Marcipan-is lavet i Ninja Creami ismaskinen er virkelig lækker. Faktisk er marcipan-is jo bare ret lækkert men denne opskrift egner sig kun til Ninja Creami. Aner du ikke hvad det er for en Ninja, jeg taler om, kan du starte med at læse indlægget her: Ninja Creami ismaskine
Her er det mere eller mindre bare grundopskriften, jeg har lavet og så har jeg tilsat lidt mandelessens. Det er altid svært med mandelessens, fordi det skal doseres så forsigtigt. Put for lidt i og isen smager af ingenting og put for meget i og isen bliver overparfumeret. Jeg landede på en lille tsk til hele portionen og det synes jeg passede meget godt.
Lidt chokoladestykker ville have klædt min marcipan is, så det har jeg skrevet ind i opskriften, så du ikke glemmer det som mig.
Udstyr
Ingredienser
- 20 g flødeost naturel
- 50 g SukrinMelis eller anden sødning
- 150 ml fløde
- 230 ml sødmælk
- 1 knsp vaniljepulver
- 1 tsk mandelessens
Valgfrit til topping
- mørk chokolade 70-85% hakket
Sådan gør du
- Blend, rør eller pisk alle ingredienserne sammen. Jeg gør det med Bamix stavblenderen på den langsomme funktion.
- Hæld hele herligheden i is-beholderen til Ninjaen og sæt i fryser på en plan overflade i 24 timer.
Efter mindst 24 timer
- Tag ud af fryser og lad den stå på køkkenbordet i 10 minutter (kan springes over men jeg synes, den bliver bedst sådan)
- Sæt beholderen i Ninja Creami og kør på 'icecream'. Er den stadig 'krummet' når den er færdig, kører du 'respin'.
- Har du lidt mørk chokolade, kan du hakket det og drysse lidt over. Du kan også køre chokoladestykkerne ned i og køre 'extra' (men så skal du IKKE respinne først).
- TIP: Spiser du ikke hele beholderen, glatter du overfladen så den er helt flad og sætter isen tilbage i fryseren. Næste gang du vil have is, kører du bare 'icecream' igen.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Cremet og lækker is med få kulhydrater
Man kan virkelig lave lækker og kulhydratfattig is i Ninja Creamien, men jeg vil gerne minde om, at det ikke gør, at kalorierne fordamper. For det gør de altså desværre ikke. Så selvom der er få kulhydrater i, er dette stadig en dessert og ikke noget, man kan spise ad libitum. I hvert fald ikke hvis vægttab er målet.
Men vil man gerne spise is en dag, er dette et super anstændigt valg, synes jeg, og man slipper for blodsukkerstigninger og cravings efterfølgende (medmindre sødemidlerne trigger, hvilket nogle oplever). Men kan du lide mazarin/marcipan, vil du med garanti kunne lide denne marcipanis også.
Creami is med sukrin melis som altid værende en bestanddel af opskriften – betyder det ikke, at man ved 50 g sukrin melis får
50 g kulhydrater i portionen? Det er vel ikke så keto-venligt?
Hej Tilly
Kulhydraterne fra sukrin kommer fra sukkeralkoholen erythritol, som ikke optages i kroppen, så dem kan du lade helt være med at tælle med.
I Danmark skal sukkeralkoholer deklareres som kulhydrat, fordi de ofte optages i nogen grad. Men erythritol er undtagelsen.
Hej Jane
Indledningsvist tak for fantastiske og ikke mindst ernæringsrige opskrifter, særligt med gode introduktioner til de respektive opskrifter og tillige råvarerne / ingredienserne, der indgår heri. Din ernæringsfaglige viden og tilgang til opskrifterne er virkelig både inspirerende og lærerig :-) Også, hvis man bare praktiserer meget liberal Low Carb, som jeg selv pt. gør.
Endvidere tak for ærligt at have skrevet om og udbredt kendskab til Ninja Creami-ismaskinen og dens muligheder (og ikke i kommerciel sammenhnæng :-)). Nu har jeg selv anskaffet mig én, og du havde helt ret, det er virkelig fantastisk is, og ikke mindst sundere is, som man selv kan lave i denne.
Derfor har dine opskrifter (og de mange spændende kombinationer) på “Ninja-is” været til stor inspiration. Så jeg tænkte på, om du havde flere i støbeskeen? Endvidere nævnte du vist i en anden kommentar, at du på et tidspunkt havde lavet en mokkais. Er det en, som du vil dele?
Igen tak for dit arbejde og for at dele al din viden, hvilket i høj grad bidrager til vores andres sundhed og bedre hjemmelavet mad :-)
Mvh. Miriam
Hej Miriam
Så dejligt du kan bruge det, jeg laver – inkl. isen. Jeg skal lige arbejde lidt videre med mokkaisen før jeg er helt tilfreds. Jeg er startet med at bytte ca. halvdelen af mælken med stærkbrygget kaffe men jeg bøvler lidt med forholdet mellem mælk/fløde. Egentlig vil jeg gerne have mere fløde i men jeg synes, konsistensen bliver dårligere end når der er mere mælk. Som om den krummer mere. Så jeg skal lige give det et par ekstra forsøg :)
Hej Jane,
Nu ved jeg at du ikke altid selv behøver sødning, jeg er nysgerrig på om du mon har prøvet at springe den over? Jeg er ret fristet til at købe en Ninja, men gider ikke sødning, og synes normalt fløde giver en dejlig sød smag. Så er lidt spændt på om det bare er helt off at droppe sukker i normal form eller erstatning? Jeg lover højt og helligt ikke at hænge dig op på svaret :-)
Bedste hilsener
Camilla
Jeg har ikke prøvet det endnu, men mit gæt er, at det bliver for tamt i smagen. Jeg er stadig lidt novice her men mistænker, at det ikke fungerer så godt med fx fuld fløde. Det er som den bliver overpisket og den bliver sær og krummet i konsistensen. Så det skal ligesom være fløde + mælk eller anden væske og jeg tror, det bliver for fladt uden noget andet i…