Mango Panna Cotta er en dejlig og frisk dessert, som kan give et dejligt sødt punktum efter en lækker middag. Pannacotta er jo den oplagte Low Carb dessert. Masser af fløde og kun en smule sukker. Her er den lavet med et låg af mango. Det giver en dejlig friskhed til den tunge fløde.
Denne opskrift på mango pannacotta er en i en lang række. Jeg har lavet virkelig mange pannacotta opskrifter igennem årene, simpelthen fordi det er nemt og smager dejlig. Panna cotta kan laves i forvejen og varieres med toppings. Se mine andre opskrifter på pannacotta under opskriften her.
Ingredienser
Panna cotta
- 2 blade husblas
- 0,5 liter fløde
- 2 spsk SukrinMelis
- 2 tsk vaniljepulver
Mango-gelé
- 1 blad husblas
- 300 g mango
- 0,5 dl vand
Pynt
- mynteblade
Sådan gør du
Panna cotta
- Læg husblad i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Opvarm fløden og de øvrige ingredienser til kogepunktet, imens du rører forsigtigt rundt.
- Lad derefter flødemassen køle en smule af, inden du rører husblassen ud i den lune fløde.
- Kom i portionsglas og stil på køl nogle timer, til den stivner.
Mango-gelé
- Læg husblad i koldt vand.
- Fjern skrællen af mangoerne og skær kødet fri fra stenene.
- Kom vand og mango i en gryde og kog det op. Lad den småsimre i 5 minutter.
- Kom grydens indhold i en blender og kør, til det har en fin konsistens.
- Kom mangopuréen i en skål og rør forsigtigt husblassen ud heri.
- Tag panna cottaerne fra køl og fordel mangopuréen som låg i glassene. Sæt dem tilbage på køl i et par timer inden servering.
- Pynt til sidst evt. med lidt mynteblade på toppen.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pannacotta – en verden af variationsmuligheder
Som sagt har jeg mange opskrifter på panna cotta med alverdens fyld/topping.
- Panna cotta med bagte rabarber
- Koldskålspannacotte
- Panna cotta med hindbærcoulis
- Baileys-pannacotta (oh yes)
- Tærte med rabarber-pannacotta
Der er da lidt at gå i gang med, hva?
Panna cotta med mango
Tropefrugter er ikke noget, vi bruger så meget her i Low Carb land men her hvor vi alligevel er i dessertgenren, synes jeg, det er en dejlig og anderledes tilføjelse. Jeg ville oprindeligt have lavet denne med passionsfrugtlåg men kunne ikke få gode passionsfrugter, så jeg endte med mango. Men mango panna cotta smager nu også virkelig dejligt.
Kan man bruge almindelig sukrin
Ja men det knaser lidt.
Har du prøvet at fryse dem og så lad dem tø op i køleskabet inden brug?
Hilsen Christel
Nej faktisk ikke men det tror jeg fint man kan. Jeg har frosset citronfromage og det er lidt det samme, tror jeg og det fungere superfint.
Selvom det er en ny opskrift her, så har vi kendt dem længe, for de er også i en af dine bøger og for mig, så er de den mest luksuiøse del af en LCHF brunch, men de er også den helt perfekte sommerdessert:-)
Jeg tænker ofte, at den også ville være helt perfekt som de to øverste lag af en cheeasecake, så det har længe været min plan at finde en af dine opskrift på netop en sådan og så bare bruge bunden derfra og så sætte det hele sammen…
Men altså topkarakter herfra, den er vanedanende;-)
Ja du har ret, det ville virkelig være den smukkeste cheesecake. Og yes, den er fra min allerførste bog. Ren nostalgi :)