Hjemmelavet mandelmælk


Har du prøvet at lave hjemmelavet mandelmælk? I mine tidligere mælkefrie perioder har jeg ofte brugt mandelmælk som erstatning for mælken i fx min kaffe. Sojamælk kan også til nøds gå, men jeg er ikke særlig glad for den “tørre” eftersmag, som jeg synes soja har. Faktisk er jeg bare ikke så pjattet med sojaprodukter sådan helt generelt. Så mandelmælken har været en favorit, selvom den er lidt svær at finde i butikkerne (uden sukker/agavesirup).

hjemmelavet mandelmælk --> madbanditten.dk

Hjemmelavet mandelmælk

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
10 minutter

Ingredienser

MANDELMÆLK – 1 FLASKE

Sådan gør du

 • Blend hele balladen godt og pres mælken gennem en finmasket si. Og voilà, dejlig, hvid mandelmælk.
 • Mandelsmuldret kan du bruge i bagværk eller farsretter!

Noter

OPDATERET: I Vitamixen (“superblenderen“) kan man lave mandelmælken, uden at der bliver pulp til overs. Den blender mandlerne så kraftigt, at de helt pulveriseres. Tilbage står man med en dejlig, fed mandelmælk (se øverste billede).

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet mandelmælk

I dag lavede jeg mandelmælken selv, og det blev simpelthen så nydeligt. Og nemt var det også. Og det er jo jo tusinde gange billigere end at købe det. Købe-mandelmælk har ofte stort set ingen mandler i og så er der tilsat alverdens ingredienser, jeg helst er fri for.

Det føles virkelig som at betale for hvidt vand. Nej tak altså (enkelte mærker undtaget, for der findes enkelte, der er anstændige).

Men laver du din egen mandelmælk efter denne opskrift, får du en lækrere og mere næringsrig plantemælk.

HJemmelavet mandelmælk

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Hjemmelavet mandelmælk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kan man lave mandelmælk med mandelMEL på nogen måde?

  Har forsøgt at finde opskrifter på ting man kan lave med mandelmel, uden at finde noget hvor der ikke samtidig indgår alt muligt andet sukkerhalløj og diverse ingredienser (det meste er kageopskrifter og deslige).
  Vh. T

  Svar
  • Interessant tanke. Det burde man da vel egentlig godt men det er ikke noget, jeg har prøvet.
   Jeg købte sådan en dåse ‘instant mandeldrik’ til vores hus i Spanien og det er sådan en slags helt fintmalet mandelmel, som man så blander med vand. Selve produktet indeholder alt muligt bras også men idéen kunne måske godt være lig det, du spørger om…

   Svar
   • Hej Jane tak for svaret:).
    OK måske tricket er at det skal være ret fint. Eller også skal det blandes med noget for at få det til at mixe (ligesom når man laver en emulsion når man vil blande andre ting).
    Jeg prøvede dog at røre det sammen og stille det en nat i køleskabet, det gad ikke du og blev bare til bundfald

    Svar
    • Jeg tænker mere at det skal blendes. Når man laver det almindeligt, blender man jo bare mandlerne med vand. Med mandelmelet har man bare ‘forblendet’ mandlerne. Medmindre man har en superblender, vil man skulle si pulp fra til sidst…

     Og ja, det skiller men det bør være nemt at ryste sammen bagefter :)

     Svar
     • OK det gad bare ikke blande sig sammen uanset om jeg rystede det og lod det stå længe, men så skal det nok blendes :). Tak for det flinke svar.
      Mvh. Th.

 2. Vildt med vildt på ??‍♂️ Så lille en indsats for så meget resultat! Jeg fik den lækreste mælk og er fri for at skulle bestille et stort antal kartoner på nettet eller finde plads til kartonerne. Ville undgå kh og købte derfor Allos Mandeldrik. Og mandelkødet er fantastisk med lidt yoghurt og Vaniljepulver, Chia osv. Det bliver min nye morgenmad sammen med mandelkaffe mmm Taaak!!!

  Svar
 3. Hvorfor opstår mandelsmuldret? Og hvordan får man skillet det fra de resterende ingredienser? Bruger man en si? Hvordan skal mælken opbevares og hvor længe holder den sig? :-)

  Svar
  • Mandelsmuldret opstår, hvis blenderen ikke er kraftig nok til at pulverisere mandlerne helt. Jeg hælder bare mandelmælken igennem en tyndmasket si. Mandelmælken opbevares i køleskab og kan holde 3-4 dage. Den får en sær lugt, når den er ved at være for gammel. Du vil ikke være i tvivl, tror jeg :)

   Svar
  • Hvor lang tid skal det have i ovnen og ved hvilken temperatur? og kværnes på hvilken måde? På forhånd tak :).

   Svar
 4. Hej Jane
  Jeg skal prøve at lave mandelmælk i dag, men er lidt nysgerrig efter nærringsindholdet på hjemmelavet? Hvor meget at de gode sager fra mandler forbliver i mælken? Og hvad med kulhydraterne? Kan man tillade sig at drikke store mængder af det på LCHF eller hvordan?
  På forhånd tak :)

  Svar
  • Det ved jeg heller ikke. Men mandelmælk (købt eller hjemmelavet) er næppe noget, du skal indtage i store mængder på LCHF.

   Svar