Står du også tit og mangler en god marinade til kylling, kød eller fisk, så har jeg lavet fem gode opskrifter til dig her. Især når man griller, er det lækkert at have en god marinade, der kan give god smag til kødet. Samtidig kan marinaderne også være det, der lige giver lidt variation, så man ikke spiser den samme kylling eller den samme kotelet hver dag.

Marinade til kylling, kød og fisk
Føj til favoritter Print PinIngredienser
Græsk marinade (god til kylling og gris)
- 150 g græsk yoghurt 10%
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk rødvinseddike
- 2 spsk frisk dild hakket
- 1 tsk tørret oregano
- 1 spsk citronskal fra økologisk citron
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg revet
- salt og friskkværnet peber
Citron-rosmarin-marinade (god til kylling og fisk)
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep evt. lidt mere
- 2 spsk frisk rosmarin
- 1 tsk sødning fx Sukrin Gold eller Sukrinsirup
- 0,5 tsk salt
- friskkværnet peber
Italiensk marinade
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- 0,5 tsk piment d’espelette erstat evt. med stærk paprika
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Spicy marinade (god til gris og okse)
- 1 dl olivenolie
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 tsk løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 0,25 tsk røget paprika
- 0,5 tsk sød paprika
- 0,25 tsk cayennepeber
- 1 tsk sødning fx Sukrin Gold eller Sukrinsirup
Sojamarinade (god til kylling og gris)
- 1 dl sojasauce eller glutenfri tamari eller glutenfri tamari
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk sesamolie
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk sødning fx Sukrin Gold eller Sukrinsirup
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen og mariner kødet heri.
- Jo længere marinering – jo bedre smag.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Om sødning
Brug den type sødning du har og foretrækker. I Low Carb-regi vil Sukrin/Sukrin Gold ofte være et fint valg men jeg kunne også godt finde på at lade det falde under bagatelgrænsen at bruge helt almindeligt rørsukker.
Marinade til kylling, kød eller fisk
Dybest set kan alle opskrifterne på marinade bruges til alle typer kød og det er også kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad du vil smagssætte dem med. Alligevel har jeg lige lavet et lille bud på, hvad jeg synes, de er mest velegnede til. Men lad dig ikke begrænse af det.
Og inden vi kommer til opskrifterne på marinade, vil jeg også lige slå et slag for både den hjemmelavede BBQ-sauceog den lækre Teriyaki-sauce. De to fortjener at blive nævnt også.
Hej Jane,
Jeg nyder godt at alle dine opskrifter som et tillæg til dine bøger og 5 ugers kostplaner.
Men kunne man ikke gøre opskrifterne printvenlig?
Det er langt nemmere at have dem printet ud når de skal bruges og så samler jeg alle mine ynglings opskrifter ❤️
Jo helt sikkert. Men som du måske ved, arbejder vi på højtryk på en helt ny blog (og har gjort det i snart 18 mdr😭), som vi håber at kunne lancere sidst på måneden. Men derfor bruger vi ikke tid på at udvikle på den gamle side længere.
Ved det er et ældre opslag men det er så godt at kunne vende tilbage til feks i dag da jeg står med noget kedelig kylling? TAK
Ej hvor dejligt at høre – så godt, de bliver brugt :)
I dag prøvede jeg soyamarinaden. Synes helt ærligt den lød lidt special. Men den var super til kylling. En gang bønnefritter og lidt estragonmayo så var der et nemt og virkelig lækkert måltid?
Hej
Jeg vejre ca135 kg og har brug for at tabe mig mindst til 90 kg, men vil stadig være overvægtig da jeg måler 172 cm
Hilsen susanne
Hej Susanne
Velkommen til. Et godt sted at starte er med min bog Keto på 4 uger. Med den får du en hurtig forståelse for hvad det kræver at gå ned i vægt med Keto og en masse nemme og dejlige opskrifter. Find bogen her: https://www.madbanditten.dk/keto-paa-4-uger/