Her får du en opskrift på marineret flanksteak, der er marineret i den lækreste marinade med soja, ingefær, hvidløg, lime og sesamolie. Udover at marinaden giver en god og mør flank, så smager det også virkelig lækkert.
Flank steak er jo ikke det allermest interessante stykke kød i sig selv. Men til gengæld er det magert, proteinrigt og ofte også til at betale. At marinere flanksteak i en lækker marinade, og særligt som her en marinade, der indeholder noget syre, gør noget godt for mørheden. Normalt anbefaler man kun at lade kød marinere i et par timer, men jeg endte (ved et uheld) med at have min liggende i 24 timer, og det blev virkelig mørt og lækkert.
Ingredienser
- 450 g flanksteak
Marinade
- ½ dl sojasauce eller glutenfri tamari
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk sesamolie
- 1 fed hvidløg fintrevet
- 2 tsk frisk ingefær fintrevet
- 2 tsk chilisauce kan udelades
Til servering
- 2 stængler forårsløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør marinaden sammen.
- Læg kødet i marinade i enten en beholder eller frysepose og lad den marinere deri i et par timer eller gerne til næste dag.
Efter marinaden
- Steg flanksteaken ved høj varme på enten udendørsgrillen eller (grill)pande indendørs, ca. 3-4 minutter på hver side
- Lad den hvile lidt.
- Skær den i tynde skiver mod fibrene og drys med forårsløg, salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Marineret flank steak
Flank, der er marineret, er som regel noget lækrere end bare en plain flank stegt på panden eller grillen. Ofte kan du også købe marineret flank i supermarkeder. Dem køber jeg dog aldrig. Jeg foretrækker at lave min egen marinade, så jeg både kan ramme den smag, jeg foretrækker og også selv styre, hvilke ingredienser, der er brugt.
Den bedste marinade til flank
Sojamarinade gør det virkelig godt til flanksteak. Marinaden, jeg har brugt her, er lidt asiatisk inspireret med soja, lime, hvidløg og ingefær og så en smule sesamolie, der giver en skøn dybde. Marineret flank blev pludselig meget lækrere!
Du kan bruge marinaden her til andre stykker kød også – den er fx god til kylling også. Her tilsætter jeg tit noget koncentreret tomatpuré eller ketchup – det elsker mine unger. Sødmen gør noget virkelig godt for kyllingen.
Alternativ til flank steak
Et stykke kød, der virkelig har vundet vores hjerter herhjemme, er flap meat. Det minder en smule om flanksteak men har højere fedtindhold og det giver bare lidt bedre smag og mørhed. Som flanken fås flap også i forskellig kvalitet. Jeg køber en hos Nemlig til hverdagsbrug men en lækker flap hos Kødriget til når det skal være ekstra lækkert. Det er blevet vores foretrukne gæstekød.
Har jeg købt den lækre flap, marinerer jeg den ikke. Det er næsten synd, når den er så lækker i sig selv. Hverdagsvarianten kan jeg godt finde på at marinere og så bare kyle i airfryeren, som denne her: Airfryer flap meat
0 kommentarer til “Marineret flank steak”