Disse mandler med chokolade og havsalt blev denne uges fredagsslik. Gudekombination! Alt hvor chokolade og salt indgår sammen har min stemme.
Opskriften her er jo ganske nem og gennemskuelig med sine tre ingredienser: mandler, chokolade og havsalt! Overraskende, jeg ved det! Find den her:
Mandler med chokolade og havsalt
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g mandler
- 100 g mørk chokolade 70-85% jeg brugte 85%
- havsalt fx maldon salt
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i vandbad.
- Tag skålen af varmen og hæld mandlerne ned i den flydende chokolade. Vend dem godt rundt.
- Hæld de chokoladedækkede mandler ud på et fad beklædt med bagepapir og spred dem godt ud. Drys flagesalt over. Jeg brugte ca. 1-1,5 tsk (hvad der svarer til at jeg mellem fingrene to gange – du ved, når man sådan knitrer saltet over)
- Sæt fadet i køleskab og lad chokoladen stivne.
- Tag ud og bræk mandlerne fra hinanden. Drys evt. lidt ekstra salt over inden servering. Det ser så pænt ud.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Silas og Vega fik en skål hver med disse i går, da de hyggede med farmor og farfar, imens Søren og jeg var i byen (hver for sig). I dag er hovedet tungt og kroppen træt, men det er vilkårene, når man kortvarigt forveksler sig selv med en, der godt kan tåle at erstatte aftensmad med hvidvin. Heldigvis har jeg fået stor morgenmad – med bacon!
I aften skal vores nabo holde den årlige sommerfest, og det er jeg for gammel til at lægge ører til, så vi forlader hytten og tager på hotel og sover i fred og ro. Det er en af goderne ved at have giftet sig ind i hotelbranchen. Følg med på Snap, hvis du vil med (janefaerber).
Og selvom forplejningen på Scandic ikke fejler noget, kan det være, jeg sniger lidt choko-mandler med i tasken. Medmindre selvfølgelig, de bliver spist inden.
Flere sunde og børnevenlige lækkerier her:
Hej Jane,
Tak for din fantastiske hjemmeside og for dine bøger.
Min viv og jeg er lige startet på LCHF levestilen, og er meget begejstret. Her i huset er det mig der står for madlavningen, og der er et spørgsmål, der bliver ved med at poppe op – mængder!
Vi køre den hårde stil, og er på et absolut minimum af kulhydrater – men hvor langt kan man så gå på andre områder? Mængder af kød, æg, ost?
Helt konkret, her til aften laver jeg saltmandler som snack – og står så og bliver i tvivl om, hvorvidt der er begrænsninger? Er vi ude i 10 mandler pr. pers. pr. aften – eller er der minus grænser?
Endnu engang tak… Niels
Hej Niels
Det kan jeg slet ikke svare på. Alting handler om helhed og ikke om I spiser 10-15 mandler. Og alting vil være super individuelt.
Jeg foreslår at man spiser sig mæt til hovedmåltiderne i den mængde mad, det måtte kræve og så spiser man først igen, når man er ægte sulten igen. Det har en regulerende effekt for de fleste, så de spontant spiser i kalorieunderskud og går ned i vægt og er vægttab ikke målet, må man øge kalorieindtaget.
Lyder virkelig lækkert. Min mand kan ikke tåle ubehandlede mandler så jeg tænker at riste mandlerne i lidt kokosolie og tilsætte salt og så derefter kommer dem i chokoladen.
Kunne man lave dem baseret på saltmandler eller saltlakridsmandler mon?
De er SÅ SÅ gode, laver variationer over dem og de er altid væk i løbet af no time. De er også virkelig gode med et drys kanel eller lakridspulver istedet for salt