Andebryst eller magret de canard, som os med frankofile hjerter siger, er en fransk egnsret som du ofte kan møde på det franske menukort. Min opskrift er lavet med appelsin så det er jo teknisk set en magret de canard à l’orange. Og se på den måde kom det mig alligevel til gode med den kandidatgrad i fransk ?

Magret de canard (andebryst) med grønkålssalat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 350 g andebryst
- 1 dl appelsinsaft
- 1 spsk Sukrin Gold eller anden sødning
Grønkålssalat med grape og valnødder
- 300 g grønkål
- 30 g granatæblekerner
- 50 g grapefrugt
- 30 g nødder fx valnødder
- 1-2 spsk æblecidereddike
- 1 spsk dijonsennep
- 1 tsk SukrinSirup gold eller anden sødning
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Snit skindet på andebrysterne på langs og på tværs, så det danner et mønster med små firkanter og gnid havsalt ind i skindet.
- Tænd komfuret på lidt mindre end medium varme.
- Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande.
- Lad skindet brune stille og roligt og fedtet smelte fra.
- Vend andebrysterne og steg på kødsiden, tilsæt evt. noget frisk timian eller rosmarin til panden.
- Lad anden stege stille og roligt og vend evt. med et par minutters mellemrum. Det tager ca. 10 minutter afhængigt af tykkelsen på anden. De må gerne være rosa indeni.
- Tilsæt appelsinsaft og sødning til panden, når andebrysterne er stort set færdige og glaser anden med saften ved at hælde den over med en ske flere gange. Det koster lidt på sprødheden på skindet men giver lidt ekstra smag.
- Lad anden hvile 5 minutter, inden du skærer den ud.
Grønkålssalat
- Fjern de grove stokke fra grønkålen og bræk den i mindre stykker, masser den med lidt olie til den bliver mindre grov i strukturen.
- Skær skrællen af grapefrugten og skær grapefrugtfilerer af den, undgå lamellerne.
- Hak nødderne.
- Bland ingredienserne til salaten sammen.
- Rør ingredienserne til vinaigretten sammen og smag til.
- Vend vinaigretten i grønkålssalaten og fordel frugt og nødder over.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Magret de canard – andebryst med appelsin og grønkålssalat
Det her er simpelthen en skøn anretning, som kan spises året rundt, men som har en lille snert af jul og derfor også er super velvalgt i slutningen af året.
Grønkålssalaten, som måske mere ligner en rødkålssalat på billedet, er lavet med lilla grønkål. Den grønne fungerer selvfølgelig lige så fint. Jeg har desuden brugt lidt både af grapefrugt og granatæblekerner i salaten, for det synes jeg giver dejligt med sødme til den grove kålsalat.
0 kommentarer til “Magret de canard (andebryst) med grønkålssalat”