Mandler med chokolade og havsalt


Disse mandler med chokolade og havsalt blev denne uges fredagsslik. Gudekombination! Alt hvor chokolade og salt indgår sammen har min stemme.

Opskriften her er jo ganske nem og gennemskuelig med sine tre ingredienser: mandler, chokolade og havsalt! Overraskende, jeg ved det! Find den her:

Mandler med chokolade og havsalt - Chokoladeovertrukne mandler med havsalt - lækker og sund snack. Opskrift her:

Mandler med chokolade og havsalt

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 personer
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i vandbad.
 • Tag skålen af varmen og hæld mandlerne ned i den flydende chokolade. Vend dem godt rundt.
 • Hæld de chokoladedækkede mandler ud på et fad beklædt med bagepapir og spred dem godt ud. Drys flagesalt over. Jeg brugte ca. 1-1,5 tsk (hvad der svarer til at jeg mellem fingrene to gange – du ved, når man sådan knitrer saltet over)
 • Sæt fadet i køleskab og lad chokoladen stivne.
 • Tag ud og bræk mandlerne fra hinanden. Drys evt. lidt ekstra salt over inden servering. Det ser så pænt ud.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Silas og Vega fik en skål hver med disse i går, da de hyggede med farmor og farfar, imens Søren og jeg var i byen (hver for sig). I dag er hovedet tungt og kroppen træt, men det er vilkårene, når man kortvarigt forveksler sig selv med en, der godt kan tåle at erstatte aftensmad med hvidvin. Heldigvis har jeg fået stor morgenmad – med bacon!

I aften skal vores nabo holde den årlige sommerfest, og det er jeg for gammel til at lægge ører til, så vi forlader hytten og tager på hotel og sover i fred og ro. Det er en  af goderne ved at have giftet sig ind i hotelbranchen. Følg med på Snap, hvis du vil med (janefaerber).

Og selvom forplejningen på Scandic ikke fejler noget, kan det være, jeg sniger lidt choko-mandler med i tasken. Medmindre selvfølgelig, de bliver spist inden.

Mandler med chokolade og havsalt - Chokoladeovertrukne mandler med havsalt - lækker og sund snack. Opskrift her:

Flere sunde og børnevenlige lækkerier her:

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Mandler med chokolade og havsalt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  Tak for din fantastiske hjemmeside og for dine bøger.

  Min viv og jeg er lige startet på LCHF levestilen, og er meget begejstret. Her i huset er det mig der står for madlavningen, og der er et spørgsmål, der bliver ved med at poppe op – mængder!

  Vi køre den hårde stil, og er på et absolut minimum af kulhydrater – men hvor langt kan man så gå på andre områder? Mængder af kød, æg, ost?

  Helt konkret, her til aften laver jeg saltmandler som snack – og står så og bliver i tvivl om, hvorvidt der er begrænsninger? Er vi ude i 10 mandler pr. pers. pr. aften – eller er der minus grænser?

  Endnu engang tak… Niels

  Svar
  • Hej Niels

   Det kan jeg slet ikke svare på. Alting handler om helhed og ikke om I spiser 10-15 mandler. Og alting vil være super individuelt.
   Jeg foreslår at man spiser sig mæt til hovedmåltiderne i den mængde mad, det måtte kræve og så spiser man først igen, når man er ægte sulten igen. Det har en regulerende effekt for de fleste, så de spontant spiser i kalorieunderskud og går ned i vægt og er vægttab ikke målet, må man øge kalorieindtaget.

   Svar
 2. Lyder virkelig lækkert. Min mand kan ikke tåle ubehandlede mandler så jeg tænker at riste mandlerne i lidt kokosolie og tilsætte salt og så derefter kommer dem i chokoladen.

  Svar
 3. De er SÅ SÅ gode, laver variationer over dem og de er altid væk i løbet af no time. De er også virkelig gode med et drys kanel eller lakridspulver istedet for salt

  Svar