124 kommentarer til “Maveproblemer”

Skriv en kommentar

 1. Har været på keto siden januar, er lykkelig for det, tabt ca 7 kg. Men i den seneste tid har jeg fået diarrhea. Meget generende især om natten.
  Gode råd ønskes
  Vh lene

  Svar
  • Hej Lene
   Det lyder også meget generende. Og lidt usædvanligt at det kommer så sent i forløbet og om natten. Begge dele synes jeg er ikke helt er det billede, vi normalt ser.

   Har du læst artiklen om Keto og diarré? Måske er der noget deri, der kan forklare/afhjælpe.
   Artiklen er til PLUS-medlemmer men kan læses gratis i prøveperioden, hvis du ikke allerede er medlem.

   Løser det sig ikke, synes jeg, du skal se en læge. Der kan jo være noget andet på spil også.

   Svar
 2. Kære Jane.
  Jeg er 58 år og valgte I januar 2019, at starte på LCHF/keto. Jeg tabte 17 kg og havde det virkelig godt(frisk og ingen stive led). Men henimod slutningen af 2019 og starten af 2020 begyndte min mave at drille. Hver morgen efter morgenmaden havde jeg adskillelige omgange eksplosiv diarre. Jeg har forsøgt at droppe æg om morgnen, var også opmærksom på salt indtag. Men det fortsatte. Jeg begyndte også at miste grebet om LCHF/keto tanken og da corona nedlunkningen kom, gik det helt galt. Jeg har taget alt på igen. Men min mave er i orden igen? Jeg har flere gange forsøgt at starte på LCHF/keto igen og hver gang kommer diarreen igen. Jeg har forsøgt mig med at bage glutenfrit brød (Annette Harbech Olesen ). Når jeg spiser det til morgenmad, så har min mave det fint, men hvis jeg bare en enkelt gang spiser LCHF morgenmad, så må jeg på wc igen igen suk :( jeg vil meget gerne igang igen, men kan ikke leve med “travle morgner med adskillelig toilet besøg”. Har du evt. et råd til mig, så jeg ka komme tilbage på sporet? Sidst men ikke mindst, så tak for alle dine gode bøger og din store viden. Venlig hilsen Tina

  Svar
  • Hej Tina
   Oh yes, hvis der er noget, jeg har erfaring med, så er det (desværre) det🙈

   Har du læst artiklen her: Keto og diarré? Der er alle mine bedste erfaringer. Artiklen er til PLUS-medlemmer men kan læses gratis i prøveperioden, hvis du ikke allerede er medlem❤️

   Svar
 3. Hej Jane.
  Jeg har nu været på KETO i 7 uger og elsker det. MEN jeg har en mave som ikke er tilfreds, da jeg har har hård mave og er faktisk begyndt og tage magnesia for at få det til at fungere.
  Før KETO havde jeg ingen problemer og kom dagligt på toilet.

  Svar
 4. Hej Jane
  Jeg startede keto for en uge siden og har nu pludselig fået problemer med sure opstød – så slemt at jeg bliver forstyrret om natten, på trods af brug af syrenedsættende præparater. Er det normalt? Kan jeg gøre noget via kosten for at afhjælpe?

  Svar
  • Hej Helga
   Hvor generende og nej, det er bestemt ikke normalt. Kan du prøve at beskrive for mig hvad du spiser/drikker og hvornår dine måltider ligger?

   Svar
   • Jeg spiser 3 gange om dagen som anbefalet. Har dog en gang snuppet lidt nødder da jeg var sulten og lidt utilpas. Jeg tænker selv, at det måske kan være den øgede mængde af fedt i min kost der trigger min mavesyre. Jeg håbede, at du ville skrive at det var et velkendt problem som klingede af efter et par dage… Jeg vil forsøge at nedsætte fedt indtag og håber det hjælper.

    Svar
    • Hej igen
     Ja men erfaringerne er lidt i alle retninger her. Nogle oplever at halsbranden bliver mindre, andre værre. En erfaring som flere har nævnt har været at kulhydratindtaget ikke har været lavt nok. Og alt det der fjollede noget med fedt alle vegne og smør i kaffen og fatbombs og det har selvfølgelig ingen steder hjemme. Enkelte har nævnt at det går bedre uden mælkeprodukter. Men det er lidt diffust og stikker i alle retninger.

     Men jeg er også lidt nysgerrig på hvad der mon sker, hvis du ikke tager det syredæmpende middel. Måske gør det i virkeligheden ondt værre (symptomerne på for lidt mavesyre og for meget er forbavsende sammenfaldende….)

     Svar
 5. Hej Jane
  Jeg har fulgt keto/lc/hf siden september 2020, smidt de 15 kg jeg gerne ville af med og ligger på stabil vægt – yes!
  Efter mavesmerter opstået for en måneds tid siden har jeg nu fået konstateret spiserørsbrok og patologisk dårlig fordøjelse. Trods syredæmpende medicin har jeg dagligt ondt i maven – har du mon nogle gode råd ift. at få gang i fordøjelsen (kirurgs anbefaling gik på øget vandindtag og bevægelse men det har indtil videre ikke rigtig rykket på noget)
  På forhånd tusind tak for din tid
  Kh Theresa

  Svar
  • Av det lyder ikke rart. Jeg ved det desværre ikke. Det ligger lidt langt udenfor mine kompetencer. Jeg har selv opsøgt hjælp til mine maveproblemer. Det var dog ved egenbetaling og det er lidt en dyr fornøjelse😔 Hvis det er en mulighed for dig, kan jeg varmt anbefale Tine Jørgensen fra Roots Clinic.

   Mine generelle råd til god fordøjelse har jeg skrevet her: Fordøjelse og maveproblemer Men jeg tør simpelthen ikke sige om de kan have betydning i dit specifikke tilfælde.

   Håber du finder noget, der hjælper. Daglige problemer med maven er en pine😔

   Svar
 6. hej Jane
  Jeg har nu været på LCHF kur i 2 måneder – den første måned tabte jeg 6-7 kilo – siden har min vægt stabiliseret sig på et niveau jeg er tilfreds med. Jeg har skiftet mellem striks LCHF og en lidt lettere variant. Jeg har i det store og hele fået det godt af at holde kuren – føler mig lettere, har meget energi. – For nogle uger siden begyndte jeg at få et pres i mit åndedræt – som om jeg ikke helt kunne trække vejret ind – kombineret med ubehag og smerter i solar plexus området. Det er lykkedes mig at give mere slip i mit mellemgulv, hvilket betyder at åndedrættet er mere normaliseret, men maven har det fortsat ikke godt. Jeg har meget luft i maven – kommer ud både foroven og forneden. Har du nogen forslag til hvad jeg kan prøve?
  hilsen Merete

  Svar
  • Hej Mette
   Det er altid dødsvært med den slags, fordi det kan skyldes en hulens masse ting og ofte også er utroligt individuelt. Du kommer derfor ikke udenom selveksperimenteren.

   Jeg ville starte med en periode uden mælkeprodukter og evt. uden æg. Det er tit de største syndere.

   Læs evt. også dette indlæg: Fordøjelse og maveproblemer

   Svar
 7. Hej Jane
  Jeg er nu 4 uger henne i lchf/keto og har tabt mig. Min mave bliver dog meget oppustet i løbet af dagen,hvor den er helt flad,når jeg står op.. havde håbet på at maven også ville blive fladere 😊… Er det normalt?
  Hilsen Bibi

  Svar
  • Hej Bibi
   Maveproblemer er komplekse og kan skyldes masser af ting. Også inden for LCHF/Keto. Hyppige triggere til oppustethed på LCHF/Keto er mælkeprodukter, nødder, fiberrigt low carb bagværk og kål. Der er desværre ikke andet at gøre end at prøve sig frem.

   Svar
 8. Hej jeg har virkelig proplem er med maven lig nu begrund af stress og jeg tænker for meget. Jeg ved ikke hvad der er godt for maven men jeg har altid haft proplemer med maven. Og den bliver virkelig hård og så er jeg nød til at tag et brev til at hjælpe men der må da være noget andet og beder jeg kan gøre.

  Svar
 9. Hej Jane
  Jeg er netop på min første dag i Kick Start og har et enkelt spørgsmål. Jeg plejer at tage Probiotic Tarmflorabakterier i pulverfrom fra NDS, kan jeg forstætte med det eller er der f.eks. kulhydrater i det eller andet der kan nedsætte effekten af det jeg gør sammen med dig?

  Svar
  • Hej Rune

   Jeg kender ikke lige det specifikke produkt men jeg tænker umiddelbart at du fint kan fortsætte med det. Selv hvis der skulle være kulhydrater i, vil jeg tro, at mængden er ubetydelig :)

   Svar
 10. Hej Jane,

  Er lige begyndt for knap en uge siden med Keto og har i dag oplevet lidt uroligheder med maven (tynd afføring) er dette normalt? og har du nogle gode råd til at preventere dette eller skal man ned i apoteket og købe noget som “stopper lidt til” og eller evtl. mælkesyre tabletter eller lignende?

  og fed bog! har lige købt den fornyligt.

  Chris

  Svar
  • Hej Chris

   Ja, det kan sagtens være normalt i starten. Både forstoppelse og diarré er faktisk ret normalt i starten. Husk først og fremmest at få nok væske og nok salt, gerne 1-2 tsk pr. dag foruden at du salter din mad godt. Men fordel saltet ud over dagen, da det ellers kan give løs mave.

   En anden ting du kan kigge på er fedtindtag. Særligt fedttyper som kokosolie og mct olie kan virkelig sætte gang i maven. Og sidst er der fiberindtaget. Måske vil du øge det ved at spise flere grøntsager eller måske lidt nødder.

   æg og mejeriprodukter kan være lidt hårde ved maven, så hav et øje på om der kan være en sammenhæng.

   Probiotika kan sagtens være en fin idé også.

   Men ofte går det over helt af sig selv. Men nu har du lidt ting at teste hvis du synes, det fortsætter.

   Svar
 11. Hej Jane.
  Jeg begyndte min opdagelse og informationssøgning på keto for godt 3 uger siden. Især din side har hjulpet mig. Tak for det. Jeg begyndte roligt ud i sidste uge med at skære sukker væk og prøvede det lidt af. Igår startede jeg så på striks keto og med vægttab I sigte 1200 kcal om dagen. Idag har jeg så kastet op. Midt i køen til power i en skraldespand. Er dette normalt? Er det bare kroppen som lige skal håndtager livsstilsændringen?
  Jeg har drukket mindst 2 liter væske inden så tænker ikke det er det.
  -jeg tænker at kontakte min læge men tænker du måske kan have en kvalificeret gæt på om det er normalt for nogle mennesker

  Svar
  • Nej det er bestemt ikke normalt at kaste op.

   Min umiddelbare tanke er, at du spiser for lidt. 1200 kcal er meget lidt, medmindre du er en meget lille person. Især i starten vil du hellere spise for meget end for lidt.

   Og du skal huske at du skal supplere med salt, når du spiser Keto. Mine Keto-bøger gennemgår de ting grundigt og du kan også læse om salt her.

   Og hvis ‘striks Keto’ er et lifesum-udtryk, skal du læse dette indlæg: Lifesumfælden

   Pas godt på dig selv❤️

   Svar