Marineret kylling med myntedip og spicy kålsalat


Kylling, som har fået lov til at marinere i et syrnet mejeriprodukt, bliver helt mørt og lækkert at spise. Her har kyllingen fået lov til at marinere i den lækreste indiske yoghurtmarinade med blandt andet hvidløg, ingefær og garam masala. Så lækkert!

Hvor længe før kan man marinere kylling?

Marineret kylling bliver oftest bedst, hvis marinaden får lov til at afgive smag henover nogle timer. Som regel forbereder jeg det et par timer eller dagen før. Særligt med yoghurt-marinade opnår du den bedste effekt og smag ved, at lade det marinere længe, men ikke længere end 24 timer.

Her har jeg serveret marineret kylling med en myntedip og en frisk kålsalat med avokadodressing som tilbehør. Så frisk og lækker ret.

Tandoorikylling med myntedip og spyci kålsalat

Marineret kylling

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
med myntedip og spicy kålsalat
4
|
45 minutter

Ingredienser

Indisk marinade

Spicy kålsalat

Myntedip

Avokado-dressing

Sådan gør du

  • Kom kyllingen i et fad og rør ingredienserne til marinaden godt sammen.
  • Kom marinaden i fadet og vend fileterne godt rundt.
  • Sæt fadet i køleskabet og lad kyllingefileterne marinere i min. 2 timer og gerne natten over.
  • Opvarm ovnen til 180 grader og steg dem i oven i 25-30 minutter, til de er gennemstegte.

Spicy kålsalat

  • Snit spidskålen meget fint.
  • Skær agurken på langs, fjern kødet med kernerne i midten med en ske og skær agurken i fine, aflange stave.
  • Skær sukkerærter i halve og hak rødløget fint.
  • Halver chilien, fjern kernerne og hak chilikødet fint. Hak urterne fint.

Avokado-dressing

  • Del avokadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske.
  • Blend eller mos avokado, citronsaft, olivenolie med salt og cayennepeber.
  • Smag til med salt.

Myntedip

  • Skær agurkestykket igennem på langs og fjern de våde kerner med en ske og skær agurken i tern.
  • Rør dippen sammen i en skål og kom agurketernene i til sidst.
  • Anret kyllingen på en tallerken med kålsalaten på siden.
  • Fordel avokado-dressingen over kålsalaten og drys med peanuts.
  • Læg til sidst en klat myntedip ved siden af.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 503
Kulhydrat 16g
Protein 52g
Fedt 24g

Hvordan marinerer man kylling bedst?

Der er rigtig mange muligheder ift. at marinere kylling. Ofte består en marinade af en blanding af forskellige krydderier og eksempelvis olivenolie og/eller citronsaft eller balsamico som fx her balsamicomarineret kylling eller kylling i limemarinade.

I denne her marinade er der yoghurt, som er med til at gøre kyllingen både mør og saftig. Der kan også bruges kærnemælk, cremefraiche eller lignende. Det gode ved at marinere kylling i et syrnet mejeriprodukt er, at fx yoghurt indeholder mælkesyre og enzymer, der blødgør kødet og giver det en mere saftig og mør konsistens.

Mere marinade

Hvis du gerne vil have inspiration til flere marinader der er gode til kylling, kan du tage et kig på kylling i estragonmarinade, harissa-kylling (kylling i chili-marinade), sesammarinerede kyllingelår, glaserede kyllingelår eller den dristige tequila-lime kylling.

Indisk marineret kylling med mynte

Fit efter 40 starter på mandag

8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.

Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:

👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed

Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40

Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Marineret kylling med myntedip og spicy kålsalat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?