Marineret flank steak


Her får du en opskrift på marineret flanksteak, der er marineret i den lækreste marinade med soja, ingefær, hvidløg, lime og sesamolie. Udover at marinaden giver en god og mør flank, så smager det også virkelig lækkert.

Flank steak er jo ikke det allermest interessante stykke kød i sig selv. Men til gengæld er det magert, proteinrigt og ofte også til at betale. At marinere flanksteak i en lækker marinade, og særligt som her en marinade, der indeholder noget syre, gør noget godt for mørheden. Normalt anbefaler man kun at lade kød marinere i et par timer, men jeg endte (ved et uheld) med at have min liggende i 24 timer, og det blev virkelig mørt og lækkert.

Marineret flank steak

Marineret flank steak

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 minutter

Ingredienser

Marinade

Til servering

Sådan gør du

  • Rør marinaden sammen.
  • Læg kødet i marinade i enten en beholder eller frysepose og lad den marinere deri i et par timer eller gerne til næste dag.

Efter marinaden

  • Steg flanksteaken ved høj varme på enten udendørsgrillen eller (grill)pande indendørs, ca. 3-4 minutter på hver side
  • Lad den hvile lidt.
  • Skær den i tynde skiver mod fibrene og drys med forårsløg, salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Marineret flank steak

Flank, der er marineret, er som regel noget lækrere end bare en plain flank stegt på panden eller grillen. Ofte kan du også købe marineret flank i supermarkeder. Dem køber jeg dog aldrig. Jeg foretrækker at lave min egen marinade, så jeg både kan ramme den smag, jeg foretrækker og også selv styre, hvilke ingredienser, der er brugt.

Den bedste marinade til flank

Sojamarinade gør det virkelig godt til flanksteak. Marinaden, jeg har brugt her, er lidt asiatisk inspireret med soja, lime, hvidløg og ingefær og så en smule sesamolie, der giver en skøn dybde. Marineret flank blev pludselig meget lækrere!

Du kan bruge marinaden her til andre stykker kød også – den er fx god til kylling også. Her tilsætter jeg tit noget koncentreret tomatpuré eller ketchup – det elsker mine unger. Sødmen gør noget virkelig godt for kyllingen.

Alternativ til flank steak

Et stykke kød, der virkelig har vundet vores hjerter herhjemme, er flap meat. Det minder en smule om flanksteak men har højere fedtindhold og det giver bare lidt bedre smag og mørhed. Som flanken fås flap også i forskellig kvalitet. Jeg køber en hos Nemlig til hverdagsbrug men en lækker flap hos Kødriget til når det skal være ekstra lækkert. Det er blevet vores foretrukne gæstekød.

Har jeg købt den lækre flap, marinerer jeg den ikke. Det er næsten synd, når den er så lækker i sig selv. Hverdagsvarianten kan jeg godt finde på at marinere og så bare kyle i airfryeren, som denne her: Airfryer flap meat

Marineret flank steak

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Marineret flank steak”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?