Hjemmelavet mandelmælk


Har du prøvet at lave hjemmelavet mandelmælk? I mine tidligere mælkefrie perioder har jeg ofte brugt mandelmælk som erstatning for mælken i fx min kaffe. Sojamælk kan også til nøds gå, men jeg er ikke særlig glad for den “tørre” eftersmag, som jeg synes soja har. Faktisk er jeg bare ikke så pjattet med sojaprodukter sådan helt generelt. Så mandelmælken har været en favorit, selvom den er lidt svær at finde i butikkerne (uden sukker/agavesirup).

hjemmelavet mandelmælk --> madbanditten.dk

Hjemmelavet mandelmælk

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
10 min

Ingredienser

MANDELMÆLK – 1 FLASKE

Sådan gør du

 • Blend hele balladen godt og pres mælken gennem en finmasket si. Og voilà, dejlig, hvid mandelmælk.
 • Mandelsmuldret kan du bruge i bagværk eller farsretter!

Noter

OPDATERET: I Vitamixen (“superblenderen“) kan man lave mandelmælken, uden at der bliver pulp til overs. Den blender mandlerne så kraftigt, at de helt pulveriseres. Tilbage står man med en dejlig, fed mandelmælk (se øverste billede).

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet mandelmælk

I dag lavede jeg mandelmælken selv, og det blev simpelthen så nydeligt. Og nemt var det også. Og det er jo jo tusinde gange billigere end at købe det. Købe-mandelmælk har ofte stort set ingen mandler i og så er der tilsat alverdens ingredienser, jeg helst er fri for.

Det føles virkelig som at betale for hvidt vand. Nej tak altså (enkelte mærker undtaget, for der findes enkelte, der er anstændige).

Men laver du din egen mandelmælk efter denne opskrift, får du en lækrere og mere næringsrig plantemælk.

HJemmelavet mandelmælk

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Hjemmelavet mandelmælk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Vildt med vildt på ??‍♂️ Så lille en indsats for så meget resultat! Jeg fik den lækreste mælk og er fri for at skulle bestille et stort antal kartoner på nettet eller finde plads til kartonerne. Ville undgå kh og købte derfor Allos Mandeldrik. Og mandelkødet er fantastisk med lidt yoghurt og Vaniljepulver, Chia osv. Det bliver min nye morgenmad sammen med mandelkaffe mmm Taaak!!!

  Svar
 2. Hvorfor opstår mandelsmuldret? Og hvordan får man skillet det fra de resterende ingredienser? Bruger man en si? Hvordan skal mælken opbevares og hvor længe holder den sig? :-)

  Svar
  • Mandelsmuldret opstår, hvis blenderen ikke er kraftig nok til at pulverisere mandlerne helt. Jeg hælder bare mandelmælken igennem en tyndmasket si. Mandelmælken opbevares i køleskab og kan holde 3-4 dage. Den får en sær lugt, når den er ved at være for gammel. Du vil ikke være i tvivl, tror jeg :)

   Svar
  • Hvor lang tid skal det have i ovnen og ved hvilken temperatur? og kværnes på hvilken måde? På forhånd tak :).

   Svar
 3. Hej Jane
  Jeg skal prøve at lave mandelmælk i dag, men er lidt nysgerrig efter nærringsindholdet på hjemmelavet? Hvor meget at de gode sager fra mandler forbliver i mælken? Og hvad med kulhydraterne? Kan man tillade sig at drikke store mængder af det på LCHF eller hvordan?
  På forhånd tak :)

  Svar
  • Det ved jeg heller ikke. Men mandelmælk (købt eller hjemmelavet) er næppe noget, du skal indtage i store mængder på LCHF.

   Svar