Marokkansk kylling med oliven og citron


Denne opskrift på marokkansk kylling er en nem vej til at forvandle en kedelig hverdagsaftensmad med kylling til et lille festfyrværkeri af smag. Og hvem har ikke brug for det midt i hverdagens monotoni?

Marokkansk kylling med oliven og citron

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
3 timer 40 minutter

Ingredienser

Ras el hanout – hvis du vil blande dit eget

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 175 alm. ovn
  • Bland kyllingelårene med ras el hanout og lad det gerne marinere i et par timer. Dette trin kan udelades men giver ekstra smag.
  • Sauter hvidløget i lidt olie på en pande og læg til side et øjeblik.
  • Brun kyllingen på panden i lidt smør eller kokosolie til skindet er gyldent.
  • Tilsæt hvidløg, bouillon, saltet citron og oliven.
  • Sæt panden i ovnen eller kom det i et ovnfast fad.
  • Steg i ca. 40 minutter til kyllingen er gennemstegt.
  • Drys med hakket persille og mandelsplitter inden servering.
  • Server fx med blomkålsris eller måske en lækker blomkålscouscous

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Marokkansk kylling med oliven og citron

Her kommer lige ulempen: Jeg har brugt saltede citroner i opskriften og de er nærmest umulige at opdrive. At lave dem selv tager en måned og hvem har den slags tid?

I stedet lad mig foreslå noget andet: Lav de saltede citroner, så du har dem til næste gang.

Denne gang kan du i stedet bruge almindelige citronskiver. Det giver slet ikke det samme og skallen kan ikke spises på samme måde, men det smager stadig godt.

Er man så heldig at kunne opdrive den citrusfrugt, der hedder Buddhas hånd, kan den også bruges i en snæver vending. Her kan man spise det hele og den kommer lidt tættere på smagsmæssigt.

Ras el hanout er en marokkansk krydderiblanding, som fås i de fleste større supermarkeder. Kan du ikke finde den, har jeg skrevet et forslag til at lave din egen ind nederst.

Og nu er vi vist ved at være klar til at lave marokkansk kylling.

Prøv også: Marokkansk lammegryde med kikærter

Marokkansk kylling med oliven og citron

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

 

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Marokkansk kylling med oliven og citron”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hejsa – jeg har lige lavet den skønne græskarsuppe, med den hjemmelavede Ras el hanout.

    Er det muligt at lægge opskriften på Ras el hanout ud som en separat opskrift? Mest fordi den smarte madplansfunktion laver de lige så smarte indkøbslister – og så er det ærgerligt at skulle sidde og finde ud af hvilke varer, man så lige skal sløjfe, når nu man ikke har i sinde at lave Marokkansk kylling…. Gi’r det mening?
    Mvh Stine

    Svar
    • Hej Stine
      Det er en fantastisk idé! Vi ser lige på at få oprettet ras el hanout ud som selvstændig opskrift👍🏼

      Svar
  2. De syltede citroner fåes så godt som i alle udenlandske grønthandlere
    Man får en god str spand til 25kr ?

    Svar
  3. Da du formodentlig taler fransk, kan du finde en masse gode opskrifter fra det marrokanske køkken ved at google”livres de cuisine marocaine” Jg bor i Spanien, er pensionist men tidligere restauratør, har spist lokalt i 75 lande og Marokko er sammen med Tyrkiet fantastisk til gastronomi. De er ikke alene. Men der er maget der kan laves med produkter der også er tilgængelig lidt uden for de store og dyre shoppingcentre i byerne. Spansk Gastronomi er heller ikke at foragte.

    Svar
  4. Det bedste måltid jeg nogensinde har smagt er kylling med oliven og saltede citroner – på et lille undseeligt spisested i Marakech. Det var guddommeligt, og jeg vil glæde mig til at lave denne – og i dag vil jeg lægge ud med at lave de saltede citroner, så jeg har en supergod smagsoplevelse til gode i starten af det nye år! Der vil det helt sikkert også være lækkert efter al den tunge julemad.

    Svar
    • Ej så hyggeligt!

      Og ja, de saltede citroner er værd at vente på og fantastisk at have dem at glæde sig til på den anden side af nytår❤️

      Svar