Hjemmelavet mandelmælk


Har du prøvet at lave hjemmelavet mandelmælk? Det er dødnemt. Jeg har sådan et diskret hadforhold til købe-mandelmælk, fordi de 1) stort set ingen mandler indeholder, så man betaler i dyre domme for noget underligt hvidt vand og 2) fordi der ofte er tilsat enten sukker eller stivelse, som jeg ikke ønsker i. Men er man så sart, må man jo lave den selv.

hjemmelavet mandelmælk --> madbanditten.dk

Hjemmelavet mandelmælk

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
10 minutter

Ingredienser

MANDELMÆLK – 1 FLASKE

  • 2 dl mandler lagt i blød natten over (smut dem eller lad være!)
  • 6 dl vand

Evt

Sådan gør du

  • Blend hele balladen godt og pres mælken gennem en finmasket si. Og voilà, dejlig, hvid mandelmælk.
  • Mandelsmuldret kan du bruge i bagværk eller farsretter!

Noter

Vil du have en sødere mandelmælk, kan du blende en dadel med. Det giver jo lidt kulhydrater. Du kan også tilsætte lidt sødning som fx sukrin eller stevia, hvis du vil have kulhydratfri sødning.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Alternativ til mælk

Da jeg først lagde min kost om for 12 år siden, ledte jeg desperat efter et alternativ til mælken i min kafffe. Her fungerede mandelmælk nogenlunde. Sojamælk kunne også til nøds gå, men jeg er ikke særlig glad for den “tørre” eftersmag, som jeg synes soja har. Faktisk er jeg bare ikke så pjattet med sojaprodukter sådan helt generelt. Så mandelmælken var bedste valg. Da den er svær at finde i butikkerne (uden sukker/agavesirup), lavede jeg den selv.

I dag tager jeg en sjat fløde i eller drikker den sort.

Hjemmelavet mandelmælk

Det er både nemt og tusinde gange billigere end at købe det. Købe-mandelmælk har ofte stort set ingen mandler i og så er der tilsat alverdens ingredienser, jeg helst er fri for.

Det føles virkelig som at betale for hvidt vand. Nej tak altså (enkelte mærker undtaget, for der findes enkelte, der er anstændige).

Men laver du din egen mandelmælk efter denne opskrift, får du en lækrere og mere næringsrig plantemælk.

HJemmelavet mandelmælk

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

29 kommentarer til “Hjemmelavet mandelmælk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Vaniljepulver og vaniljesukker er ikke det samme. Vaniljesukker er sukker blandet med vanilje og vaniljepulver er ren vanilje. I en opskrift som denne vil det dog være ligemeget, da der jo allerede er sukker i fra dadlen :)

      Svar
  1. Syntes der er nemt opskrift, jeg havde lave mandler milk nogle gang. En afgangen blev den sure efter kun 2 dage, ved dinhvad det skyldes?.
    Ydeligere, har du ikke opskrift til selve mandler pulpen ?

    Svar
  2. Kan man lave mandelmælk med mandelMEL på nogen måde?

    Har forsøgt at finde opskrifter på ting man kan lave med mandelmel, uden at finde noget hvor der ikke samtidig indgår alt muligt andet sukkerhalløj og diverse ingredienser (det meste er kageopskrifter og deslige).
    Vh. T

    Svar
    • Interessant tanke. Det burde man da vel egentlig godt men det er ikke noget, jeg har prøvet.
      Jeg købte sådan en dåse ‘instant mandeldrik’ til vores hus i Spanien og det er sådan en slags helt fintmalet mandelmel, som man så blander med vand. Selve produktet indeholder alt muligt bras også men idéen kunne måske godt være lig det, du spørger om…

      Svar
      • Hej Jane tak for svaret:).
        OK måske tricket er at det skal være ret fint. Eller også skal det blandes med noget for at få det til at mixe (ligesom når man laver en emulsion når man vil blande andre ting).
        Jeg prøvede dog at røre det sammen og stille det en nat i køleskabet, det gad ikke du og blev bare til bundfald

        Svar
        • Jeg tænker mere at det skal blendes. Når man laver det almindeligt, blender man jo bare mandlerne med vand. Med mandelmelet har man bare ‘forblendet’ mandlerne. Medmindre man har en superblender, vil man skulle si pulp fra til sidst…

          Og ja, det skiller men det bør være nemt at ryste sammen bagefter :)

          Svar
          • OK det gad bare ikke blande sig sammen uanset om jeg rystede det og lod det stå længe, men så skal det nok blendes :). Tak for det flinke svar.
            Mvh. Th.

  3. Vildt med vildt på ??‍♂️ Så lille en indsats for så meget resultat! Jeg fik den lækreste mælk og er fri for at skulle bestille et stort antal kartoner på nettet eller finde plads til kartonerne. Ville undgå kh og købte derfor Allos Mandeldrik. Og mandelkødet er fantastisk med lidt yoghurt og Vaniljepulver, Chia osv. Det bliver min nye morgenmad sammen med mandelkaffe mmm Taaak!!!

    Svar
  4. Hvorfor opstår mandelsmuldret? Og hvordan får man skillet det fra de resterende ingredienser? Bruger man en si? Hvordan skal mælken opbevares og hvor længe holder den sig? :-)

    Svar
    • Mandelsmuldret opstår, hvis blenderen ikke er kraftig nok til at pulverisere mandlerne helt. Jeg hælder bare mandelmælken igennem en tyndmasket si. Mandelmælken opbevares i køleskab og kan holde 3-4 dage. Den får en sær lugt, når den er ved at være for gammel. Du vil ikke være i tvivl, tror jeg :)

      Svar
    • Hvor lang tid skal det have i ovnen og ved hvilken temperatur? og kværnes på hvilken måde? På forhånd tak :).

      Svar
  5. Hej Jane
    Jeg skal prøve at lave mandelmælk i dag, men er lidt nysgerrig efter nærringsindholdet på hjemmelavet? Hvor meget at de gode sager fra mandler forbliver i mælken? Og hvad med kulhydraterne? Kan man tillade sig at drikke store mængder af det på LCHF eller hvordan?
    På forhånd tak :)

    Svar
    • Det ved jeg heller ikke. Men mandelmælk (købt eller hjemmelavet) er næppe noget, du skal indtage i store mængder på LCHF.

      Svar