Har du prøvet at lave hjemmelavet mandelmælk? I mine tidligere mælkefrie perioder har jeg ofte brugt mandelmælk som erstatning for mælken i fx min kaffe. Sojamælk kan også til nøds gå, men jeg er ikke særlig glad for den “tørre” eftersmag, som jeg synes soja har. Faktisk er jeg bare ikke så pjattet med sojaprodukter sådan helt generelt. Så mandelmælken har været en favorit, selvom den er lidt svær at finde i butikkerne (uden sukker/agavesirup).
Blend hele balladen godt og pres mælken gennem en finmasket si. Og voilà, dejlig, hvid mandelmælk.
Mandelsmuldret kan du bruge i bagværk eller farsretter!
Noter
OPDATERET: I Vitamixen (“superblenderen“) kan man lave mandelmælken, uden at der bliver pulp til overs. Den blender mandlerne så kraftigt, at de helt pulveriseres. Tilbage står man med en dejlig, fed mandelmælk (se øverste billede).
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hjemmelavet mandelmælk
I dag lavede jeg mandelmælken selv, og det blev simpelthen så nydeligt. Og nemt var det også. Og det er jo jo tusinde gange billigere end at købe det. Købe-mandelmælk har ofte stort set ingen mandler i og så er der tilsat alverdens ingredienser, jeg helst er fri for.
Det føles virkelig som at betale for hvidt vand. Nej tak altså (enkelte mærker undtaget, for der findes enkelte, der er anstændige).
Men laver du din egen mandelmælk efter denne opskrift, får du en lækrere og mere næringsrig plantemælk.
Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner
Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.
Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.
Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!
Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.
Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️
Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.
Mød Madbanditten
Jane Faerber
Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.
Kan man lave mandelmælk med mandelMEL på nogen måde?
Har forsøgt at finde opskrifter på ting man kan lave med mandelmel, uden at finde noget hvor der ikke samtidig indgår alt muligt andet sukkerhalløj og diverse ingredienser (det meste er kageopskrifter og deslige).
Vh. T
Interessant tanke. Det burde man da vel egentlig godt men det er ikke noget, jeg har prøvet.
Jeg købte sådan en dåse ‘instant mandeldrik’ til vores hus i Spanien og det er sådan en slags helt fintmalet mandelmel, som man så blander med vand. Selve produktet indeholder alt muligt bras også men idéen kunne måske godt være lig det, du spørger om…
Hej Jane tak for svaret:).
OK måske tricket er at det skal være ret fint. Eller også skal det blandes med noget for at få det til at mixe (ligesom når man laver en emulsion når man vil blande andre ting).
Jeg prøvede dog at røre det sammen og stille det en nat i køleskabet, det gad ikke du og blev bare til bundfald
Jeg tænker mere at det skal blendes. Når man laver det almindeligt, blender man jo bare mandlerne med vand. Med mandelmelet har man bare ‘forblendet’ mandlerne. Medmindre man har en superblender, vil man skulle si pulp fra til sidst…
Og ja, det skiller men det bør være nemt at ryste sammen bagefter :)
OK det gad bare ikke blande sig sammen uanset om jeg rystede det og lod det stå længe, men så skal det nok blendes :). Tak for det flinke svar.
Mvh. Th.
Vildt med vildt på ??♂️ Så lille en indsats for så meget resultat! Jeg fik den lækreste mælk og er fri for at skulle bestille et stort antal kartoner på nettet eller finde plads til kartonerne. Ville undgå kh og købte derfor Allos Mandeldrik. Og mandelkødet er fantastisk med lidt yoghurt og Vaniljepulver, Chia osv. Det bliver min nye morgenmad sammen med mandelkaffe mmm Taaak!!!
Hvorfor opstår mandelsmuldret? Og hvordan får man skillet det fra de resterende ingredienser? Bruger man en si? Hvordan skal mælken opbevares og hvor længe holder den sig? :-)
Mandelsmuldret opstår, hvis blenderen ikke er kraftig nok til at pulverisere mandlerne helt. Jeg hælder bare mandelmælken igennem en tyndmasket si. Mandelmælken opbevares i køleskab og kan holde 3-4 dage. Den får en sær lugt, når den er ved at være for gammel. Du vil ikke være i tvivl, tror jeg :)
Hej Jane
Jeg skal prøve at lave mandelmælk i dag, men er lidt nysgerrig efter nærringsindholdet på hjemmelavet? Hvor meget at de gode sager fra mandler forbliver i mælken? Og hvad med kulhydraterne? Kan man tillade sig at drikke store mængder af det på LCHF eller hvordan?
På forhånd tak :)
Kan man lave mandelmælk med mandelMEL på nogen måde?
Har forsøgt at finde opskrifter på ting man kan lave med mandelmel, uden at finde noget hvor der ikke samtidig indgår alt muligt andet sukkerhalløj og diverse ingredienser (det meste er kageopskrifter og deslige).
Vh. T
Interessant tanke. Det burde man da vel egentlig godt men det er ikke noget, jeg har prøvet.
Jeg købte sådan en dåse ‘instant mandeldrik’ til vores hus i Spanien og det er sådan en slags helt fintmalet mandelmel, som man så blander med vand. Selve produktet indeholder alt muligt bras også men idéen kunne måske godt være lig det, du spørger om…
Hej Jane tak for svaret:).
OK måske tricket er at det skal være ret fint. Eller også skal det blandes med noget for at få det til at mixe (ligesom når man laver en emulsion når man vil blande andre ting).
Jeg prøvede dog at røre det sammen og stille det en nat i køleskabet, det gad ikke du og blev bare til bundfald
…eller måske det bør piskes?
Mvh. Th.
Jeg tænker mere at det skal blendes. Når man laver det almindeligt, blender man jo bare mandlerne med vand. Med mandelmelet har man bare ‘forblendet’ mandlerne. Medmindre man har en superblender, vil man skulle si pulp fra til sidst…
Og ja, det skiller men det bør være nemt at ryste sammen bagefter :)
OK det gad bare ikke blande sig sammen uanset om jeg rystede det og lod det stå længe, men så skal det nok blendes :). Tak for det flinke svar.
Mvh. Th.
Vildt med vildt på ??♂️ Så lille en indsats for så meget resultat! Jeg fik den lækreste mælk og er fri for at skulle bestille et stort antal kartoner på nettet eller finde plads til kartonerne. Ville undgå kh og købte derfor Allos Mandeldrik. Og mandelkødet er fantastisk med lidt yoghurt og Vaniljepulver, Chia osv. Det bliver min nye morgenmad sammen med mandelkaffe mmm Taaak!!!
Hvorfor opstår mandelsmuldret? Og hvordan får man skillet det fra de resterende ingredienser? Bruger man en si? Hvordan skal mælken opbevares og hvor længe holder den sig? :-)
Mandelsmuldret opstår, hvis blenderen ikke er kraftig nok til at pulverisere mandlerne helt. Jeg hælder bare mandelmælken igennem en tyndmasket si. Mandelmælken opbevares i køleskab og kan holde 3-4 dage. Den får en sær lugt, når den er ved at være for gammel. Du vil ikke være i tvivl, tror jeg :)
Mandelresterne kan smides i ovnen på en bageplade bagefter, og kværnes til mandelmel efterfølgende :)
Hvor lang tid skal det have i ovnen og ved hvilken temperatur? og kværnes på hvilken måde? På forhånd tak :).
Hvor lang tid kan denne mandelmælk holde sig i køleskab ca?
Hej Jane
Jeg skal prøve at lave mandelmælk i dag, men er lidt nysgerrig efter nærringsindholdet på hjemmelavet? Hvor meget at de gode sager fra mandler forbliver i mælken? Og hvad med kulhydraterne? Kan man tillade sig at drikke store mængder af det på LCHF eller hvordan?
På forhånd tak :)
Det ved jeg heller ikke. Men mandelmælk (købt eller hjemmelavet) er næppe noget, du skal indtage i store mængder på LCHF.
smart!
blender du med “iblødsætningsvandet”?
Nej, det kasserer jeg og så blender jeg med rent vand.
Hej…
Hvor stor en mængde kan man lave?? Altså hvor længe kan det holde sig??
Perfekt. Tak for tips!
Mandel kan fryses til du skal bake :-D Kjempegodt!!
Mandelsmuller
Det kan smides i pandekager eller i frikadeller. Fryser fint