Mangosalsa


Mangosalsa er skøn at have på bordet til sommerens grillretter. Den er nem at lave og bidrager med både sødme, syrlighed og lidt bid. Du kan både lave den helt finthakket som salsa eller lidt grovere hakket som salat og bruge den som tilbehør.

Mangosalsa vinder ved sin kombination af søde, syrlige og spicy smage. Den friske, modne mango giver salsaen sødme og saft, avokadoen giver den lækre cremethed og lime giver det syrlige twist. En smule frisk hakket chili tilføjer det krydrede element, der spiller så godt sammen med mangoens naturlige sødme. Tilsæt lidt hakket løg og koriander, og du har en salsa, der er perfekt til enhver anledning.

Jeg havde lidt tomat i min også. Det er vist ikke helt traditionelt men jeg synes, det gik superfint i også.

Mangosalsa opskrift

Mangosalsa

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær mango, avokado og tomat i små tern.
  • Hak løg fint.
  • Hak chilien (lad kun enkelte kerner sidder tilbage)
  • Hak koriander.
  • Bland det hele i en skål. Vend hele herligheden i limesaft og smag til med salt og peber.

Noter

Portionsstørrelsen her er beregnet til, at mangosalsaen bruges som smagsgiver og ikke som komplet tilbehør. Vil du bruge den som tilbehør, så spis dobbelt portion.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sådan laver du mangosalsa

At lave din egen mango salsa hjemme er overraskende nemt. Start med at skrælle og hakke en moden mango i små tern. Gør det samme med avokado. Tilsæt saften fra en lime eller citron, en finthakket chili (fjern frøene, hvis du ikke vil have den for stærk), lidt finthakket rødløg, og en håndfuld hakket koriander. Rør det hele sammen og smag til med salt og peber.

Du har nu en frisk, farverig og smagfuld mango salsa, der er klar til at blive serveret.

Mango og kulhydrater

Mango er jo en tropefrugt og med sine 14 g kulhydrat pr. 100 g ikke den mest kulhydratfattige af slagsen. Det betyder, at mango ikke er et godt valg, når du spiser Keto men at du godt kan bruge mango i salater osv. i perioder, hvor du spiser Low Carb.

Netop denne vekslen mellem perioder med Low Carb og perioder med Keto synes jeg giver det bedste fra begge verdenener. Og min sommerferie fx er meget sjældent Keto men langt oftere Low Carb. Og det betyder at jeg nyder lækre opskrifter som denne mango salsa.

Mangosalsa opskrift

Hvad enten du serverer mangosalsa med grillet kylling, fisk, tacos eller som dip, er det en fantastisk måde at tilføje farve og smag til dine måltider. Prøv det næste gang du har gæster. En skål med mangosalsa på bordet er en sikker vinder til enhver sommerfest.

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Mangosalsa”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?