Marokkanske kødboller med blomkålscouscous


Hakket kød er hyppigt på menuen hjemme hos os. Det er nemt, billigt og alle kan lide det. For at det ikke skal blive for kedeligt, finder vi på nye varianter hele tiden. Her er fx en nordafrikansk slags. Vi kan jo kalde dem marokkanske kødboller!

Marokkanske kødboller med couscous

Marokkanske kødboller

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
med blomkålscouscous
4
|
30 minutter

Ingredienser

Kødboller

Blomkålscouscous

Ristede og saltede mandler

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne i en skål, rør dem godt sammen til en fars og form kødboller med en ske.
  • Varm en pande op med smør eller kokosolie og steg dem gyldne på begge sider.

Blomkålscouscous

  • Skær blomkålen i buketter og kom dem i foodprocessoren sammen med persille, mynte og citronskal.
  • Kør med den store kniv, til det hele er findelt, og blomkålen ligner couscous.
  • Rør ingredienserne sammen til dressingen og vend dem i blomkålscouscousen kort før servering.

Ristede og saltede mandler

  • Varm olivenolie op på panden til middelvarme og kom mandlerne på.
  • Drys med venlige mængder salt og rør godt rundt.
  • Rist mandlerne, til de begynder at tage lidt farve og lad dem herefter køle af på køkkenrulle. Når de er kolde, hakker du dem groft.
  • Fordel de hakkede mandler over blomkålscouscoussalaten.

Noter

Du kan også stege kødbollerne i ovnen. Opvarm ovnen til 200 grader. Læg kødbollerne på en bageplade med bagepapir i ovnen og kom dem i den varme ovn i ca. 15 minutter. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 492
Kulhydrat 6g
Protein 39g
Fedt 33g

Marokkanske kødboller med smæk på smagen

Kedelige kødboller er her tryllet om til lækre og krydrede kødboller med masser af marokkanske krydderier. Det pepper hverdagsmaden lidt op Den klassiske couscoussalat har fået byttet couscous til finthakket blomkål og det giver tilbehør med flere grøntsager, flere næringsstoffer og flere kostfibre og samtidig med færre kulhydrater. Hvis det ikke er et WIN af en byttehandel, ved jeg snart ikke.

Opskriften er fra min ældgamle bog Mæt & Slank med LCHF. Mange af retterne deri er unødvendigt komplicerede set med mine nu næsten-10-år-ældre øjne, så derfor finder du den her på Madbanditten i en lidt forenklet version.

Marokkanske kødboller med grøntsags couscous

Fit efter 40 starter på mandag

8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.

Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:

👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed

Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40

Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Marokkanske kødboller med blomkålscouscous”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?