Denne mandelkage med Snickers-topping var med i opløbet af kager til min nye bog.
Udstyr
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spsk Sukrin Gold
- 100 g smeltet smør
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1½ dl fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 1 tsk mandelessens (kan udelades)
Snickerstopping
- 100 g mørk chokolade 70-85%
- 100 g peanutbutter crunchy
- 1 spsk SukrinSirup gold
- 2 spsk fløde
Sådan gør du
- Pisk æg godt og tilsæt Sukrin Gold.
- Smelt smør og hæld det i æggeblandingen sammen med vanilje- og bagepulver. Hæld til sidst mandelmelet og mandelessens i og lad dejen hvile lidt.
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Hæld dejen i en sandkageform beklædt med bagepapir og bag den i ovnen i 17-20 minutter. Lad den afkøle.
Snickerstopping
- Smelt chokolade i vandbad og hæld peanutbutter, Sukrinsirup og fløde heri.
- Smør på kagen, når den er afkølet og sæt kagen koldt, så glasuren stivner. Skær kagen i små firkanter inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mazarinkage + snickerskage = ?
I går prøvesmagte vi seks desserter fra min nye bog. Det strenge dommerpanel bestod af undertegnede, 2 x næsten 8-årige, min søster og min veninde. Hård tjans at blive tvunget med til! Da der var børn til stede, lavede jeg for syns skyld også aftensmad. Man er vel voksen og ansvarlig.
En af kagerne var en udfordrer, og den nåede ikke de høje krav. For mærkelig kombination, lød dommen, bl.a. fra mig selv. Det var en mandelkage med Snickers-topping.
Jeg indrømmer, at kombinationen af mazarinkage og Snickers er lidt speciel, og man burde nok have valgt at lave enten en mazarinkage ELLER en Snickerskage. Nå ja, man lærer hele tiden.
Ikke desto mindre får I den her.
Så det var fredagskagen. Her i huset har vi så mange desserter til overs, at hele weekendens kagefrådseri er sikret!
Hvor køber man yaconsirup, hvis deg strikke skal bestilles?
Yaconsirup kan købes i helsekosten men du kan også købe den, der hedder Fibersirup Gold. Den er meget biligere :)
Hvor stor var din form i længde ? Eller hvilken springform ville passe ? Jeg har ikke lige noget smør men til gengæld Creamed coconut. Mon ikke det vil fungere.
Åh, jeg kan altså desværre ikke huske formens størrelse. Det er en virkelig gammel opskrift.
Du kan ikke bruge creamed coconut i stedet for smør. Det vil blive mærkeligt, tror jeg. Kokosolie kan du dog bruge i stedet.
Mangler lidt at kunne se næringsindhold osv.
Det bruger jeg slet ikke. Hverken privat eller her på bloggen. Tværtimod går jeg bevidst udenom det, da jeg synes, det nemt kommer til at bidrage til et usundt fokus på enkeltdele fremfor på helheden. Der findes dog heldigvis masser af gode online databaser, der kan bruges af dem, der af forskellige årsager, har behov for at tracke i en periode.
UUUUHHH den kage smager godt, som i virkelig godt!!! Jeg lavede mandelkagen og rev mørk chokolade over den, mens den stadig var varm. Ren kagelykke ♡
Lyder mums-lækker.
Tænkte om man som alternativ kunne lave den med bounty-topping i stedet for. Tror jeg, at jeg vil afprøve .-)
Kunne man mon selv lave mandelmel og så spæde op med kokosfibre? Det lyder og ser SÅ lækkert… Men synes bare det er så dyrt det mandelmel!!!!
Ja, mon ikke det ville gå? Det tror jeg godt :-)
Kære Jane og andre LCHF’ere. (Cool at have en slags rygmærke)
Jeg er simpelthen blevet så glad for din bog og LCHF generelt. JEG ER MÆT!
For første gang i mit liv uden at overspise. Ok, jeg ligner ikke en afgansk mynde, men jeg er mæt.
Vil lige høre dig om et spørgsmål, hvis du har tid (det har du ikke) eller en anden venlig sjæl her på bloggen, her kommer det (trommesolo…….) er kokosmel og kokosfibre det samme? og kunne man evt. få et billede af de to gæve gutter?
Glad og mætte solskinshilsner fra Kristina
Nej det er ikke det samme. Kokosmel er det, du kender fra supermarkederne, mens kokosfibre er et andet produkt. Du kan se det HER.
Mmmm.. Den røg vidst rent ind som fredagskage her i huset idag.. Mærkelig sammensætning eller ej, så tror jeg den bliver et hit :D
Lækkert med kage, men må spørge hvor tit er det en del af LCHF at smovse kage? ;) Jeg har en enkelt gang lavet nutella og snickers fra din bog, men ellers er det ikke noget jeg har gjort så meget i, så er simpelthen nysgerrig efter hvor tit det kommer på bordet hos andre som spiser efter LCHF??
Principielt er kager vel slet ikke LCHF. Det er sådan et slags kompromis, tror jeg. Hvor tit man spiser den slags, er nok meget individuelt og afhænger af, hvad man gerne vil opnå med sin kost. Hvis man gerne vil tabe sig, skal det nok være sjældnere, end hvis man bare gerne vil vedligeholde vægten. Jeg bager faktisk stort set aldrig kager længere. Når vi skal have dessert, er det som regel bær med fløde, der kommer på bordet. Om det er dovenskab eller præference kan jeg ikke helt gennemskue :-)
Alstå, måske et lidt dumt spørgsmål, men hvad præcis er det af ingredienser i denne kage, man skal undgå, hvis man vil tabe sig? Mener du chokoladen? Er ikke så stærk udi kostlæren mht lchf endnu ;-)
Det er også svært at sige. For nogen vil det være chokolade og peanutbutter eller sødemiddel. For nogle vil den søde smag, uanset GI, trigge lysten til mere og derved vil de spise for meget. Det sker ikke på samme måde i bøf og grøntsager.
Jeg har lige et helt andet spørgsmål. Jeg har din lækre bog. Og skal prøve at lave den der syndige brownie. Men jeg har kun sukrin, sukrin+ og sukrin Melis. Kan jeg godt bare bruge alm. Sukrin til kagen? Eller vil det ikke blive godt?
Ellers tak for en fantastisk blog, og suveræne opskrifter :)
Mvh
Michelle
Årh Jane, kagefrådseri – hvornår skal jeg komme?
Alle lækkerier med kombination af chokolade og peanutbutter har af en eller anden grund altid min fulde opmærksomhed – også denne kage ;-)
KH
– frk. sveske
Åhhhhh ser lækkert ud …
Ville gerne ( men må ikke )…….;0)
Er i første fase inden en GB operation..
Men følger med glæde dine opskrifter ..
Hilsner Dorte
I mit hoved lyder det ellers labert. Elsker i øvrigt at du grundet børnene lavede aftensmad – nogle gange frygter jeg lidt den dag, hvor mine spisevaner skal statuere et godt eksempel…!
Ingen grund til bekymring, Maiken. At der kommer børn til er jo en glimrende mulighed for at justere lidt, så ens egne vaner kan tåle at komme på display – i det mindste ud ad til ;-)
I får vist den rareste weekend (;
Uuuhhhmmmmm mine tænder løber i vand – tror da osse lige at jeg vil lave en fredagskage. Har fri og min søn har sin kæreste med hjem fra skole og min datter sin veninde – det vil helt sikkert bringe mig i toppen af “World best’ moms”;-)
Go weekend.