Meatza med svampetopping


Forleden lavede jeg meatza med svampe.

Det kom sig af at  jeg så Thomas Rode lave meatza til testpersonerne i Sandheden om Sukker, og så slog det mig, at det er for dårligt, at jeg aldrig har fået afprøvet den populære pizzavariant. Når der er pizza på menuen herhjemme, er det enten blomkålspizzaen eller pizzaen med halloumibund, der ryger på bordet. Begge, synes jeg, er virkelig gode alternativer til traditionel pizza, men jeg kan nogle gange synes, at de bliver lige vel “ostede” i det. Så hvorfor ikke gå hele vejen og erstatte bunden med kød?

Min første meatza med svampe endte sådan her.

Meatza med svampe - opskrift - LCHF/low carb high fat/paleo

Meatza med svampetopping

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

Bunden

Svampetopping

Pizzatopping

Sådan gør du

Bunden

 • Hak løget fint og rør alle ingredienserne godt sammen og lad farsen stå og hvile lidt. Klat den ud på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
 • Og her opstod så udfordringen: Min bund afgav simpelthen så meget væske. Måske fordi mit kød havde været frosset?
 • Men det resulterede i, at jeg måtte tage bunden ud halvvejs og hælde væden fra og så putte den ind igen på et rent stykke bagepapir.
 • Er der mon nogle gode tips til at undgå dette? Bunden så ærligt talt også lidt ulækker ud, men det ser man jo ikke, når den først er blevet fyldt med den lækre topping.

Svampetopping

 • Skær løget i både og steg dem på panden ved middel varme i lidt kokosolie sammen med den friske timian. Løgene skal steges bløde eller blanke og skal ikke blive brune.
 • Steg champignonerne ved høj varme i kokosolie sammen med hvidløg, salt og peber. Når svampene er godt stegt, blandes de stegte løg i, og det hele får en tur sammen.
 • Hold blandingen varmt, imens de færdige meatzabunde smøres med tomatsaucen og får en hurtig tur tilbage i ovnen, indtil osten er smeltet. Serranoskinken fik i mellemtiden en hurtig tur på panden.
 • Til sidst lægges svampeblandingen og serranoskinken ovenpå bundene, og meatzaen er klar til servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Meatza med svampe - LCHF low carb high fat - paleo meatza opskrift

Lækkert, ikke? Det var dog ikke helt let at få kødbunden til at makke ret, men det endelige resultat blev virkelig lækkert alligevel.

Hvordan smager meatza?

Kødbunden har ikke meget smag, men det betyder ikke så meget, når svampeblandingen er så lækker. Jeg synes i hvert fald, at det var en lækker pizza, faktisk så lækker, at jeg spiste resterne til morgenmad (jo, jo..). Ungerne var også ret vilde med den. Hvis jeg skal være helt ærlig, var de mere vilde med denne end med blomkålspizzaen. Jeg kan til gengæld godt lide, når de spiser blomkålspizza af åbenlyse grunde, så jeg forudser, at vi kommer til at skifte mellem de to. Men det var altså meatza fra last moveren her.

Har I andre idéer til lækker meatza topping? Så tip mig lige om det!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

35 kommentarer til “Meatza med svampetopping”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Jeg forsøgte mig med meatza – den blev bare rigtig rigtig fin – jeg bruger kød (frossen kød som jeg optør i køleskab), fra en lille gårdbutik i nordjylland (limosine kød) – det er fedtfattigt – jeg smurte et stykkebage papir med olie som jeg placerede på min pizza spatel – farsen formede jeg så til to meget flade ‘bøffer’ – så i ovnen – jeg havde varmet min pizza sten op til 300 g – gav dem 5-6 min, der trak ikke meget væske ud men lidt så jeg vendte dem lige og gav dem 1 min mere – fin farve – derefter kom jeg tomatsauce og manchego ost på og så 1 minut mere – mit fyld var rucola, tomater, avocado, parmaskinke og så lidt citron olivenolie! De var saftige god overflade og velsmagende – så jeg tror høj varme og kort stegetid er løsningen! bedste hilsen Dorthe

  Svar
 2. Hej!
  Jeg har lige prøvet at bage kødpizzaen. Istedet for at putte hele æg i, rørte jeg de to blommer i med det samme, med de øvrige ingredienser.
  Dernæst piskede jeg hviderne stive og blandede i den sammenrørte fars.
  Jeg smurte kødfarsen på bradepanden i et tyndt lag med en paletkniv.
  Så bagte jeg bunden på 225 gr. i 20 min. De første 10 min. på varmeluft. Bunden lignede lidt en “ørken” i overfladen, men væsken var fordampet. Jeg tænker at det er den høje varme som har gjort det og ikke så meget de piskede hvider;-) men det kan jeg så pøve næste gang.
  Det er svært at få en bund med “blødt kød” sprød især når den bages på bagepapir og får tomatsauce og ost ovenpå.
  Måske kunne man smøre pladen med et godt lag olivenolie og bage bunden uden bagepapir.
  Bagepapir kan faktisk være ret irriterende, da alt fyldet hænger fast idet og det går istykker og krøller sig sammen.
  mvh

  Svar
 3. Jeg laver tit bøf i folie/pizza bøf. Men det kan sagtens bidrage til denne opskrift. Ovenpå bøffen smøres et lag tomatpesto (af soltørrede tomater) og lægges stegte bacontern. Et lag af stegte grøntsager (løg, peberfrugt, champignons og evt. majs) øverst toppes med ost. Bages i ovnen indtil osten er smeltet.
  Både grøntsagerne og pestoen kan jo varieres i det uendelige. God appetit.

  Svar
   • Hvis jeg laver pizza bøf, så steger jeg bøffen først, og fylder derefter pesto, bacon og ost på. Derefter lidt tid i ovnen til osten er smeltet. Hvis jeg laver bøf i folie, så er bøffen kun brunet inden jeg putter en masse grøntsager på, lidt hk. tomat for sovsens skyld, og pakker den inde i folie og giver den så ½ time v.200 g.

    Hvis jeg læser om din meatza så tænkte jeg at man steger bøffen, putter pesto og bacon og ost på, og så de forstegte grøntsager. Lidt en combo af alle opskrifter.

    Svar
 4. Lækker lækker opskrift! Lavede bunden med frisk øko kød og stegte løgene på panden, inden de kom i bunden og vi oplevede ikke at der var væske ved…

  Svar
 5. Jeres kød “sveder” bla. fordi det ikke er “hængt” og dermed har fået nedbragt vandindholdet. Tid er jo som bekendt penge og “hængning” af kødet tager tid, derfor er det stort set aldrig “velhængt” kød der sælges i supermarkedernes hakkekødsbakker. Køb i stedet dit kød hos en slagter du stoler på og du vil erfare at det ofte sveder langt mindre (mindre vægttab = bedre økonomi) og ALTID smager langt bedre. Supermarkedskød er generelt et højindustrialiseret produkt der er pressset til grænsen og ofte over.

  Skulle du alligevel vælge at hoppe på supermarkedets “tilbud”, så husk også at hvis du nedfryser hakkekød skal du helst pakke det om i tætsluttende frysepose (sug den evt. tom for luft med munden før du binder en stram knude på den) eller i WRAP. Frys aldrig kødet i den kantsvejsede plastbakke da den indeholder gasser ( ilt og nitrogen/kuldioxid for at bevare den røde farve, også i øko-kød) som selv ved lave temperature (frost) fortsat vil give kødet en harsk/genopvarmet smag.

  Optø altid dit frosne hakkekød enten i køleskab eller i mikroovn (hvis du kan leve med at det ofte misfarves og optøes uens) Langsom optøning uden for køleskab giver mere harsk kødsmag.

  Svar
  • Mange tak, Kaare, for den forklaring. Det forklarer jo en hel del – og mindsker lysten til fabrikspakket kød temmelig meget :-/

   Svar
 6. Ja, måske. Slimet var det i hvert fald, men smagen fejlede intet. Mit kød havde dog ikke været frossent, men jeg tror alligevel, at jeg vil prøve at stege dem næste gang.
  Har du oplevet det ved andre ting?

  Svar
  • Jeg har oplevet at saucer godt kan blive lidt “slimede”., hvis jeg jævner dem med for meget husk. Ellers synes jeg ikke rigtig… :-/

   Svar
 7. Hej Jane,
  Lavede meatza her til aften efter din opskrift, og mums siger jeg bare :) Eneste minus var dog, at kødet blev lidt slimet (jeg stegte det i ovnen). – har du oplevet det før?
  Jeg har også oplevet det, hvis jeg har lavet farsbrød eller oksekødboller, og min kæreste mener, at det er HUSK, der gør det. Jeg ved dog ikke, om det er det, er jeg bruger tit HUSK og har ikke oplevet, at andre ting er blevet slimede..

  Kærlig hilsen Maja Emilie

  Svar
  • Hej Maja Emilie – min kødbund fik også en mærkelig overflade, der hvor væsken trak ud og lagde sig ovenpå. Det var heller ikke helt optimalt, og jeg duppede den vist oven i købet med køkkenrulle inden jeg lagde fyldet på. Kan det være det samme, du har oplevet?

   Svar
 8. Hvis man er interesseret i at leve sundt, så burde man kigge på sit kødforbrug i lige så høj grad som sit sukkerforbrug. Kød skaber overvægt, diabetes og mange andre livsstilssygdomme. det kan godt være man taber sig af paleo dieten, men i mine øjne er ideen med så meget kød helt åndssvag. Flere (økologiske) æg, færre mælkeprodukter, flere proteinrige grøntsager og en del færre kulhydrater (og dem man spiser skal helst være produkter med høj mængde protein – bønner, linser osv.) er langt bedre end kød med nogle grøntsager ovenpå.

  Jeg er som man nok kan gætte vegetar – og synes det er en skam at folk endelig var begyndt at forstå alle de dårlige effekter af kødspisning både for kroppen og for miljøet og nu er det smidt overbords for en ny slankekur. Se blandt andet filmen Forks over Knives, der handler om effekten ved animalske produkter. Og så skal dette altså ikke tages som et “alle-burde-være-vegetarer”-indlæg, men jeg synes effekten af for meget kød mangler i diskussionen om paleo.

  Svar
  • Jeg er jo ikke vegetar (ha ha!), men jeg er enig med dig i, Julie, at de store mængder protein heller ikke skaber nogle sundhedsfordele. I min optik er der også for meget kød i paleo, selvom hver enkel jo selv bestemmer, hvor meget man sætter til livs. I LCHF spiser man “almindelige” mængder kød men øger på fedtet til fordel for kulhydraterne. Det er en af årsagerne til, at jeg trives bedre på LCHF end på Paleo, selvom jeg anerkender, at grænserne flyder lidt ud.

   Svar
 9. Jeg tror de
  t 1) har noget at gøre med den type hakket kød vi kan få
  – start mig endelig ikke på mit had overfor gaspakket hakket kød.
  Konstaterede igår at min egen burger var ødelagt smagsmæssigt – men også konsistensmæssigt fordi jeg havde købt den slags kød :(
  og det var til med hakket kødkvæg.

  Jeg har lavet meatza et par gange.
  dels synes jeg at de er bedst små og tynde dels så skruer jeg op på 250 grader og alligevel hælder jeg lidt fra

  Svar
 10. Blev også helt hooked på en gang meatza i går, efter at have set genudsendelsen af Sandheden om sukker og derefter din lækre meatza på Instagram :-) Der er købt ind til topping der minder rigtig meget af din. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville stege den på en pande – to pizzaer på to pander. Ellers vil det måske hjælpe, hvis man skruer temperaturen i ovnen op på 250 gr.? Synes nemlig også, at jeg ofte bøvler med al den væske fra kødet :-( Tror jeg vil give det en chance med ovnen på højere grader og evt grillfunktion.

  Svar
  • Jeg tror godt, at pandestegning kunne være vejen frem. Var det ikke også, sådan Thomas Rode gjorde? Jeg tænkte bare, at det var bøvlet, fordi jeg skulle lave sådan en stor portion, men det var bestemt heller ikke nemt at skulle hælde væde fra. Toppingen var virkelig det bærende, synes jeg. Bunden er jo ret neutral.

   Lad høre, hvordan det går med højere temperaturer og evt. grill :-)

   PS: Min frokost i dag består af meatza rest med flødehavarti. Orv, det er godt!

   Svar
   • Så fik jeg lavet en velsmagende Meatza. 900 g hk oksekød blandede jeg med tacokrydderi, og intet andet! Bredte det ud på en bageplade med bagepapir og kom den i ovnen på 260 gr i 10 min og til sidst 3 min på grill, hvilket gav den en sprød og brun (i stedet for grå) overflade. Der var stadig meget væske ved, meget af det forsvandt dog under grillningen (hedder det dét?). Toppet med ost og masser af lækre grøntsager, i ovnen igen ved 160 gr til osten var smeltet. Mums filibaba siger jeg bare. Hele familien spiste rup og stup! (Billede ligger på Instagram)

    Svar
 11. Jeg blev også helt hooked på at prøve meetza´en efter at ha sendt dokumentaren, jeg er nemlig også helt pjattet med en god hakkedreng.
  Jeg oplever opså at frosset kød er mere vandet når det er optøet, men syntes ikke jeg oplever helt det samme med økø kød.
  Forslag til topping, hmm hvad med en god efterårsvariant med tyndtskåret rodfrugter på og en gang gedeost og toppet med en gang rucola – mmm jeg bliver helt lækker sulten og smider den straks på madplanen for næste uge :-)

  Svar
  • Åh, det var nogle gode forslag, Maria!

   Jeg brugte økokød fra Irma i min og det væltede bare ud med væske. Kødet havde lav fedtprocent, hvilket ellers er en sjælden gæst herhjemme, måske det også kan have spillet ind?!

   Svar
 12. Jeg har ikke prøvet at lave meatzaen endnu, men har det på to-do listen – og når den tid kommer, så vil jeg nok bruge en metalplade fra Weber, hvor der er små aflange huller i bunden (tror det er en fiskeplade). Hvis kødbunden tværes ud på den, og så i ovnen med en bradepande eller et større fad under, så må i hvert fald noget af væsken kunne løbe fra.
  Så hvis du har eller kan finde en slags badeplade med huller i, så kunne det være løsningen.
  Tror måske også det kunne du til blomkålsudgaven – så evt. væske og damp kan slippe ud nedenfra, og gøre den mere sprød :-)

  Svar
 13. Jeg mistænker somme tider kødproducenterne for at pumpe vand i kødet inden de hakker det til fars, for at få mere vægt. Jeg synes i hvert fald det er mærkeligt, at der altid er så meget væske i fars – også selv om det ikke har været frosset. Det er jo næsten umuligt at brune fars i dag – det bliver nærmest kogt i stedet. Sådan synes jeg altså ikke det var for år tilbage.

  Svar
  • Det var lige præcis min tanke i går, Steffen! Gør de mon det? Der var virkelig meget væske og dejen skrumpede lige et par centimetre. Det var altså mærkeligt!

   Svar
 14. Hej Jane,
  Af en eller anden grund synes jeg ikke meatza-versionen af pizza er særlig tillokkende. Det hænger nok sammen med, at jeg ikke er fan af den traditionelle hakkedreng. Måske den får en chance en dag om ikke andet, så ville den leve op til kærestens behov for protein ;-)
  Det var dog dejligt at se de to sukkerafhængige få øjnene op for et smagfuldt måltiden uden korn/ stivelse i lørdagens tema-program.
  Din version lyder heller ikke helt afskrækkende.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Ah, nej, det er en hjælp at man kan lide en god hakkedreng. Når det er sagt, så smager kødbunden her jo ikke af noget sammenlignet med fyldet, så det er en slags skjult protein, om man vil ;-)

   Svar