Medisterpølse med grønkålssalat er en ultra nem hverdags- og familieret. Medister er jo noget, vi allesammen er vokset op med og jeg husker det som en af mine ‘gode retter’, da jeg var barn. Jeg var ekstremt kræsen og ville helst bare have kød – haha. Ingen stor overraskelse der!
Ingredienser
- 300 g medister
- smør eller kokosolie til stegning
Grønkålssalat
- 200 g grønkål
- 100 g ribs eller brombær
- 30 g hasselnødder
Vinaigrette
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk sødning
- 1 spsk rødvinseddike
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm en pande med olie på til medium varme og brun medisteren godt af på begge sider.
- Skru ned til lav varme og steg medisteren færdig, ca. 10 minutter.
- Fjern de grove stængler fra grønkålen og bræk den i mindre stykker.
- Masser kålen med lidt olie til den bliver mere blød i strukturen.
- Hak hasselnødderne groft.
- Anret grønkålen på to tallerkner og drys med bær og nødder.
- Rør sennep, sødning og eddike sammen med en smule salt og tilsæt olien lidt ad gangen til den tykner.
- Smag til og juster med mere salt, syre eller sødning. Server til salaten.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vælg en god medisterpølse
Når du skal vælge en god medister, skal du kigge efter kød- og proteinindholdet, som gerne skal være så højt som muligt. Kødprocenten skal gerne være oppe omkring eller over de 70% og proteinindholdet gerne over de 13 g pr. 100 g. Det er ikke prangende med proteinindholdet i medister, den jeg købte var på kun 12 g, så kalorieindholdet kommer hurtigt op, hvis man skal have et fornuftigt proteinindhold.
Medmindre du laver medisteren selv, bliver du nødt til at leve med at der er en smule stivelse tilsat i form af fx kartoffelstivelse eller majsstivelse. Samlet set bliver kulhydratindholdet i retten anstændigt men nok mere velegnet til Low Carb-perioder end til Keto-perioder.
Klassisk medister med grønt tilbehør
Og ligesom med mine Low Carb fortolkninger af 80’ernes favoritter, så er de klassiske kartofler også her skiftet ud med lettere og grønnere tilbehør, nemlig denne skønne grønkålssalat. Hvis du ikke er så meget til ribs, kan jeg virkelig også anbefale grønkålssalat med appelsin og valnødder.
Hvis dressingen skal være lidt mere børnevenlig kan vinaigretten også udskiftes med en klassisk mormordressing af fløde, citron og lidt sødning. Jeg synes, det var lidt frisk med ribs på salaten men er du så heldig at have brombær i haven, ville det også være lækkert.
0 kommentarer til “Medisterpølse med grønkålssalat”