Svar
  2. Jeg har nu lavet lagkagen og det gik så fint. Bundene er så lette at lave og blev super gode.
    Jeg har nu lagt den sammen og den er så flot. Jeg lavede ikke bærene, men købte et glas for diabetikere.
    Den skal jeg klart lave igen ved lejlighed.

    Svar
  3. Hej Jane

    Jeg skal lave din lækre lagkage til min kærestes fødselsdag. Jeg har ikke lige kunne læse mig frem til hvornår den er bedst at spise og hvor længe den kan holde sig. Men tror du jeg kan lave den dagen i forvejen og den så stadig er god til at servere dagen efter? :-)

    Mvh. Rikke

    Svar
    • Åh det er simpelthen så mange år siden jeg har lavet den, så det tør jeg næsten ikke sige. Men du kan i hvert fald godt lave bundene dagen før men for en sikkerheds skyld tror jeg, jeg ville vente med at samle den til på dagen :)

      Svar
  4. Synes at have læst på et tidspunkt at man kan blende kokosmel og på den måde få kokosfibermel. Er det rigtigt?
    Har nemlig lige præcis for lidt tilbage til denne opskrift og har fødselsdag i weekenden hvor jeg gerne vil servere den.

    Svar
    • Nej det er det desværre ikke. Kokosfibermel er ikke bare blendet kokosmel. Det er et funktionelt produkt, som er fedtreduceret og med ekstremt højt fiberindhold.

      Svar
  5. Er det muligt eventuelt at fryse nogle af elementerne (efter de hver især er færdige), inden den samles, så man kan lave delene til kagen på forhånd?
    Mvh

    Svar
  6. Kan man fryse lagkagebundene ned og tø dem op når jeg skal bruge dem? Kan man lægge lagkagen sammen dagen før?

    Svar
  7. Hej Jane,
    Har et spørgsmål lidt i samme boldgade. ? Jeg vil lave denne lagkage til min datters fødselsdag, da vi hjemme og i børnehaven har en type – 1 diabetiker.. Hvad er kulhydratindholdet i denne opskrift? Tænker ikke at det er særlig højt, men det skal bruges til diabetikere jo..
    Tak for en god blog! ?
    Mvh
    Lisette

    Svar
    • Hej Lisette

      Jeg energiberegner ikke opskrifter her til bloggen. Det gemmer jeg til mine betalingsprodukter (bøger, online produkter). Har du adgang til et værktøj som fx madlog.dk kan du nemt taste ingredienserne ind og få indholdet og fordelingen pr. stykke.

      Svar
  8. Hej jane

    Men hensyn til alternativer kokusfibre så har jeg lige bagt dem hvor jeg brugte pofibre istedet og er blevet super lækre og svampede?
    Mange hilsner
    Tina

    Svar