Om at overkomme perioder med manglende motivation


Jeg er en kick-ass selvstændig! Jamen det er jeg! Jeg har tårnhøj selvdisciplin, og jeg er mega produktiv. Og det er jo rigtigt dejligt. Men nogle gange bliver jeg også ramt af perioder med manglende motivation, hvor det føles, som om jeg går helt i stå. Fx i øjeblikket, som jeg skrev om forleden.

I dag vil jeg gerne fortælle, hvordan jeg griber perioder med manglende motivation an.

OVERSPRINGSHANDLINGER ER TEGN PÅ UAFKLARETHED

Når jeg oplever at gå i stå eller bruge dage uden ende på den ene overspringshandling efter den anden, er det som regel, fordi jeg er uafklaret ift. et eller andet, jeg arbejder på. Det kan være, hvordan noget skal vinkles, eller hvordan noget skal “serveres”. Og her mener jeg ikke mad men fx et budskab, jeg gerne vil have ud.

Så selvom jeg har dage eller uger, hvor det føles, som om jeg er gået i stå, er det tit, fordi noget lige skal rumstere færdigt i hovedet på mig, før jeg kan komme videre.

Så jeg har lært at se de perioder som en anden slags arbejde. For der arbejdes stadig. Også selvom det ikke føles sådan.

AT VÆLGE DET RETTE EMNE, DEN RETTE VINKEL…

Et eksempel kan fx være da jeg skrev min online guide til striks LCHF.

Det var lidt svært for mig, fordi den målrettede “slank og vægttab” så direkte, og berørte livsstil og vaneændring lidt mindre, som ellers er det, jeg interesserer mig mest for.

Samtidig havde jeg lavet “livsstilsproduktet”, og jeg ønskede at lave noget, der var så firkantet i sin tilgang, at flest mulige ville få størst mulig succes med guiden. Vi skulle skabe seje vægttab her! Det var det, der var hele tanken med guiden.

Mine overvejelser gik bl.a. på, om jeg skulle tilbyde én hardcore model “følg den her benhårdt og tab dig” eller om jeg skulle bløde det op, tilbyde forskellige tilgange etc. Jeg landede et sted ovre mod det benhårde men med en lille tåspids ovre i det bløde.

Men den slags overvejelser skal jeg have på plads, før jeg kan sætte mig til tastaturet og skrive.

Om at overkomme perioder med manglende motivation

AT PRODUCERE NYT 

I øjeblikket handler min manglende motivation om, at jeg producerer mindre, tror jeg.

Jeg har kørt to forløb med LCHF Kickstart her først på året og skal køre hold 3 igennem her inden sommeren.

Og det er virkelig sjovt og spændende og lærerigt, men jeg skaber ikke noget. Jo resultater, men jeg producerer ikke noget. For selve produktet er jo lavet. Så jeg savner at producere nyt, tror jeg.

Da tid er en faktor, er jeg nødt til at vælge. Jeg overvejer at lave en online guide til LCHF og træning, fordi jeg ved, at folk (inkl. mig selv) er ekstremt forvirrede over hele kulhydrat-trænings-problematikken.

Jeg overvejer også at skrive en rigtig bog og har egentlig en rigtig god idé, som jeg gerne vil have ud, men jeg er heller ikke helt klar på hverken tidspresset eller bogens præcise emne/vinkel.

HVAD JEG GØR HELT KONKRET

Så hvis jeg skal se på, hvad jeg helt konkret gør, når disse perioder med manglende motivation rammer mig, så gør jeg først og fremmest det, at jeg accepterer dem som normale.

I starten gik jeg lidt i panik og overvejede diverse flugtplaner men nu har jeg prøvet det så mange gange, at jeg ved, at det er en del af processen.

Men ellers gør jeg dette:

Jeg har kortere arbejdsdage, end jeg ellers har. Når jeg arbejder, prøver jeg som minimum at få noget fornuftigt fra hånden hver dag, men det skal være noget, som ikke kræver kæmpe tankevirksomhed fra min side.

Jeg SEO-optimerer gamle indlæg. Det er sådan noget venstrehåndsarbejde, som kan gøres i søvne. Og det er dødkedeligt men vigtigt og relevant. Zzzzzz….

Jeg laver oprydningsarbejde. Organiserer min mappestruktur i dropbox eller lign. Det er virkelig uinteressant men at rydde op frigiver både energi og tankevirksomhed, oplever jeg.

Og så læser jeg ekstra meget. At læse andre menneskers arbejde, både indenfor mit område og helt udenfor, giver masser af inspiration til nye ting.

Og så lige pludselig en dag falder det hele på plads, og jeg ved præcist, hvordan jeg skal komme videre. Og så sætter jeg mig til tastaturet og skriver rumpetten ud af bukserne.

Hvad gør du, når du oplever at gå i stå eller oplever perioder, hvor du ligesom går rundt i en bobbel og ikke helt er dig selv?

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Om at overkomme perioder med manglende motivation”

Skriv en kommentar

 1. Faldt lige over dette gamle indlæg, jeg troede jeg havde været igennem alt dit materiale, men åbenbart nej 😃

  Godt beskrevet, jeg fungerer præcis som du – og har fået en større selvindsigt af at læse med ovre hos Ann C. Schødt om præstationsmønstre.

  Svar
  • Fedt tip – tak. Det skal jeg have kigget nærmere på. Det er jo så interessant at blive opmærksom på de mønstre❤️

   Svar
 2. Jeg ved ikke hvorfor jeg aldrig har tænkt på at acceptere de perioder i stedet for at mosle på og være sur på mig selv over at jeg ikke arbejder som jeg plejer.

  Tak.
  Det var en meget brugbar vinkel, jeg også kan bruge i mit projekt med at respektere mig selv meget mere.

  Svar
  • Kære Jane,

   Jeg vil gerne lægge mig i slipstrømmen af Pernille ?
   Tak fordi du lige satte nogle rigtig gode ord på dét man / jeg laver, når tempoet er nedsat og det føles som om dage og uger er fyldt med overspringshandlinger …
   Jeg har netop holdt konfirmation for min ældste, hvor din skønne blomkålssuppe satte det kulinariske punktum for dagen – jeg fik ene roser for den ????? Tak for råd og hjælp.

   Og op til selve dagen oplevede jeg at have en del overspringshandlinger på programmet, og måske særligt når jeg syntes jeg burde skrive tale … og jeg kom vist til at slå mig selv lidt oveni hovedet på det grundlag …
   Og det er jo dumt, for du har så evigt ret i, at der sker noget oppe i hovedet, også når det er overspringshandlinger der fylder dagen.
   Og jeg fik styr på min tale, og den blev leveret lige som jeg havde håbet, så det var bare så VILDT fedt ???

   OG så vil jeg lige slutte medi at jeg er vildt glad for at du gav nogle gode eksempler på hvad du så laver når du har det sådan, for det hjalp mig endnu mere til at identificere de perioder hos mig selv, for jeg gør nok lidt af det samme, men har ikke accepteret det helt … Det vil jeg gøre fremover, og så få ryddet vildt meget op, i huset eller i mailboksen, og give den max gas på overspringene, og så se frem til at resultatet af tankearbejdet ankommer senere ?

   Mange hilsner herfra
   Anne Lind

   Svar
 3. Jamen Jane – Det er da det mest naturlige i verden – Der skal reflekteres. Ofte og meget. Hvis man kan køre på med fuld damp hele tiden bliver det jo på autopilot og så er der ikke plads til afvigelser eller forandring – De ting som virkeligt skaber værdi.
  Og det med at sidde og tænke og reflektere opfattes ikke som arbejde – Gu er det !
  Kom til at tænke på en dag hvor jeg sad og tænkte over et lidt svært og kedeligt budskab, som jeg skulle servere for mine medarbejdere. Sad tilbagelænet i stolen og kiggede ud af vinduet, da min chef stikker hovedet ind og råber ” Nå, sidder du der og dagdrømmer ?” …..hhhrrrmmmmffhhh
  Motivation for mit vedkommende handler også meget om mit mentale og fysiske velbefindende – Ingen tvivl om at motion, søvn og min kost spiller voldsomt ind – Det lyder underligt, men at gøre hele huset skinnende rent kan give mig enormt med energi og jeg tænker godt når jeg render rundt i forklæde og med gulvspand……
  Sig til hvis du vil have lidt “hands on” erfaring med LCHF og træning – Noget jeg har sloges med og stadig slås med – Har både gode og dårlige erfaringer :-)

  Svar
 4. Interessant Jane. Jeg løber en tur i et stile og roligt tempo, slapper af med det og så tænker jeg tingene igennem, finder løsninger/ svar. Jeg kan sige det på denne måde: oftest kommer de til mig på den ene eller anden måde undervejs, jeg ser bare en mulighed. Måske det er lidt mindre udfordringer, hvor dette er gældende, kontra det du selv mener!

  Svar