Marry me chicken, eller “vil du gifte dig med mig”-kylling, er en virkelig cremet og smagfuld aftensmad med soltørrede tomater, parmesan, hvidløg og chili. Navnet henviser til, at hvis du laver denne her ret for din date eller partner, skulle personen efter sigende spørge dig med det samme, om I skal giftes (lad mig lige vide, om det virker – eller måske også: vær forsigtig med, hvem du serverer den for 😅).

Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 2 spsk italiensk krydderi
- 3 dl tomatsauce
- 2 dl fløde
- 2 dl kyllingebouillon/hønsebouillon
- 4 fed hvidløg
- 60 g løg
- 100 g soltørrede tomater
- 50 g parmesan revet
- 1 håndfuld basilikum
- 1 tsk chiliflager
- 1-2 spsk hvidvinseddike
- 2 tsk sødning
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Bank kyllingefileterne flade fx med en kagerulle, så de er ca. lige tykke hele vejen igennem.
- Drys med italiensk krydderi, salt og peber på begge sider.
- Steg kyllingen på en pande, ved middel varme, i lidt olie, fx olien fra de soltørrede tomater, til kyllingen er knapt gennemstegt. Læg kyllingen til side et øjeblik.
- Skær løget i skiver og hak hvidløget.
- Hak de soltørrede tomater groft.
- Kom evt. lidt ekstra olie på panden og sauter løg og hvidløg til det bliver klart i farven.
- Tilsæt bouillon, tomatsauce, fløde, chiliflager og soltørrede tomater. Lad det koge op og tykne lidt.
- Smag til med eddike, sødning, salt og peber.
- Hak den friske basilikum og tilsæt den til saucen sammen med parmesan og lad det simre i saucen i et minut eller to.
- Kom kyllingen tilbage på panden og lad den varme igennem i saucen og blive helt gennemstegt.
- Server med lidt ekstra frisk basilikum og evt. med dampede aspargesbroccoli.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. PORTIONCremet kyllingeret
Som jeg har nævnt et par gange, er fløde og tomat altid et hit. Ikke mindst i denne her ‘Marry my chicken’ som virkelig er en ægte “crowd pleaser”, for at citere mine amerikanske kolleger, som har fundet på opskriften. Det gør også, at den faktisk egner sig både til hverdagsmad eller som nem gæstemad.
Marry me chicken kan serveres fx med aspargesbroccoli / bimi broccili, grønne bønner eller bare snittet spidskål.
Lækker mad til sensommeren
Marry me chicken er også en skøn ret her til sensommeren, hvor vi så småt begynder at sætte snuden mod efterår. Jeg er altid fascineret over hvordan der bare stille og roligt sker et skifte i de retter, man har på menuen.
De mange salater fases stille og roligt ud og erstattes af enten grovere kålsalater eller tilberedte grøntsager som tilbehør og retter med saucer sniger sig stille og roligt ind igen.
Jeg er dog ikke sartere end at jeg sagtens kunne spise Marry me chicken hele året.
Vil du have mere sensommermad på tallerkenen og tør du lade mig planlægge din aftensmad i hverdagene, så tag et kig på min Keto Madplan Sensommer.
Den her ret smager virkelig godt..mon man kan fryse resten af saucen ned?
Grunden til at den ikke får alle stjerner er at min hud går bananas hvis jeg får chili.
Mon ikke man kan bruge æbleeddike i stedet for hvidvinseddike. -Og ikke andet så blandet lidt hvidvin og æbleeddike sammen ? 🙂
Det tror jeg sagtens. Det er syren fra eddiken, der er den vigtigste.
Tak for en herlig opskrift, det smagte SÅ godt.
Virkelig god opskrift! 👍
Så lækkert, bliver bestemt en af vores favoritter
Er tomatsauce feks hakkede tomater?
Ja det kunne det fint være. Eller tomatpassata, hvis man vil have uden tomat’klumper’.