Disse marcipansnitter indeholder ganske få kulhydrater og næsten ikke noget sukker. Det gør dem perfekte til dig, der gerne vil spise sukkerfrit i julen eller som bare gerne vil begrænse indtaget af sukker.
Dette er lidt af en snyde-opskrift. Der er godt nok kun to ingredienser, men den ene er min hjemmelavede nougat, men den anden er faktisk færdigkøbt (sukkerfri) marcipan. Læs mere om det valg under opskriften.
Den hjemmelavede nougat betyder jo altså, at der er lidt forarbejde, før du kan gå i gang med disse skønne marcipansnitter.
Find alle mine juleopskrifter her
Marcipansnitter
Føj til favoritter UdskrivIngredienser
- 200 g sukkerfri marcipan
- 100 g Hjemmelavet nougat eller anden sukkerfri nougat
Sådan gør du
- Halver marcipanen på den lange led, så du får to ens stykker.
- Rul marcipanen lidt tyndere ud med en kagerulle.
- Skær skiver på langs af nougaten med en osteskærer og fordel nougaten ovenpå en af marcipanstykkerne, så det dækker marcipanen nogenlunde.
- Læg den anden marcipanplade ovenpå og rul evt. lidt med kagerullen så de tre lag bliver mast sammen.
- Skær kanterne af og skær resten ud i ”ruder”.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Marcipan uden sukker
Den anden ingrediens er sukkerfri marcipan (reklamelink). Det er lidt et kompromis, for egentlig vil jeg helst bruge min hjemmelavede marcipan. Men selvom jeg synes, den er skøn, også i julekonfekt, så synes jeg, den smuldrer lige rigeligt i en opskrift som denne.
Jeg havde tidligere smagt Sukrin Marcipanen og syntes, at den faktisk var ret vellykket i smag og konsistens, så det var oplagt at bruge den.
Personligt synes jeg, at både almindeligt marcipan og nougat er alt, alt for sødt. Når du laver den selv, har du mulighed for selv at justere hvor sød den skal være, jeg bruger SukrinMelis (reklamelink) til at søde med både i min hjemmelavede nougat – og marcipan.
Konfekt og julesmåkager
Vi kommer vist ikke udenom, at julen bare lægger op til, at der skal indtages flere godter, konfekt og småkager, end på andre tider af året. Og det kan være svært med alle de fristelser, der konstant er tilstede, uanset hvor man er.
Det fortæller jeg også lidt om i min Julespecial podcast, hvor jeg også giver nogle gode råd til, at komme “igennem” julemåneden og fortæller lidt om, hvad jeg selv gør i december.
Jeg har også lavet en masse sukkerfri alternativer til den almindelige konfekt og julegodter, såsom disse marcipansnitter, men også brunkager, vaniljekranse, æbleskiver, baileystrøfler og brændte mandler uden sukker – du finder flere opskrifter her: Juleopskrifter.
Har du erfaring med om de færdige konfektstykker kan fryses ned? Eller bør man højst lægge dem i køleskabet i 2-3 dage?
Jeg har tit frosset konfekt. Det går helt fint.