Medaljer med mandelbund og kagecreme er alt for lækkert og her er de endda lavet i en Low Carb version! De gammeldags medaljer er traditionelt lavet med mørdejsbund, men her er hvedemelet skiftet ud med den søde og smagfulde mandelmel.

Medaljer med mandelbunde og kagecreme
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Bunde
Kagecreme
- 2 dl fløde
- 3 æggeblommer
- 2 spsk sødning fx Sukrin Gold
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 tsk maizena valgfrit, se noter
- 1 knsp salt
Flødeskum
- 2,5 dl fløde til piskning
Glasur
- 100 g SukrinMelis se noter
- 1-2 spsk citronsaft eller vand
- evt. rød frugtfarve eller lyserød pastafarve, hvis man ønsker farvet glasur
- evt. spiselige blomster eller bær til pynt
Sådan gør du
Bunde
- Opvarm ovnen til 160 grader.
- Skær smørret i tern.
- Kom smør, mandelmel, pofiber, sødning, evt. guargummi og salt i foodprocessoren og kør til massen bliver finddelt. Tilsæt ægget og kør til dejen samler sig i en stor klump.
- Sæt dejen på køl i 30 minutter.
- Dejen kan også fint samles i hånden, den skal bare samles så hurtigt som muligt, uden at den bliver overæltet.
- Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir. Dejen skal ca. være ¼ cm tyk.
- Brug et glas eller en anden rund udstikker til at udstikke små cirkler. Den jeg brugte var ca. 6 cm i diameter.
- Fjern den overskydende dej og gentag evt.
- Læg cirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne i ca. 6-8 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle helt af.
Kagecreme
- Kom fløde, vanilje, sødning og evt. maizena i en lille gryde.
- Pisk det sammen, imens gryden er kold.
- Pisk æggeblommerne i massen og tænd for varmen til middel varme.
- Lad cremen varme forsigtigt op under konstant omrøring.
- Efter et par minutter begynder cremen at koge op og tykne.
- Skru ned til helt lav varme og rør konstant, indtil den er blevet lidt tykkere.
- Tag gryden af varmen med det samme, når den er tyknet, ellers skiller den.
- Hæld cremen over i en anden beholder og læg et stykke plastikfilm helt ned på cremen for at undgå at den trækker skind.
- Sæt cremen i køleskabet, indtil den er helt kold. Blend evt. cremen med stavblenderen, når den er kølet af.
Flødeskum
- Pisk fløden til rimelig fast flødeskum.
Glasur
- Rør sukrinmelis sammen med citronsaft eller vand og evt. farve til en meget tyk glasur.
Samling og servering
- Fordel en skefuld glasur på halvdelen af bundene og pynt evt. med bær eller spiselige blomster.
- Fordel en god klat creme på den anden halvdel af bundene.
- Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt flødeskummet udenom cremen.
- Læg til sidst lågene på og server.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Og det gør bestemt ikke flødeskumskagerne dårligere af den grund. Medaljerne mister måske en anelse ift. sprødhed – men det vinder de derimod på smag. Kombinationen af både mandelbundene, flødeskum og kagecreme er jo bare lækkert!
Savner du at sætte tænderne i en lækker medalje med kagecreme og flødeskum så hop ombord i opskriften – husk bare lige at læse de mange tips under opskriften også.
Kagecreme og glasur til medaljer
Til en klassisk medalje hører naturligvis både kagecreme, flødeskum og glasur. Det gør samtidig, at det er totalt umuligt at spise denne kage på en tjekket måde. Man ender med at have flødecreme udover det hele!
Jeg kom lidt lyserød pastafarve i min glasur, hvis man ikke er vant til at bruge det kan man hurtig få en meget mørk glasur, der skal kun lige bruges en knivspids, det er meget potent farve. Den jeg har brugt er købt i Normal. Man kan selvfølgelig også bruge lidt hindbær/jordbærsaft i stedet for citronsaften og frugtfarven, så slipper man også for farve og det giver lidt smag samtidig.
I stedet for glasus kan du også vælge af pynte af med smeltet mørk chokolade.
Kagecremen kan godt laves uden maizena, man skal bare være endnu mere vaks, da den hurtigt bliver grynet. Det hjælper på konsistensen, hvis man lige giver den en tur med stavblenderen efter den er kølet helt af.
Må dejen være på køl længere tid end 30min
Kan overhovedet ikke få den her opskrift til at fungere. Bundene bliver alt for bløde og kan ikke udstikkes overhovedet 😅
Ej er det sandt? Jeg har brugt den dej til tærtedej så mange gange😁
Cremen blev helt vildt god men forsøgte med bundene to gange uden held
Hvor længe før kan de bages
Åh godt spørgsmål. Jeg ville nok ikke lave dem flere dage inden, for så kan de blive bløde. De er bedst på dagen, synes jeg❤️
Takker😉
Så smuk den er ❤️
Den skal helt sikkert prøves af i godt ☕️🥂