Så er det tid til endnu en meatza opskrift!
Meatza er altid en god redning i en børnefamilie, hvor hakket oksekød er en hyppig genganger. Her blev den lavet med grønkål – i hvert fald til de voksne.
Jeg er ikke altid så god til at få brugt det fjendtlige grønkål, men dette var en nem måde at tilberede det og spise det. Og grønkålen er jo kongen over sunde kål. En ren vitamin- og fiberbombe.
Meatza er altid et dejligt og mættende pizzaalternativ, og den kan varmt anbefales.
Hele familien spiser den med stor vellyst. Også ungerne!
De kalder det dog mest bare en hakkebøf med fyld og på den måde har de jo fat i den lange ende.
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 løg hakket
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk dijonsennep
- 1 håndfuld krydderurter jeg brugte basilikum og persille
- 1 spsk loppefrøskaller
Fyld
- 0,5 dl tomatsauce eller passata til at smøre bunden med
- 2 håndfulde grønkål
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
- lidt soltørrede tomater
- smagsneutral kokosolie til stegning
- parmesan
- pesto fx persillepesto
Sådan gør du
Bund
- Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- Rør farsen sammen og klat den ud på et stykke bagepapir. Bag den ca. 15 minutter, eller til den bliver mørkebrun i kanten.
Fyld
- Fjern de grove stængler fra grønkålen og snit den fint. Masser gerne grønkålen med en smule olivenolie eller citronsaft. Så bliver den lidt mere medgørlig.
- Hak persille.
- Opvarm kokosolie på en pande og sauter presset hvidløg heri.
- Tilsæt grønkål og sauter det ved middel varme, eller indtil det er blevet en anelse blødere i det.
- Tilsæt persillen og de soltørrede tomater henimod slutningen.
- Smør kødbunden med tomatsauce og læg grønkålen ovenpå.
- Giv den lige fem minutter i ovnen med fyldet på. Dryp med persillepesto og parmesanflager inden servering. Vi spiste den med rester af grønkålssalaten og en bunke oliven.
- Det var i orden aftensmad!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kan man mon bruge spinat istedet for grønkål?
Ja det kan du sagtens. Den falder dog lidt mere sammen ved varme end grønkål gør.
Lyder lækkert det skal prøves ;-)
Jeg bruger rigtig meget grønkål, som alm salat, eks.med friske æbletern, pinjekerner og dressing med balsamico/citron/dijonsennep/salt&peber, det smager fantastisk og “klasker ikke sammen”, som meget alm salat.
Uhm, jeg elsker grønkål – desværre synes jeg det kan være svært at opstøve. Indtil for nylig har Føtex på Nørrebro været min redning, men nej nu har de det heller ikke længere. Så hvor har du dog været så heldig at få fat i grønkålen henne? :)
Det er fordi sæsonen er ved at være slut for grønkålen:-( Så sådan nogen som os, der er vilde med grønkålen, må vente til sidst på sommeren :-)
ser rigtig lækker ud, skal prøves.
Jeg forstår dog ikke, du kalder grønkål fjendtligt, det er en af mine bedste venner. Prøv at lave pesto af grønkål, det er rigtig lækkert
Uhm – lækkert tvist med grønkålen ;-)
Der skal vist snart meatza på menuen hjemme hos os igen – passer perfekt med, at kæresten nu er hjemme igen.
Tak for reminder.
KH
– frk. sveske
Uhmmmm – det ser altså dejligt ud, Jane.
Jeg har ikke lavet meatza derhjemme endnu, men jeg tænker, det er vigtigt med en rigtig god kvalitet oksekød?
Grønkål smager altså godt! Den kan sagtens tåle en ordentlig omgang varme. Det kan al kål faktisk. Det må gerne blive lidt brændt. Tro det eller ej! :-)
HAPS! det ser lækkert ud :-) Det må testes :-)
Vi putter finthakket grønkål i pandekagerne og vikler dem om en gang tunhalløj; det ser flot ud og er ikke så træls at tygge :)
Eller også finthakker vi det og vender med youghurt/mayo-dressing og nogle solsikkekerner, den er også pæn og smager godt.
Det skal på næste uges madplan. Lyder bare lækkert. Bliver vist nød til at kigge nærmere på din bog :-)