Marcipan-is (Ninja Creami)


Marcipan-is lavet i Ninja Creami ismaskinen er virkelig lækker. Faktisk er marcipan-is jo bare ret lækkert men denne opskrift egner sig kun til Ninja Creami. Aner du ikke hvad det er for en Ninja, jeg taler om, kan du starte med at læse indlægget her: Ninja Creami ismaskine

Her er det mere eller mindre bare grundopskriften, jeg har lavet og så har jeg tilsat lidt mandelessens. Det er altid svært med mandelessens, fordi det skal doseres så forsigtigt. Put for lidt i og isen smager af ingenting og put for meget i og isen bliver overparfumeret. Jeg landede på en lille tsk til hele portionen og det synes jeg passede meget godt.

Lidt chokoladestykker ville have klædt min marcipan is, så det har jeg skrevet ind i opskriften, så du ikke glemmer det som mig.

Marcipan-is i Ninja Creami

Marcipan is

Føj til favoritter Print Pin
Ninja Creami
1 bøtte
|
1 day

Ingredienser

Valgfrit til topping

Sådan gør du

  • Blend, rør eller pisk alle ingredienserne sammen. Jeg gør det med Bamix stavblenderen på den langsomme funktion.
  • Hæld hele herligheden i is-beholderen til Ninjaen og sæt i fryser på en plan overflade i 24 timer.

Efter mindst 24 timer

  • Tag ud af fryser og lad den stå på køkkenbordet i 10 minutter (kan springes over men jeg synes, den bliver bedst sådan)
  • Sæt beholderen i Ninja Creami og kør på 'icecream'. Er den stadig 'krummet' når den er færdig, kører du 'respin'.
  • Har du lidt mørk chokolade, kan du hakket det og drysse lidt over. Du kan også køre chokoladestykkerne ned i og køre 'extra' (men så skal du IKKE respinne først).
  • TIP: Spiser du ikke hele beholderen, glatter du overfladen så den er helt flad og sætter isen tilbage i fryseren. Næste gang du vil have is, kører du bare 'icecream' igen.

Noter

Energiberegningen er til hele bøtten, altså den fulde portion. Det betyder ikke, at det nødvendigvis er den portion, du spiser. Hos os går en bøtte fint at dele mellem 2 personer og nogle gange tre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Cremet og lækker is med få kulhydrater

Man kan virkelig lave lækker og kulhydratfattig is i Ninja Creamien, men jeg vil gerne minde om, at det ikke gør, at kalorierne fordamper. For det gør de altså desværre ikke. Så selvom der er få kulhydrater i, er dette stadig en dessert og ikke noget, man kan spise ad libitum. I hvert fald ikke hvis vægttab er målet.

Men vil man gerne spise is en dag, er dette et super anstændigt valg, synes jeg, og man slipper for blodsukkerstigninger og cravings efterfølgende (medmindre sødemidlerne trigger, hvilket nogle oplever). Men kan du lide mazarin/marcipan, vil du med garanti kunne lide denne marcipanis også.

Marcipan-is i Ninja Creami

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Marcipan-is (Ninja Creami)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Creami is med sukrin melis som altid værende en bestanddel af opskriften – betyder det ikke, at man ved 50 g sukrin melis får
    50 g kulhydrater i portionen? Det er vel ikke så keto-venligt?

    Svar
    • Hej Tilly
      Kulhydraterne fra sukrin kommer fra sukkeralkoholen erythritol, som ikke optages i kroppen, så dem kan du lade helt være med at tælle med.
      I Danmark skal sukkeralkoholer deklareres som kulhydrat, fordi de ofte optages i nogen grad. Men erythritol er undtagelsen.

      Svar
  2. Hej Jane

    Indledningsvist tak for fantastiske og ikke mindst ernæringsrige opskrifter, særligt med gode introduktioner til de respektive opskrifter og tillige råvarerne / ingredienserne, der indgår heri. Din ernæringsfaglige viden og tilgang til opskrifterne er virkelig både inspirerende og lærerig :-) Også, hvis man bare praktiserer meget liberal Low Carb, som jeg selv pt. gør.

    Endvidere tak for ærligt at have skrevet om og udbredt kendskab til Ninja Creami-ismaskinen og dens muligheder (og ikke i kommerciel sammenhnæng :-)). Nu har jeg selv anskaffet mig én, og du havde helt ret, det er virkelig fantastisk is, og ikke mindst sundere is, som man selv kan lave i denne.

    Derfor har dine opskrifter (og de mange spændende kombinationer) på “Ninja-is” været til stor inspiration. Så jeg tænkte på, om du havde flere i støbeskeen? Endvidere nævnte du vist i en anden kommentar, at du på et tidspunkt havde lavet en mokkais. Er det en, som du vil dele?

    Igen tak for dit arbejde og for at dele al din viden, hvilket i høj grad bidrager til vores andres sundhed og bedre hjemmelavet mad :-)

    Mvh. Miriam

    Svar
    • Hej Miriam
      Så dejligt du kan bruge det, jeg laver – inkl. isen. Jeg skal lige arbejde lidt videre med mokkaisen før jeg er helt tilfreds. Jeg er startet med at bytte ca. halvdelen af mælken med stærkbrygget kaffe men jeg bøvler lidt med forholdet mellem mælk/fløde. Egentlig vil jeg gerne have mere fløde i men jeg synes, konsistensen bliver dårligere end når der er mere mælk. Som om den krummer mere. Så jeg skal lige give det et par ekstra forsøg :)

      Svar
  3. Hej Jane,

    Nu ved jeg at du ikke altid selv behøver sødning, jeg er nysgerrig på om du mon har prøvet at springe den over? Jeg er ret fristet til at købe en Ninja, men gider ikke sødning, og synes normalt fløde giver en dejlig sød smag. Så er lidt spændt på om det bare er helt off at droppe sukker i normal form eller erstatning? Jeg lover højt og helligt ikke at hænge dig op på svaret :-)

    Bedste hilsener

    Camilla

    Svar
    • Jeg har ikke prøvet det endnu, men mit gæt er, at det bliver for tamt i smagen. Jeg er stadig lidt novice her men mistænker, at det ikke fungerer så godt med fx fuld fløde. Det er som den bliver overpisket og den bliver sær og krummet i konsistensen. Så det skal ligesom være fløde + mælk eller anden væske og jeg tror, det bliver for fladt uden noget andet i…

      Svar