Har du prøvet at lave hjemmelavet mandelmælk? Det er dødnemt. Jeg har sådan et diskret hadforhold til købe-mandelmælk, fordi de 1) stort set ingen mandler indeholder, så man betaler i dyre domme for noget underligt hvidt vand og 2) fordi der ofte er tilsat enten sukker eller stivelse, som jeg ikke ønsker i. Men er man så sart, må man jo lave den selv.

Ingredienser
MANDELMÆLK – 1 FLASKE
- 2 dl mandler lagt i blød natten over (smut dem eller lad være!)
- 6 dl vand
Evt
- ½ tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Blend hele balladen godt og pres mælken gennem en finmasket si. Og voilà, dejlig, hvid mandelmælk.
- Mandelsmuldret kan du bruge i bagværk eller farsretter!
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Alternativ til mælk
Da jeg først lagde min kost om for 12 år siden, ledte jeg desperat efter et alternativ til mælken i min kafffe. Her fungerede mandelmælk nogenlunde. Sojamælk kunne også til nøds gå, men jeg er ikke særlig glad for den “tørre” eftersmag, som jeg synes soja har. Faktisk er jeg bare ikke så pjattet med sojaprodukter sådan helt generelt. Så mandelmælken var bedste valg. Da den er svær at finde i butikkerne (uden sukker/agavesirup), lavede jeg den selv.
I dag tager jeg en sjat fløde i eller drikker den sort.
Hjemmelavet mandelmælk
Det er både nemt og tusinde gange billigere end at købe det. Købe-mandelmælk har ofte stort set ingen mandler i og så er der tilsat alverdens ingredienser, jeg helst er fri for.
Det føles virkelig som at betale for hvidt vand. Nej tak altså (enkelte mærker undtaget, for der findes enkelte, der er anstændige).
Men laver du din egen mandelmælk efter denne opskrift, får du en lækrere og mere næringsrig plantemælk.
Hej Jane. Hvis mandlerne skal smuttes, skal det så gøres inden de bliver lagt i blød 😁
Begge dele kan være fint. Jeg tror, jeg ville gøre det efter, hvis jeg skulle smutte dem.
Jeg smuttede dem inden, betyder det noget, eller skal jeg lave en ny portion, tror du, jeg ved jo ikke om det har en betydning for mandel mælken at de har kogt lidt i vandet da jeg smuttede dem 🥰
Jeg tror det går helt fint👍🏼
Tak 🥰
aner intet om det men skal smage det – kan jeg bruge vaniljesukker,…for det er vel det samme??
Vaniljepulver og vaniljesukker er ikke det samme. Vaniljesukker er sukker blandet med vanilje og vaniljepulver er ren vanilje. I en opskrift som denne vil det dog være ligemeget, da der jo allerede er sukker i fra dadlen :)
Syntes der er nemt opskrift, jeg havde lave mandler milk nogle gang. En afgangen blev den sure efter kun 2 dage, ved dinhvad det skyldes?.
Ydeligere, har du ikke opskrift til selve mandler pulpen ?
Jeg kender ikke til den sure smag. Synes at to dage er lidt tidligt for det…
Jeg har lavet nogle pulpboller nederst på denne side: Pulpboller
Kan man lave mandelmælk med mandelMEL på nogen måde?
Har forsøgt at finde opskrifter på ting man kan lave med mandelmel, uden at finde noget hvor der ikke samtidig indgår alt muligt andet sukkerhalløj og diverse ingredienser (det meste er kageopskrifter og deslige).
Vh. T
Interessant tanke. Det burde man da vel egentlig godt men det er ikke noget, jeg har prøvet.
Jeg købte sådan en dåse ‘instant mandeldrik’ til vores hus i Spanien og det er sådan en slags helt fintmalet mandelmel, som man så blander med vand. Selve produktet indeholder alt muligt bras også men idéen kunne måske godt være lig det, du spørger om…
Hej Jane tak for svaret:).
OK måske tricket er at det skal være ret fint. Eller også skal det blandes med noget for at få det til at mixe (ligesom når man laver en emulsion når man vil blande andre ting).
Jeg prøvede dog at røre det sammen og stille det en nat i køleskabet, det gad ikke du og blev bare til bundfald
…eller måske det bør piskes?
Mvh. Th.
Jeg tænker mere at det skal blendes. Når man laver det almindeligt, blender man jo bare mandlerne med vand. Med mandelmelet har man bare ‘forblendet’ mandlerne. Medmindre man har en superblender, vil man skulle si pulp fra til sidst…
Og ja, det skiller men det bør være nemt at ryste sammen bagefter :)
OK det gad bare ikke blande sig sammen uanset om jeg rystede det og lod det stå længe, men så skal det nok blendes :). Tak for det flinke svar.
Mvh. Th.
Vildt med vildt på ??♂️ Så lille en indsats for så meget resultat! Jeg fik den lækreste mælk og er fri for at skulle bestille et stort antal kartoner på nettet eller finde plads til kartonerne. Ville undgå kh og købte derfor Allos Mandeldrik. Og mandelkødet er fantastisk med lidt yoghurt og Vaniljepulver, Chia osv. Det bliver min nye morgenmad sammen med mandelkaffe mmm Taaak!!!
Hvorfor opstår mandelsmuldret? Og hvordan får man skillet det fra de resterende ingredienser? Bruger man en si? Hvordan skal mælken opbevares og hvor længe holder den sig? :-)
Mandelsmuldret opstår, hvis blenderen ikke er kraftig nok til at pulverisere mandlerne helt. Jeg hælder bare mandelmælken igennem en tyndmasket si. Mandelmælken opbevares i køleskab og kan holde 3-4 dage. Den får en sær lugt, når den er ved at være for gammel. Du vil ikke være i tvivl, tror jeg :)
Mandelresterne kan smides i ovnen på en bageplade bagefter, og kværnes til mandelmel efterfølgende :)
Hvor lang tid skal det have i ovnen og ved hvilken temperatur? og kværnes på hvilken måde? På forhånd tak :).
Hvor lang tid kan denne mandelmælk holde sig i køleskab ca?
Hej Jane
Jeg skal prøve at lave mandelmælk i dag, men er lidt nysgerrig efter nærringsindholdet på hjemmelavet? Hvor meget at de gode sager fra mandler forbliver i mælken? Og hvad med kulhydraterne? Kan man tillade sig at drikke store mængder af det på LCHF eller hvordan?
På forhånd tak :)
Det ved jeg heller ikke. Men mandelmælk (købt eller hjemmelavet) er næppe noget, du skal indtage i store mængder på LCHF.
smart!
blender du med “iblødsætningsvandet”?
Nej, det kasserer jeg og så blender jeg med rent vand.
Hej…
Hvor stor en mængde kan man lave?? Altså hvor længe kan det holde sig??
Perfekt. Tak for tips!
Mandel kan fryses til du skal bake :-D Kjempegodt!!
Mandelsmuller
Det kan smides i pandekager eller i frikadeller. Fryser fint