Sådan et læs marokkanske kyllingespyd hitter sørme stadig hos de to snart 12-årige på matriklen herhjemme. Mad på pind, du! Den bliver aldrig gammel. Og hvis man så samtidig kan præsentere det som noget fra et andet land. Dette er således ikke bare kyllingespyd men marokkanske kyllingespyd.

Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
Marinade
- 5-6 fed hvidløg
- 1 øko-citron saft herfra
- 6 tsk koncentreret tomatpuré
- 2 tsk gurkemeje
- 1-2 tsk rød chili
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk rødvinseddike
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 3 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk kanel
- salt og friskkværnet peber
Diverse
Sådan gør du
- Skær kyllingen ud i mundrette bidder
- Rør alle ingredienser, på nær mynte, sammen til marinaden
- Kom kylling og marinade i en skål eller en pose og rør godt rundt. Lad kyllingen trække i mindst en time i køleskabet.
- Læg evt grillspydene i vand i ca 30 minutter. Kom kyllingestykkerne på grillspydene.
- Grill spyddene i et par minutter på hver side, til kyllingen er gennemstegt.
- Server med hakket mynte og gerne en lækker salat, fx en taboulésalat med valnødder.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Marokko
Jeg har besøgt Marokko en gang for måske 15-16 år siden, og lad mig bare sige, at jeg ikke var kæmpe fan. Men siden har Marokko jo fået noget af renæssance, så jeg overvejer, om ikke det skal have en chance til en dag.
Maden, vi spiste dernede dengang, var ikke prangende. Jeg husker, at jeg spiste due i kanel, hvilket faktisk ikke var lækkert. Men nu er jeg jo også indehaver af et indre kræsent barn. så måske det spiller ind.
Kyllingespyd
I disse marokkanske kyllingespyd har jeg prøvet at ramme lidt af de samme smage – inkl. kanel, som man altså ikke skal kimse af, hvis det doseres rigtigt.
Kyllingespydene her er krydrede og let syrlige, og det fungerer super lækkert med den friske mynte til. En god blomkålstaboulé med masser af mynte, persille og citron er perfekt tilbehør.
Tak for en lækker opskrift! Mine piger på 3 og 5 år elsker dem – min venindes børn der imod, syntes overhovedet ikke de smagte som nuggets…
Haha, jamen hvem i alverden havde også fortalt dem, at de skulle smage som nuggets? :-D
Ingen overhovedet! Jeg tog bare kommentaren med, fordi det stadig kan overraske mig hvilken mad børn er vant til. For dem er kylling altså lig med nuggets ??
Haha åååh.. goodness, det er jo endnu værre (og også en smule sjovt) :)
Ej, du må tilbage til Marokko! Særligt Marrakech kan jeg anbefale – og jeg synes maden var virkelig lækker!
Jeg er sikker på at Marrakech i dag og Marrakech for 15 år siden er to meget forskellige ting – det var virkelig utrygt dengang, og det er ikke mit indtryk af at det farver oplevelsen i dag :)