Meatza med (næsten) sprød bund


Sidste gang jeg lavede meatza, var min kødbund ved at drukne i afgivet væske, så den nærmest blev kogt inde i ovnen. Som jeg husker det, brugte jeg magert oksekød, fordi det lige var det, jeg havde, og hvis jeg ikke husker galt, havde det også være frosset. Altsammen noget, der kan spille en rolle for det endelige resultat. I går gjorde jeg et spontant  forsøg i håb om at matche den lækre meatza, jeg spiste på Palæo i sidste uge. Og det er da lige før den ligner!

Okay, sprød bund er måske så meget sagt, men den var klart lækrere end sidst!

meatza opskrift LCHF low carb high fat paleo

Meatza med (næsten) sprød bund

Føj til favoritter Udskriv Pin
3
|
20 minutter

Ingredienser

Fyld

 • 100 g Markchampignon
 • 2 fed Hvidløg
 • 2 spsk Soltørrede tomater (fra glas – ingen fine fornemmelser her)
 • 1 spsk Hjemmelavet persillepesto (okay, lidt fine fornemmelse lige der!)

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.
 • Rør farsen sammen og klat den ud på et stykke bagepapir. Bag den ca. 15 minutter, eller til den bliver mørkebrun i kanten.
 • Den afgav stadig en lillesmule væske, men ikke noget, jeg behøvede at fjerne eller noget.
 • Steg champignonerne på panden med kokosolie og hvidløg, hæld evt. væske fra og læg dem ovenpå meatzaen sammen med de soltørrede tomater. Bag 5-6 minutter i ovnen med fyld på. Når den kommer ud, rygende varm, stænker du persillepestoen i gode klatter henover. Let’s face it. Det er den überlækre persillepesto, der løfter smagen her. Jeg har brugt koldpresset olivenolie i pestoen, og derfor vil jeg helst ikke have den opvarmet og putter den først på lige før servering. Men altså, en udmærket, spontan søndagspizza.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Og her i huset har vi så skudt en ny uge i gang. En travl uge, kan jeg afsløre, da det er min sidste uge inden deadline. Og med alle jeres supergode input til FAQ’en, har jeg jo lidt at se til.  Hvis aktiviteten her på bloggen bliver lidt sporadisk, beder jeg om jeres tålmodighed. Husk at følge med på Instagram for lidt mikroblogging eller på Facebook. Det er nogle gange lidt nemmere i farten!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Meatza med (næsten) sprød bund”

 1. Hej og godt nytår

  Ingen ost på den?

  Prøver med, men kunne godt tænke mig at høre din mening om ikke at putte ost på.
  Skal tilbage på keto track og det kører fint men jeg tænker ikke at der er så meget fedt her at jeg kan undvære osten ?

  Svar
  • Jamen det er faktisk lidt forskelligt hvad jeg gør. Nogle gange med, andre gange uden. Begge dele smager skønt.

   Svar
 2. Hej Jane

  To spørgsmål:
  1. Hvor tyk skal bunden være, når man “klatter den ud”?
  2. Hvilken funktion har loppefrøskallerne – er det udelukkende smag?

  Svar
  • Bunden er vel cirka en lille centimeter, vil jeg skyde på. Loppefrøskallerne er mere for at suge væske og for at den hænger bedre sammen, men om de egentlig er nødvendige ved jeg ikke… :)

   Svar
 3. Hej Jane. Har nu lavet Meatza for første gang. Den krymper meget. Fulgte den, så ingen ost kom på LOL.
  Den blev fast ja. Men sprød synes jeg ikke. Dog er vi glade for smagen. :)
  Fyld af champignon, forårsløg og snack peber. Synes dog, at det ikke helt gjaldt som en portion mad, så vi fik lidt salat til. (delte den i 4 og vi er 2 Pers. vi spiste tilsammen 3 stk.

  Svar
  • Hvor lyder det lækkert. Og nej, kød bliver jo ikke rigtigt sprødt, så det er en anden oplevelse end en knasende hvedemelspizza :)

   Svar
 4. Uhm, er lige i gang med min første Meatza nu. Smager dejligt :-)
  Jeg har lavet bunden som du har beskrevet. Fyldet er champignon, rødløg, grillede artiskokker og soltørrede tomater. Til sidst basilikumpesto (fra glas). Jeg tror, at jeg må få prøvet at få lavet persillepestoen – den vil helt sikkert sætte lidt ekstra kulør på retten :-)

  Svar
 5. Mmm har lige lavet den og min eks der ellers er så bange for den her slags mad synes den var lækker ;-)
  Jeg var lidt et skarn og “pyntede” den med kyllingepølser, rød peber, rødløg og ost :-D Virkelig lækker.
  Det var mit første forsøg og bunden var faktisk lækker sprød i kanten :-D

  Svar
 6. Lavede den igen igår med noget andet kød end sidst = sidst var det alm vakumpakket økokød som er så kedeligt og fordærdeligt- det saftede af helvedes til.
  Denne gang frisk hakket limosine ungtyr og nøj det blev godt :) Endnu en gang blev jeg mindet om hvorfor supermarked kød ikke er godt nok uanset om det er øko eller ej.
  Jeg havde bagt nogle semi dry tomater i ovenen samt squash skiver- fordelte dem på bunden og puttede et par håndfulde fint snittet grønkål på og dryssede så godt med ost på ellers havde barnet grædt og det var bare så lækkert.

  Svar
 7. Jeg lavede din første opskrift på meatza i går. Delte “bunden” i to og stegte dem på panden. De blev fremragende!! De to mænd i huset, mand og søn, synes det var et af de bedste måltider de længe havde fået ;

  Svar
 8. Kunne man evt stege den på panden, så smed den måske ikke så meget væde? Og derefter selvfølgelig bage færdig i ovnen med fyld på.

  Svar
  • Det kan man godt. Jeg synes bare den trækker sig sammen og bliver tyk på panden, så man ender med en hakkebøf i stedet for en pizzabund. Desuden har jeg ikke nogen pande, der er stor nok til at klare hele bunden på en gang, så det er også lidt mere tidskrævende… :-/

   Svar