Denne opskrift på marokkansk kylling er en nem vej til at forvandle en kedelig hverdagsaftensmad med kylling til et lille festfyrværkeri af smag. Og hvem har ikke brug for det midt i hverdagens monotoni?

Marokkansk kylling med oliven og citron
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 kg kyllingebryst én hel eller kyllingelår
- 2 dl bouillon gerne kyllingebouillon eller hjemmelavet grøntsagsbouillon
- 2 fed hvidløg hakket
- 100 g oliven gerne blandede
- 1 saltsyltet citron skåret i små tern
- 1 spsk Ras el hanout
- smør eller kokosolie til stegning
- 20 g hakkede mandler
- frisk persille til drys
Ras el hanout – hvis du vil blande dit eget
- 2 spsk stødt spidskommen
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk stødt muskatnød
- 1 knsp cayennepeber
- 1 knsp allehånde
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 175 alm. ovn
- Bland kyllingelårene med ras el hanout og lad det gerne marinere i et par timer. Dette trin kan udelades men giver ekstra smag.
- Sauter hvidløget i lidt olie på en pande og læg til side et øjeblik.
- Brun kyllingen på panden i lidt smør eller kokosolie til skindet er gyldent.
- Tilsæt hvidløg, bouillon, saltet citron og oliven.
- Sæt panden i ovnen eller kom det i et ovnfast fad.
- Steg i ca. 40 minutter til kyllingen er gennemstegt.
- Drys med hakket persille og mandelsplitter inden servering.
- Server fx med blomkålsris eller måske en lækker blomkålscouscous
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Marokkansk kylling med oliven og citron
Her kommer lige ulempen: Jeg har brugt saltede citroner i opskriften og de er nærmest umulige at opdrive. At lave dem selv tager en måned og hvem har den slags tid?
I stedet lad mig foreslå noget andet: Lav de saltede citroner, så du har dem til næste gang.
Denne gang kan du i stedet bruge almindelige citronskiver. Det giver slet ikke det samme og skallen kan ikke spises på samme måde, men det smager stadig godt.
Er man så heldig at kunne opdrive den citrusfrugt, der hedder Buddhas hånd, kan den også bruges i en snæver vending. Her kan man spise det hele og den kommer lidt tættere på smagsmæssigt.
Ras el hanout er en marokkansk krydderiblanding, som fås i de fleste større supermarkeder. Kan du ikke finde den, har jeg skrevet et forslag til at lave din egen ind nederst.
Og nu er vi vist ved at være klar til at lave marokkansk kylling.
Prøv også: Marokkansk lammegryde med kikærter
Hvis jeg ikke har en saltet citron… erstatter jeg så med saft og revet skal fra en citron?
Jeg har ikke andre forslag end dem, jeg skriver under opskriften…
Ah, beklager 🙈 Det prøver jeg! Tak!!
Hejsa – jeg har lige lavet den skønne græskarsuppe, med den hjemmelavede Ras el hanout.
Er det muligt at lægge opskriften på Ras el hanout ud som en separat opskrift? Mest fordi den smarte madplansfunktion laver de lige så smarte indkøbslister – og så er det ærgerligt at skulle sidde og finde ud af hvilke varer, man så lige skal sløjfe, når nu man ikke har i sinde at lave Marokkansk kylling…. Gi’r det mening?
Mvh Stine
Hej Stine
Det er en fantastisk idé! Vi ser lige på at få oprettet ras el hanout ud som selvstændig opskrift👍🏼
De syltede citroner fåes så godt som i alle udenlandske grønthandlere
Man får en god str spand til 25kr ?
Er det sandt? Det var da dagens bedste tip! Tak❤️
Da du formodentlig taler fransk, kan du finde en masse gode opskrifter fra det marrokanske køkken ved at google”livres de cuisine marocaine” Jg bor i Spanien, er pensionist men tidligere restauratør, har spist lokalt i 75 lande og Marokko er sammen med Tyrkiet fantastisk til gastronomi. De er ikke alene. Men der er maget der kan laves med produkter der også er tilgængelig lidt uden for de store og dyre shoppingcentre i byerne. Spansk Gastronomi er heller ikke at foragte.
Ej hvor fantastisk at høre. Tak :)
Fin Kylling med saltede citroner. Men hvorfor anbefaler du ikke at bruge olie istedet for smør, da smør ikke er så almindeligt i Marokko, men de producerer faktisk udmærkede oliven olier – neutrale olier.
Jeg foretrækker at stege i smør men vil man hellere stege i olie, gør man bare det,
Det bedste måltid jeg nogensinde har smagt er kylling med oliven og saltede citroner – på et lille undseeligt spisested i Marakech. Det var guddommeligt, og jeg vil glæde mig til at lave denne – og i dag vil jeg lægge ud med at lave de saltede citroner, så jeg har en supergod smagsoplevelse til gode i starten af det nye år! Der vil det helt sikkert også være lækkert efter al den tunge julemad.
Ej så hyggeligt!
Og ja, de saltede citroner er værd at vente på og fantastisk at have dem at glæde sig til på den anden side af nytår❤️