Hakket kød er hyppigt på menuen hjemme hos os. Det er nemt, billigt og alle kan lide det. For at det ikke skal blive for kedeligt, finder vi på nye varianter hele tiden. Her er fx en nordafrikansk slags. Vi kan jo kalde dem marokkanske kødboller!

Marokkanske kødboller
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
Kødboller
- 600 g hakket oksekød
- 1 løg finthakket
- 3 fed hvidløg revet
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,25 tsk kanel
- 0,5 tsk cayennepeber
- 2 æg
- 2 tsk loppefrøskaller
- smør eller kokosolie til stegning
- 2 tsk salt og friskkværnet peber
Blomkålscouscous
- 600 g blomkål
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk mynte
- 2 øko-citron skal heraf (og saft lidt længere nede i listen)
- salt
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Ristede og saltede mandler
- 50 g mandler
- 2 tsk olivenolie
- salt
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienserne i en skål, rør dem godt sammen til en fars og form kødboller med en ske.
- Varm en pande op med smør eller kokosolie og steg dem gyldne på begge sider.
Blomkålscouscous
- Skær blomkålen i buketter og kom dem i foodprocessoren sammen med persille, mynte og citronskal.
- Kør med den store kniv, til det hele er findelt, og blomkålen ligner couscous.
- Rør ingredienserne sammen til dressingen og vend dem i blomkålscouscousen kort før servering.
Ristede og saltede mandler
- Varm olivenolie op på panden til middelvarme og kom mandlerne på.
- Drys med venlige mængder salt og rør godt rundt.
- Rist mandlerne, til de begynder at tage lidt farve og lad dem herefter køle af på køkkenrulle. Når de er kolde, hakker du dem groft.
- Fordel de hakkede mandler over blomkålscouscoussalaten.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. PORTIONMarokkanske kødboller med smæk på smagen
Kedelige kødboller er her tryllet om til lækre og krydrede kødboller med masser af marokkanske krydderier. Det pepper hverdagsmaden lidt op Den klassiske couscoussalat har fået byttet couscous til finthakket blomkål og det giver tilbehør med flere grøntsager, flere næringsstoffer og flere kostfibre og samtidig med færre kulhydrater. Hvis det ikke er et WIN af en byttehandel, ved jeg snart ikke.
Opskriften er fra min ældgamle bog Mæt & Slank med LCHF. Mange af retterne deri er unødvendigt komplicerede set med mine nu næsten-10-år-ældre øjne, så derfor finder du den her på Madbanditten i en lidt forenklet version.
0 kommentarer til “Marokkanske kødboller med blomkålscouscous”