Denne marokkanske lammegryde med kikærter er oprindeligt fra min bog Madglad og den smager superdejligt. Jeg er jo ikke lige den største aftager af bælgfrugter og det skyldes flere ting, hvoraf en af dem er at min mave hader dem. Men her, hvor de er brugt i mindre grad, går det fint nok. Og er de et stort problem, er det jo heller ikke dem, der bidrager med den gode smag og kan derfor fint udelades.
Det samme gælder i øvrigt lam, som jeg ved at mange har det stramt med. Byt til oksekød og det går lige så fint.
Ingredienser
- 100 g løg
- 3 fed hvidløg
- smør eller kokosolie til stegning
- 1 spsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk cayennepeber
- 600 g hakket lam eller okse
- 50 g tørrede abrikoser skåret i små stykker (kan udelades men det fungerer godt med lidt sødme i)
- 800 g tomatpassata / mosede tomater
- 4 dl oksebouillon eller grøntsagsbouillon
- 150 g kikærter udblødte men ikke kogte
- salt og friskkværnet peber
Topping og tilbehør
- 800 g blomkål
- 200 g cremefraiche 38%
- 1 lille dusk bredbladet frisk persille
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint.
- Opvarm smør eller kokosolie i en gryde og steg løg og hvidløg og sammen med alle krydderierne.
- Brun kødet ned oveni.
- Tilsæt resten af ingredienserne og lad hele herligheden simre under låg i alt fra 1-4 timer ved meget lav temperatur. Jo længere simretid, jo mere aromatisk smag. Har du en crock pot eller slow cooker kan du med fordel bruge den.
- Hak blomkål til blomkålsris i foodprocessor.
- Portionsanret i skåle og hæld en klat cremefraiche på toppen og drys med hakket persille.
- Server med et stort fad grøntsagsstænger til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Marokkansk lammegryde – perfekt til fryseren
Det er en af den slags retter, der er gode at lave dobbelt af, så man har til mange dage eller til fryser. Når jeg alligevel er i gang laver jeg altid dobbelt op, det gælder de fleste af mine gryderetter. Du finder dem allesammen her.
Gryderet til morgenmad
Især her om vinteren synes jeg, det er skønt at starte dagen med sådan en varmende ret. Og ja, jeg mener spise den til morgenmad.
Jeg ved godt at det kan kræve lidt tilvænning men prøv at spørge dig selv, hvorfor der skal være forskel på det, du spiser morgen og aften. Jeg er sikker på, at du vil komme frem til at det er noget tillært. Og det, du formentlig har lært, er *rigtig morgenmad* er med garanti et stykke vej fra idéen om artsegnet mad. Og så ved du, at du er blevet lullet ind i en marketingsidé, snarere end en sundhedstanke.
Hej.
Du skriver noget om honning og citron, men det synes jeg ikke jeg kan se i opskriften..er det mig der er blevet blind?
Bedste nytårshilsner
Tine
Haha nej, det ved jeg simpelthen ikke hvor kom fra. En tidligere version måske…
Det er altid godt med en opskrift med hakket kød ;-) Men altså, jeg synes ikke at det ser ud som om kikærterne har været med til at koge 1-4 timer på dit billede. Er det en bug i opskriften eller er det bare af hensyn til billedet ?
Det ved jeg ikke lige. Måske er det farverne eller måske brugte jeg forkogte kikærter dem dag. Det kan man sagtens også??