Mango panna cotta


Mango Panna Cotta er en dejlig og frisk dessert, som kan give et dejligt sødt punktum efter en lækker middag. Pannacotta er jo den oplagte Low Carb dessert. Masser af fløde og kun en smule sukker. Her er den lavet med et låg af mango. Det giver en dejlig friskhed til den tunge fløde.

Denne opskrift på mango pannacotta er en i en lang række. Jeg har lavet virkelig mange pannacotta opskrifter igennem årene, simpelthen fordi det er nemt og smager dejlig. Panna cotta kan laves i forvejen og varieres med toppings. Se mine andre opskrifter på pannacotta under opskriften her.

Mango panna cotta - Pannacotta med mango

Mango Panna Cotta

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6 glas
|
3 timer

Ingredienser

Panna cotta

Mango-gelé

  • 1 blad husblas
  • 300 g mango
  • 0,5 dl vand

Pynt

  • mynteblade

Sådan gør du

Panna cotta

  • Læg husblad i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  • Opvarm fløden og de øvrige ingredienser til kogepunktet, imens du rører forsigtigt rundt.
  • Lad derefter flødemassen køle en smule af, inden du rører husblassen ud i den lune fløde.
  • Kom i portionsglas og stil på køl nogle timer, til den stivner.

Mango-gelé

  • Læg husblad i koldt vand.
  • Fjern skrællen af mangoerne og skær kødet fri fra stenene.
  • Kom vand og mango i en gryde og kog det op. Lad den småsimre i 5 minutter.
  • Kom grydens indhold i en blender og kør, til det har en fin konsistens.
  • Kom mangopuréen i en skål og rør forsigtigt husblassen ud heri.
  • Tag panna cottaerne fra køl og fordel mangopuréen som låg i glassene. Sæt dem tilbage på køl i et par timer inden servering.
  • Pynt til sidst evt. med lidt mynteblade på toppen.

Noter

Du kan bytte 1 dl af flødes ud med 150 gram græsk yoghurt for en mere luftig version.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Pannacotta – en verden af variationsmuligheder

Som sagt har jeg mange opskrifter på panna cotta med alverdens fyld/topping.

Der er da lidt at gå i gang med, hva?

Panna cotta med mango

Tropefrugter er ikke noget, vi bruger så meget her i Low Carb land men her hvor vi alligevel er i dessertgenren, synes jeg, det er en dejlig og anderledes tilføjelse. Jeg ville oprindeligt have lavet denne med passionsfrugtlåg men kunne ikke få gode passionsfrugter, så jeg endte med mango. Men mango panna cotta smager nu også virkelig dejligt.

Mango panna cotta - Pannacotta med mango
Foto: Columbus Leth til LCHF Spis dig mæt og glad

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Mango panna cotta”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Nej faktisk ikke men det tror jeg fint man kan. Jeg har frosset citronfromage og det er lidt det samme, tror jeg og det fungere superfint.

      Svar
  1. 5 stars
    Selvom det er en ny opskrift her, så har vi kendt dem længe, for de er også i en af dine bøger og for mig, så er de den mest luksuiøse del af en LCHF brunch, men de er også den helt perfekte sommerdessert:-)
    Jeg tænker ofte, at den også ville være helt perfekt som de to øverste lag af en cheeasecake, så det har længe været min plan at finde en af dine opskrift på netop en sådan og så bare bruge bunden derfra og så sætte det hele sammen…
    Men altså topkarakter herfra, den er vanedanende;-)

    Svar
    • Ja du har ret, det ville virkelig være den smukkeste cheesecake. Og yes, den er fra min allerførste bog. Ren nostalgi :)

      Svar