Med angst og bæven og svedige håndflader


Efter 8 måneders arbejde sendte vi i går LCHF Året Rundt til tryk, og til min store glæde er det lige præcis i tide til, at vi holder fast i udgivelsesdagen d. 5. januar. Udover den enorme lettelse, der er forbundet med, at en kæmpe arbejdsopgave er fjernet fra mit bord, er det altid med angst og bæven, at vi laver de allersidste rettelser og sender bogen afsted. For pokker, hvor er det angstprovokerende. Bare der nu ikke er (alt for mange) alvorlige fejl i, og bare jeg nu fik sagt alt det, jeg gerne ville på den rigtige måde.

Jeg læste bogen igennem en sidste gang i går, og det er lige før, jeg vil sige, at det er den af mine bøger, jeg holder mest af. Jeg elskede selvfølgelig Spis dig Mæt & Glad, fordi det er min første bog, og fordi jeg havde investeret så meget og så mange følelser i det projekt. Mæt & Slank er også en fin og relevant bog, men den kom aldrig helt under huden på mig. Bogen beskrev en type LCHF, som lå langt væk fra den måde, jeg selv lever på, og jeg følte mig lidt langt væk fra mit egentlige ærinde. Men det ærinde har jeg så genfundet i LCHF Året Rundt, som har fået ekstra-titlen Gør LCHF til din livsstil. For det er efter min mening, når vi giver slip på slankekuren og lykkes med livsstilen, at de varige resultater viser sig.

Jeg føler mig virkelig på hjemmebane, og jeg havde så meget på hjerte, at bogen også er blevet min længste. Den endte på hele 272 sider og indeholder mere end 150 opskrifter. Tyk bog! Og tyk forfatter, hvis chokoladeforbruget ikke snart sættes lidt ned.

Hvis du vil med til boglancering, når den udkommer, så sæt allerede nu kryds i kalenderen på årets kedeligste dag, nemlig den første mandag i januar. Invitation følger i løbet af de næste par dage. Til boglanceringen kan du selvfølgelig købe bogen, men du kan også allerede nu forudbestille den hos Saxo, som sælger bogen til en yderst favorabel pris.

Hvis du vil læse mere om, hvad bogen indeholder, kan du gøre det her: LCHF ÅRET RUNDT

LCHF ÅRET RUNDT - JANE FAERBER

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Med angst og bæven og svedige håndflader”

Skriv en kommentar

 1. Jeg glæder mig også til endnu en LCHF bog, der ikke har ordet slank i titlen. Det fungere bedre i forhold til vores familie der ikke skal slanke os, men lære at leve uden (for mange) kulhydrater. Jeg syntes det er helt fantastisk efter 3 uger på LCHF! Tænk ikke at have LYST til fredagsslik!! Men nyde et ekstra glas rødvin. Tak for dine bøger og inspirerende blog.

  Svar
 2. Hej Jane,
  tillykke med dit bogprojekt. Jeg ved ikke helt om dette er det rigtige sted at skrive min kommentar, men jeg blev meget syg da jeg forsøgte at følge LCHF livsstilen. Som i at jeg kastede op i en uge i træk pga ‘carbflu’ og blev indlagt på intensiv hvor jeg kun pga den helt rette behandling undgik hjerneskade og det der er værre pga afsaltning. Der gik en måned før jeg var bare nogenlunde normalt fungerende igen og f.ek.s kunne gå uden gangstativ (og jeg er altså kun 40…) Jeg er ikke den første de har set som er blevet meget syg af afsaltning af at gå over til fedtforbrænding.
  Jeg har en anden af dine bøger og jeg blev virkelig overrasket over at en så radikal kost kan sælges så “tilforladeligt”. Da overlægen spurgte hvordan jeg dog kunne finde på at skære så vitale dele af min kort bort, så måtte jeg jo svare at “det gør man”, som i at det gør man jo i LCHF-kredse….. i fmb min indlæggelse gik det f.eks. op for mig at mange af vores vigtigste mineraler som fx magnesium kun kan findes i kornprodukter og ris og derfor kommer man nemt til at mange det mineral hvis man udelader brød og ris fra sin kost.
  Kan du evt overveje at skrive et forbehold i din kostvejledning. A la at lægestanden absolut ikke anbefaler det? Eller at man kan blive meget syg?

  Mange hilsner,
  Anette

  Svar
  • Puha, Anette, det var da en uhyggelig historie. Godt du fik hjælp.
   Jeg synes egentlig ikke, at der behøver følge en advarsel med på en kost bestående af grøntsager, kød og fedt. Jeg synes derimod, det er rigtig vigtigt at opfordre til en varieret kost (uanset hvad man kalder sin kost) og til sund fornuft (hvad det så end betyder). Der findes jo meget radikale grupper indenfor LCHF, som går på æggefaste, fedtfaste og andre tiltag som betyder, at grøntsager skæres ned til ubetydelige niveauer, og gøres det i meget lange perioder af gangen risikerer man (måske) mangelsygdomme, men jeg synes ikke rigtig, det er den slags kost, jeg står for. Det er ikke rigtigt, at vi kun får mineraler som magnesium fra kornprodukter. Magnesium findes der rigeligt af i grønne grøntsager, nødder og i den gode hjemmelavede bouillon.
   Saltmangel er til gengæld en rigtig vigtig konsekvens af overgangen til lavkulhydratkost, og det prøver jeg virkelig altid at huske at have med. Både her på bloggen og i et separat afsnit i min nye bog (og i den foregående).
   At skulle have en disclaimer på mine skriverier om, at lægestanden ikke anbefaler kosten, ved jeg ikke lige, hvad jeg tænker om. Dels ligger det jo lidt implicit i at vende kostpyramiden på hovedet, og dels er der jo tilsvarende masser, som får forbedret deres livsstil (og diverse helbredsparametre) med LCHF. Men jeg vil gerne overveje, om det giver mening at flette ind.
   Mere end noget andet synes jeg, det er vigtigt med en opfordring til altid at lytte til kroppen, og det synes jeg gælder uanset hvilken kost, man spiser.
   Til sidst ønsker jeg dig rigtig god bedring og at du snart er på hægterne igen.
   KH. Jane

   Svar
 3. Jeg har fulgt dig i knap et år, og LCHF er blevet en livsstil hos os, en familie på to voksne og to børn 12 og 14 år. Vi går ikke tilbage til det gamle. Det har vi det alt for godt til nu, så tak for det :-)
  Jeg glæder mig til din nye bog. Er det muligt at købe den til dit foredrag i Kolding i januar? Hilsen Signe

  Svar
  • Hej Signe
   Ja jeg tager helt sikkert bøger med rundt. Det er dog nogle gange begrænset, hvor mange jeg kan med, så nogle gange ryger de virkelig hurtigt. Hvis du vælger at købe bogen inden, tager du den bare med og så kan jeg skrive en lille krusedulle i, hvis du vil have det :)

   Svar
 4. Jeg glæder mig!
  Jeg har SÅ mange madbøger i reolen, men jeg har siden “mæt & glad” udkom kun brugt den og “mæt & slank”. Jeg er hel vild glad for jeg i sin tid faldt over din blog og begyndte at indføre mere fedt i min kost. ALT det jeg har gået i hele mit liv og troet der var galt med mig, har vist sig at handle om for meget sukker og for lidt fedt. Det har været en lettelse, og jeg håber at jeg aldrig falder tilbage i min gamle sukkerafhængighed.

  Svar
  • Jeg elsker bare den slags historier, for det er præcis sådan, jeg har haft det. Men det var ikke mig (eller dig), der var forkert. Det var kosten, der var forkert (for os begge!). Tak :)

   Svar
 5. Glæder mig så meget, har allerede forudbestilt den hos Saxo, kan sikkert ikke deltage i dit arrangement, er på arbejde, ville ellers gerne have mødt dig! Glæder mig til min første gave til mig selv i 2015

  Svar
 6. Jeg har din bog mæt&slank, som har givet os rigtig meget god inspiration til lækker og nem hverdagsmad uden kulhydrater. Jeg tror dog hellere jeg må ønske mig de andre, når nu du selv påpeger at det faktisk er den som har været længst væk fra den måde du lever på :-)

  Svar
  • Nej, på madsiden er den ikke så fjern, det er mere teoridelen med slanketema og striks LCHF. Så stringent er mit liv slet ikke indrettet :)

   Svar
 7. Jamen, jeg glæder mig jo selvfølgelig helt enormt! Helt perfekt et-par-dage-før-fødselsdagsgave ;) Og selvfølgelig har jeg sat kryds d. 5. – jeg har eksamen om dagen, så rimeligt rart med noget at se frem til (og vi er i øvrigt nogle bearnaisedamer der som udgangspunkt nok regner med at komme i samlet trop, bare så du er advaret :P )

  Svar
  • Ja, det har jeg hørt rygter om. Jeg kan dog desværre ikke joine jer til spisning, for jeg skal spise med bog-teamet. Men jeg glæder mig til at se jer til receptionen :)

   Svar
   • Jeg glæder mig også til at se den stolte forfatter – you rock girl!
    Nyd hvert minut.
    Tillykke med afleveringen, så har du måske lidt luft til at nyde julemåneden?
    KH
    – frk. sveske

    Svar
 8. Stort tillykke Jane. Glæder mig meget til at læse den og prøve de nye opskrifter. Ses på den “kedelige” dag i januar :-))))

  Svar
 9. Stort tillykke med det nyeste barn. Glæder mig rigtig meget til at se resultatet! Tillykke med veloverstået arbejdsindsats – husk at nyde momentet uden for mange bekymringer på fejl o.lign. Dejligt dejligt <3 <3 <3

  Svar
  • Tak Louise. Jeg glæder mig nærmest lige så meget, som jeg glædede mig til min første bog. Jeg er så utroligt glad for denne her <3

   Svar
 10. Tillykke både med bogen og at du ikke kan begrænse dig. Det er gode tegn på, at der er meget der skal ud.

  Hvis nu det der chokoladeforbrug ikke kommer ned, sender du det bare til Odense med brevdue. Så skal jeg nok hjælpe.

  Men hvorfor kommer den ikke ud til julehandelen, så KunstnerKram og jeg kunne ønske os den..

  VH Hanne

  Svar
  • Forlaget mener, at sundhedsbøger har bedst af at blive udgivet i januar, så de falder som et brag der, hvor folk har mest brug for dem ;-)

   Vi kommer dog til at lave en slags giv-en-forkøbt-bog-i-julegave men det er ikke helt på plads endnu.

   Og tak for hjælp med chokoladen. Det sætter jeg stor pris på ;-)

   Svar
   • De tager da helt fejl. Hvem har bildt dem det ind ? De skal da ligge under mit juletræ i noget knitrende papir med en pæn sløjfe på.

    Ok, jeg må lige følge med, men det gør jeg jo allerede. Hvis ikke, så køber jeg den selv ligesom de andre (og tak for dem)

    Jeg hjælper altid, hvor der er brud for mig.

    Svar